Hlavní obsah

Tarotoskop na prosinec: Mnozí budou rozhodovat o své budoucnosti, jiní sklidí zaslouženou odměnu

Foto: Alex from the Rock, Shutterstock.com

Foto: Alex from the Rock, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prosinec je měsíc, kdy mnozí bilancují minulé děje a přemýšlejí o budoucnosti. Je to čas svátečního setkávání s přáteli, kolegy a rodinou, kdy si lidé hlouběji uvědomují, že jsou součástí společenství. Poslední měsíc v roce je i čas se silným duchovním přesahem. Všichni se učíme moudrosti, lásce a odpuštění.

Článek

Zmíněným energiím odpovídají i největší prosincové nebeské události. Čeká nás výjimečný čas:

  • Novoluní nastane 13. 12. v optimistickém a radostném znamení Střelceúplněk 27. 12. v rodinném a starostlivém znamení Raka.
  • Navíc nás 22. prosince čeká zimní slunovrat – tradiční oslava vítězství světla nad tmou. Slunce vstoupí do znamení Kozoroha. Od tohoto okamžiku se dny zase začnou pomalu prodlužovat.

Co vás čeká v prosinci podle tarotových karet

Beran

Vztahy – Dvojka mečů: Možná se budete rozhodovat, jakým způsobem chcete ve vztahu pokračovat. Nabízejí se vám nové příležitosti, možná je přítomný někdo jiný než váš stávající partner a vy uvažujete o změně. Měli byste se řídit intuicí a najít odvahu jít za svými sny.

Zdraví – Dvojka pohárů: Harmonické období. Konečně si odpočinete a budete mít šanci si dát do pořádku všechny zdravotní resty, které jste na svém těle i duši za celý rok napáchali.

Práce – 5 pentaklů: Nepodléhejte zbytečným smutkům, když v práci či zaměstnání přijdete o něco, na čem vám záleželo. Zkuste se na nově vzniklou situaci podívat s odstupem a využijte vánoční svátky k regeneraci sil. Nový rok začnete s vnitřní jistotou a vírou ve vlastní schopnosti.

Býk

Vztahy – Královna pohárů: Po celý prosinec budete intuitivně vědět, co je pro vás ve vztazích správné. Citlivost, empatie a láska prostoupí vaše partnerství. Budete vnímaví k požadavkům druhých. Do života vám může vstoupit dobrá přítelkyně, která se stane vaší skvělou rádkyní.

Zdraví – Hvězda: Už dlouho jste se necítili tak dobře jako právě teď. Máte sil na rozdávání, rozhodně vám nehrozí žádné vážné onemocnění. Přesto to přes vánoční svátky nepřehánějte s přísunem kalorií a myslete na pohyb na čerstvém vzduchu.

Práce – 6 holí: Karta zaslouženého úspěchu ukazuje, že budete odměněni za svoji celoroční práci. Triumf a vítězství, radost z uznání od ostatních. Můžete obdržet i nějaké dobré zprávy a nečekané finanční ocenění.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Všechny Býky podle tarotových karet čeká krásný závěr roku, mohou se těšit i na dobré zprávyFoto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci

Vztahy – 5 holí: Čeká vás prověrka sil v podobě zkoušek nebo bojů. Můžete být vystaveni konkurenčnímu soupeření. Vzhledem k tomu, že jste důmyslné a pohyblivé znamení, může vám rivalita ve vztahu i náramně prospět. Partnerovi budete chtít dokázat, že jste nejlepší.

Zdraví – Císař: Na své zdraví se v prosinci můžete spolehnout. Je možné, že dokonce objevíte nějaký nový životní styl, který vám bude prospívat. K jeho realizaci v sobě najdete dostatečnou disciplínu a sebekázeň.

Práce – Rytíř holí: V práci vás čeká pohyb, možná nějaké stěhování nebo změna místa, ale vše by mělo být k vašemu prospěchu. Někteří z vás vyrazí na zaslouženou dovolenou, nejspíše do zahraničí.

Rak

Vztahy – 5 pentaklů: Nic ve vztazích nepřehánějte. Nesnažte se na partnera tlačit a diktovat mu svoje představy pouze proto, že se chcete ujistit o jeho náklonnosti. Hledejte sebejistotu sami v sobě, láska se k vám vrátí.

Zdraví – Rytíř holí: Celý prosinec budete v pohybu a bude to pro vás moc dobře. Potřebujete se nadýchat čerstvého zimního vzduchu, zklidnit se a najít duševní rovnováhu. Sport vám rozhodně pomůže. Někteří z vás si užijí i skvělý sváteční sex.

Práce – 3 holí: Radost vám budou dělat nejen vaši kolegové, ale zjistíte, že všechny své pracovní úkoly jste s koncem roku dokázali splnit na jedničku. To vás naplní optimismem a vírou, že i příští rok bude pro vás v práci příznivý.

Lev

Vztahy – Král pohárů: Ve společnosti můžete potkat někoho nového a velmi milého. Někteří z vás se dokonce s koncem roku zamilují. Všichni mohou však ve svých vztazích počítat s laskavou a vstřícnou atmosférou.

Zdraví – Rytíř pentaklů: Co jste zaseli, sklidíte. Pokud jste se o sebe starali, pomalu a jistě zaznamenáte zřetelné zlepšení kondice. Ti z vás, kdo zdraví tak trochu během roku zanedbávali, mají šanci ještě před začátkem toho nového na sobě zapracovat.

Práce – 9 pohárů: Mohou se vám plnit vaše pracovní sny a přání. Můžete pomýšlet i na zaslouženou finanční odměnu. Přízeň šéfů by vás neměla minout. Pokud plánujete změnu zaměstnání, nastal pro ni ten správný čas.

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Lvi se ve společnosti setkají s novými zajímavými lidmi a mohou se i zamilovatFoto: New Africa, Shutterstock.com

Panna

Vztahy – Soud: Zahoďte minulost, přestaňte v sobě vyvolávat staré smutky, nevracejte se k minulým chybám a neúspěchům. Před vámi je nová budoucnost. Několik nových příležitostí vám vrátí chuť do života a třeba i chuť se znovu bláznivě zamilovat.

Zdraví – Milenci: Nový cit, který máte šanci v prosinci objevit, vám dodá i zdraví a vitalitu. Budete se cítit dobře, zkrásníte. Někteří z vás zvolí i novou image a do příštího roku vstoupí jako „jiní lidé“.

Práce – Měsíc: Ani v zaměstnání byste se neměli příliš ohlížet a trápit se skutečnostmi, na kterých nemůžete už nic změnit. Nekažte si Vánoce a konec roku starými spory. Budoucnosti se také zbytečně neobávejte, zvládli jste vše v minulosti, zvládnete to zase.

Váhy

Vztahy – 3 mečů: Pokud žijete v tajném milostném vztahu, je možné, že se vše v nejméně vhodnou dobu provalí. Každopádně vás čeká nějaké milostné zklamání. Berte to tak, že něco končí a něco nového začíná. Opatrnost je v prosinci namístě, nenabízejte své srdce na potkání.

Zdraví – Královna pentaklů: Nezanedbávejte fyzický pohyb. Využijte volných dnů ke sportovní činnosti. Otužujte se, cvičte nebo alespoň choďte na dlouhé procházky se psem. Vše se počítá, díky sportu můžete „přežít“ až do jara bez větších zdravotních potíží.

Práce – Král pohárů: Za svoji celoroční práci budete odměněni i v podobě nečekaných vánočních bonusů, které vás rozhodně potěší. Dopřejete si i nějaký luxus, který jste si dlouho odpírali. Po celý prosinec vás v práci čekají jistoty a stabilita.

Štír

Vztahy – 9 pohárů: Mohou se vám plnit vaše přání a sny. Můžete zažít skutečnou milostnou hojnost. Štěstí a přízeň přeje i vstupu do manželství. Pokud tedy v budoucnosti plánujete svatbu a založení rodiny, přichází správný čas. Citová stabilita vás bude provázet po celý prosinec.

Zdraví – Císař: Vitalita a pevné zdraví vás neopustí po celý prosinec. Možná pro sebe objevíte nějaký nový životní styl, který se svou vrozenou disciplínou a sebekázní začnete i vzorně dodržovat.

Práce – Věž: To, co jste budovali a nestálo na pevných základech, se může náhle zhroutit. Neměli byste ale plakat nad rozlitým mlékem. Berte to tak, že teď začnete znovu a lépe. V budoucnosti tento krok velmi oceníte.

Foto: Marina Litvinova, Shutterstock.com

Vitalitu a pevné zdraví mohou nejen Štíři podpořit zdravou stravou a vhodným životním stylem Foto: Marina Litvinova, Shutterstock.com

Střelec

Vztahy – Páže pentaklů: Pokud v prosinci ve svých vztazích prokážete trpělivost, píli a pracovitost, zaznamenáte pomalý a jistý pokrok. Zjistíte, že v partnerovi máte vedle sebe člověka, na kterého se můžete spolehnout i v náročných situacích.

Zdraví – 4 mečů: Rozhodně byste to neměli přehánět s předvánočními přípravami, myslete i na odpočinek. Patříte mezi dobrodružná znamení, dopřejte si tedy i rozptýlení nad rámec svých povinností.

Práce – 3 mečů: Možná se ve své práci budete muset rozloučit s něčím, co jste měli rádi nebo co jste cítili jako svůj projekt. Zkuste se na vzniklou situaci podívat z jiného úhlu. Něco končí, ale něco jiného zase začne.

Kozoroh

Vztahy – 7 holí: Sedmička je číslo moudrosti, filosofie a vnímavosti. Možná na vás čeká v partnerství nějaká zkouška, ve které můžete uspět právě díky svým dovednostem a charakterovým vlastnostem. Navzdory všemu zvítězíte a užijete si krásný závěr roku.

Zdraví – 4 holí: Na všechny úkoly a protivenství, jež vás mohou v prosinci potkat, budete patřičně fyzicky a duševně vybaveni. Díky své houževnatosti, ale i tvůrčí energii zjistíte, že dokážete zvládnout nemožné v plném zdraví.

Práce – Páže pohárů: Ve své kariéře nebo zaměstnání prožijete znovuzrození. Objevíte v sobě skryté schopnosti, které budete připraveni i patřičně rozvíjet. Můžete se pustit do něčeho zcela nového. Končí období pracovních ústrků, před vámi je čas obnovy.

Vodnář

Vztahy – 2 mečů: Leží před vámi rozhodnutí, kterou cestou se ve vztahu vydat. Nechcete nic měnit, nebo v sobě zavřete jednu kapitolu a otevřete novou? Někteří z vás se nakonec rozhodnou vstoupit do manželství a založit rodinu.

Zdraví – Král mečů: Něco zásadního budete muset změnit i na svém životním stylu. Možná se dostanete do situací, ve kterých uplatníte svoji vrozenou sebekázeň a racionalitu.

Práce – 5 pentaklů: Možná jste si slibovali víc a teď jste v situaci, kdy se můžete cítit nedocenění. Není všem dnům konec. Pokud projevíte přizpůsobivost i nápaditost, která je vašemu znamení vlastní, v budoucnosti zúročíte i pracovní zklamání ve svůj prospěch. Karty se otočí.

Ryby

Vztahy – Rytíř mečů: Věci se dávají do pohybu. Do vašeho života může vstoupit někdo, kdo vám nekompromisně ukáže vaši novou cestu v lásce a milostných vztazích. Nerozhodujte se však pod tlakem, vezměte si čas na rozmyšlenou.

Zdraví – 3 holí: Optimismus a radost vás budou provázet po celý prosinec. A scházet by vám neměla ani vitalita. Jen si dávejte pozor, abyste to se silvestrovskými oslavami nepřehnali a na Nový rok se neléčili z nepříjemné kocoviny.

Práce – 9 holí: Budete muset projevit odvahu a odhodlanost, abyste do konce roku vše zvládli, jak jste si předsevzali. Když budete připravení, že ne všechno půjde snadno, a budete si věřit, všechny překážky zdárně překonáte.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám