Hlavní obsah

Největší tyrani zvěrokruhu: Berani zastrašují, Štíři útočí zezadu a Vodnáři způsobují jizvy na duši

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdo ubližuje slovem, jiný fyzicky. Někdo křičí, vyhrožuje, vydírá, jiný jen významně mlčí. Šikana má mnoho podob a tyrani volí různé formy nátlaku. Která znamení mají největší sklony k šikaně a jaké metody útlaku používají?

Článek

Rozhodně nelze tvrdit, že existují nějaká znamení zvěrokruhu, ve kterých se rodí větší množství tyranů, nebo dokonce, že sklony k šikaně jsou předurčeny hvězdami. Musí se sejít daleko více vlivů – společenských, rodinných a možná i dějinných, aby určitým jedincům daly příležitost k projevení některých svých vlastností. Ale co do určité míry tvrdit lze, je, že každé znamení zvěrokruhu má svoji typickou metodu, kterou může více či méně vědomě používat k trápení či šikaně druhých.

Beran rád zastrašuje

Typy tyranů, kteří umějí vyhrožovat a zastrašovat především fyzickou silou, bývají narození ve znamení Berana. Jsou to rození bojovníci a na ostatní vyvíjejí tlak tak dlouho, dokud nedostanou, co chtějí. Ve své skoro až dětské naivitě myslí jen na sebe a na to, co je pro ně zrovna nejlepší, a na okolí přitom zapomínají. Na druhou stranu nejsou zákeřní, většinou se lze spolehnout na to, že místo zákulisních her a pomlouvání si to budou chtít vyříkat podle svého názoru rovným způsobem – nejlépe v pěstním souboji.

  • Vzorový tyran: Leopold II. Belgický, Kim Ir-sen, Lavrentij P. Berija

Býkova trpělivost je omezená

Trpěliví Býci jsou pohodáři zvěrokruhu. K šikaně sice velké sklony nemají, ale pokud si začnou myslet, že někdo zasahuje do jejich životního prostoru, do jejich zvyků a návyků, šikanovat začnou. Kdokoli „naruší jejich kruhy“, potká se i s jejich nevolí. Pohár trpělivosti přeteče. Začnou být protivní, nedůtkliví i zákeřní. Jejich způsob boje je pak velmi urputný, nelítostný – a nikdy nekončí.

  • Vzorový tyran: Adolf Hitler, Oliver Cromwell, V. I. Lenin, Pol Pot
Foto: Ekateryna Zubal, Shutterstock.com

Každé znamení zvěrokruhu má svůj typický způsob, jak mořit ostatní. Ale je na každém, zda tyto svoje schopnosti využijeFoto: Ekateryna Zubal, Shutterstock.com

Blíženci jsou jako chameleoni

Lidé narození ve znamení Blíženců chtějí vycházet s každým, pověstný je jejich humor a stále dobrá nálada. Pokud jsou však součástí davu, který někoho šikanuje, připojí se velmi ochotně. Jsou to lidé vícera tváří a mnoha podob a jejich názory a postoje se mohou v čase proměňovat velmi rychle. Protivníky matou svou neurčitostí, vrtkavostí a nevypočitatelností. Dokážou být naprosto nesmiřitelní a uštědřují velmi nefér údery.

  • Vzorový tyran: Muammar Kaddáfí

Rak citově vydírá

Druhé šikanují především citovým vydíráním nebo dětinským trucováním. Raci zalezou do své ulity a s nikým nemluví – a v jejich podání je to skutečně efektivní způsob nátlaku. Účinnější, než kdyby křičeli, vyhrožovali nebo teatrálně „skákali z okna“. Na druhou stranu lze říct, že oni se vnitřně trápí také. Jejich romantická představa o světě i o sobě samých se neshoduje s manipulativními způsoby jednání.

  • Vzorový tyran: Alexandr Veliký, Julius Caesar

Lev krutě ponižuje

I přes svou přirozeně vřelou a velkorysou povahu umějí druhé pěkně tyranizovat. Stačí, aby někdo nebyl jejich vděčným publikem nebo zazářil o trochu víc než oni, a je na neomalené poznámky na jeho adresu zaděláno. Dokážou pak být krutí, volí velikášské metody a druhé ponižují slovem i skutkem. Naštěstí se ve znamení Lva obvykle nerodí příliš krutovládců, protože obvykle jeden stačí na hodně dlouhou dobu.

  • Vzorový tyran: Napoleon Bonaparte, Benito Mussolini, Alžběta Báthoryová
Foto: humiliation, Shutterstock.com

Raci zmlknou a uzavřou se do sebe a ani řádně vyčítající Lev s nimi nehneFoto: humiliation, Shutterstock.com

Panna zdůrazňuje chyby protivníka

Panny jako svůj první krok rozhodně nezvolí fyzický útok ani nezaútočí ze zálohy, dokonce se ani nebudou tvářit jako něčí přítel, aby jím mohli manipulovat. Jejich šikana tkví v něčem úplně jiném: všimnou si jakékoliv chybičky, prohřešku či nepříjemného detailu, a nebudou váhat ani minutu, aby s nimi seznámili celý svět. Zdrcující kritika bude o to silnější, o co budou přesvědčenější, že protivník je v něčem chytřejší než ony.

  • Vzorový tyran: Ivan Hrozný, Caligula

Váhy umějí být zbabělé

Jsou tyrany právě proto, že tolik usilují o smír. V konfliktních situacích bývají Váhy pasivní a bojí se přiklonit na něčí stranu. Moc dobře to o sobě vědí, často se za svou nerozhodnost i stydí, přesto volí poněkud zbabělé způsoby boje. Nikdo se nikdy nemůže úplně spolehnout na jejich věčnou loajálnost nebo trvalé stanovisko. Proměňují se, jako se proměňují jejich názory. Přesto patří mezi znamení, kterým se obvykle šikana druhých hnusí, ony jen nevědí, že druhé trápí.

  • Vzorový tyran: Rúholláh Chomejní

Štír útočí zezadu

Při pomyšlení na lidi narozené ve znamení Štíra mnohým naskočí husí kůže. Všichni by však měli vědět, že existují dva typy Štírů: Jeden je ušlechtilý jako orel, druhý smrtelně jedovatý jako štír. Naštěstí těch druhých je podstatně méně. Ti zlí za zády pomlouvají, manipulují a přesvědčují lidi, aby dělali věci, které dělat nechtějí. Umějí citově vydírat. K šikaně fyzické násilí nepotřebují, s milým a přátelským úsměvem druhé zradí nebo je využijí pro své záměry.

  • Vzorový tyran: Čankajšek, Joseph Goebbels
Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Štíři umějí zasít pořádné zlo. Často to začíná pomluvami…Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Střelec dělá hlupáka

Střelci jsou šťastní lidé, kteří hledají zábavu a dobrodružství. Někdy ale zcela záměrně nechtějí vnímat problémy a abstrahují od nesnází a těžkostí. Než by se potýkali s problémy, raději ze sebe dělají hlupáky, kteří nechápou, co druhým vadí. K tomu přidají kapku své skoro nesnesitelné pozitivity, s níž poukazují na škarohlídství nebo netoleranci těch druhých. S úsměvem na tváři sdělují světu, že problém je tam venku, a ostatní nevidí, jak skvělé věci oni dělají.

  • Vzorový tyran: Nero, Josif V. Stalin, Francisco Franco

Kozoroh tlačí na výkon

Kozorozi šikanují spíše sami sebe než ostatní, ale i oni umějí být pěkně tvrdí a nekompromisní. Mají nerealisticky vysoké požadavky a absolutně nechápou, že ostatní nejsou natolik schopní jako oni. Jejich šikana bývá hodně pracovního charakteru. Oni dokážou dřít do úmoru, takže všichni ostatní by měli také. Pohodlnost a lenost zásadně neomlouvají.

  • Vzorový tyran: Hermann Göring

Vodnář je největší tyran

Pro mnohé to může být šokující zpráva. Přátelští Vodnáři patří kvůli své základní povaze k největším tyranům zvěrokruhu. Jsou chladní, někdy skoro bez emocí, chybějí jim soucit a empatie. Rozum vítězí nad city. Navíc mají dost ostrý jazyk, kterým často ubližují i nechtěně: Sdělí pravdu bez jakýchkoliv příkras. Jejich upřímnost bolí. A když se rozhodnou opravdu ranit, dokážou být skutečně krutí. Způsobí jizvy na duši, na které se určitě nezapomíná.

  • Vzorový tyran: Marie I. Krvavá, Nicolae Ceaușescu, Vilém II. Pruský

Ryby ze sebe dělají mučedníka

Toto znamení má dvojí charakter. Jedna tvář Ryb je vlídná a soucitná, druhá je tváří dravce. Je zvláštní, jak v jejich podání se láska umí proměnit v krutost, soucit v bezohlednost a empatie v netečnost. Své okolí trápí dvojím způsobem: Buďto problémy odmítají řešit a flegmaticky proplouvají životem, nebo se přehrají do role mučedníků a obviňují celý svět za své neúspěchy a prohry.

  • Vzorový tyran: Jean-Bédel Bokassa, Francisco Pizarro, Josef Mengele, Reinhard Heydrich

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám