Hlavní obsah

Ve znamení Vah: nerozhodní, okouzlující a styloví

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jste se narodili mezi 23. zářím a 23. říjnem, patříte do znamení Vah. Toto krásu milující znamení, kterému vládne Venuše, vyniká svým citem pro estetiku i společenskostí. Co dalšího o Vahách víme?

Článek

Vahám vládnoucí planeta Venuše je mimo jiné planetou estetiky, krásna, harmonie. A samozřejmě také vztahů, což je oblast pro Váhy více než zásadní. Váhy hledají v životě harmonii a balanc – a pokud ho nenacházejí, uniká jim štěstí a spokojenost. Zejména harmonie ve vztazích je pro ně klíčová. Ale teď nemluvíme jen o vztazích mezilidských. Váhy řeší své okolí celkově – nejen vztahy s lidmi, ale také vztah k prostředí, které je obklopuje. Potřebují mít pocit, že jsou přijaty, musí se cítit tam, kde jsou, dobře. V rovnováze.

Touha zapadnout

Ostatní lidi jsou pro Váhy důležitým zrcadlem, bez kterého prakticky nedokážou existovat. Povědomí o sobě samých si tvoří právě skrze druhé a skrze jejich názory, odsudky a posudky – Váhy si všechno berou k srdci. Tak to mějte na paměti, až je začnete jakkoli kritizovat nebo hodnotit. Vsaďte se, že to jen tak nezapomenou.

Je pro ně důležité zapadnout a neodlišovat se, špatně snášejí, když jsou nějak vyčleněny z kolektivu. Váhy nejsou samotáři a potřebují k sobě nejlépe celou skupinu kamarádů a podobně naladěných lidí, aby se cítily v pohodě. Umí být duší společnosti, všechny okouzlit a získat na svou stranu.

Touha zapadnout je znát zejména u dětí, malé Váhy často kopírují druhé a mají úplně jasno v tom, co budou a nebudou nosit na sobě, co budou a nebudou jíst a jak budou před světem vystupovat. Pokud takové dítě čelí šikaně, naprosto se s ní neumí vyrovnat a reagovat na ni. A přenáší si tyto vzorce až do dospělosti.

S živlem vzduchu

Váhy patří ke vzdušným znamením, což naznačuje jisté volnomyšlenkářství a touhu po svobodě, snílkovství a kreativitu. Tahle kreativita ve spojení s tím, že Váhy dokáží ocenit krásno a opravdu zbožňují všechno hezké, často vede k tomu, že si rády věci vyrábí – většinou předměty „neužitečné“ a okrasné, ale dokáží vtisknout prostoru kolem sebe osobitého ducha.

Vzduch s sebou taky nese vrtkavost, která se pojí také s typickou nerozhodností Vah, což se ve výsledku dost pravidelně projevuje v romantických vztazích. A znamená to, že se často do vztahu vůbec nepustí, nebo ho vyzkoušejí a zase z něj utečou „za lepším“. Obecně hledají nepodmíněnou lásku a nekonfliktní prostředí, hádky opravdu špatně snáší a všechno raději řeší mírovou cestou.

Foto: Rido, Shutterstock.com

Váhy mají smysl pro estetično a dost válí i na poli módyFoto: Rido, Shutterstock.com

Módní guru

Váhy mají vkus a většinou se vyznají v módě. O svůj zevnějšek se pečlivě starají, protože upravenost a uhlazenost je pro ně zkrátka normou. Totéž platí i o chování –nesnáší hrubiány, nemají rády vulgarity a nevhodné chování. Když si vyrazí někam do společnosti, nebojí se ani luxusnějších podniků, protože pro tyhle věci mají zkrátka cit a vědí, jak s k nim stavět.

Váhy jsou znamení se základní kvalitou, což znamená, že umí uvádět věci do pohybu, dát impulz k odstartování něčeho nového – obecně jsou zvědavé a nové věci mají rády.

Váhavost Vah

S Váhami se samozřejmě pojí také již výše zmíněná váhavost – a to nejen ve vztazích. Tak dlouho zvažují a promýšlejí všechno možnosti, aby si vybraly „tu správnou“, až nakonec často přeberou, nebo za sebe nechají rozhodnout někoho jiného. Hlavně se jich neptejte, kam chtějí vyrazit na víkend nebo co by si dali k večeři – to je pro ně téměř nadlidský úkol a stráví nad ním mnohem víc času, než by bylo záhodno.

Spíše jim tedy prezentujte nějaký nápad už v hotové podobě – ten pak dokáží strašně moc vylepšit a doladit, protože právě na „ladění“ mají oko a smysl pro detail.

Načítám