Hlavní obsah

Ve znamení Štíra: záhadní, vášniví a konzervativní

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi Štíry patří ti lidé, kteří se narodili mezi 23. říjnem a 22. listopadem. Toto vodní znamení je velmi enigmatické, vášnivé a tvrdohlavé. Co dalšího dostávají jeho zrozenci do vínku?

Článek

Vodnímu znamení Štír vládnou hned dvě planety – Mars a Pluto – a patří ke znamením s pevnou kvalitou. Ta přináší do života Štírů touhu po stabilitě a neměnnosti, jsou to trošičku konzervy, které špatně snáší, když se svět kolem nich moc rychle mění. Radši mají „to svoje“ známé než něco nového, „cizího“. Živel vody pak poukazuje na to, že ačkoli se Štíři často tváří jako drsňáci, které nic nemůže rozhodit, a umí být pěkně zlomyslní, opak je pravdou. Za touhle fasádou se skrývají citlivé a vášnivé duše, které věci emotivně prožívají a spíš než rozum je řídí srdce. Důležitým hnacím motorem je pro ně touha, které se podřizuje celý jejich život.

Znamení tajemství a proměn

Štír je znamení tajemství a skrytých tužeb, věcí, které si necháváme pro sebe – a pak někde tak trochu hnijí a kvasí a bublají, až vyvřou na povrch jako něco monstrózního. Znamení Štíra nutí lidi držet všecko pod pokličkou, přičemž řešením je právě to, že tahle tajemství vynesou na světlo.

A pak je to také znamení proměny, transformace, posunu od jednoho k druhému, velkých změn a přerodů. Ačkoli kolem sebe změny rád nemá, ve svém životě se hodně mění a může pak mít i několik tváří, které nastavuje světu – podle nálady a podle toho, čemu zrovna čelí. Může se tedy stát, že jednoho dne Štíra potkáte a absolutně ho v té nové osobnosti, která před vámi bude stát, nepoznáte.

V síti známostí

To byl spíše vliv Pluta, Mars ale taky dělá své – žene totiž Štíra do boje o moc, ale jinak než Berana. Štír se nevrhá do boje, drží se v pozadí, ve stínech, tahá za nitky a manipuluje, je šedou eminencí, figurou, které se lidé bojí, ale nikdy se k ní nedostanou, pokud to sám Štír nebude chtít. Jsou trochu jako pavouci, kteří si kolem sebe budují síť známostí a kontaktů. Umí si poradit v každé situaci.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Štíři si umí poradit v každé situaci, však také kolem sebe mají síť kontaktů a známostí, které jim to usnadňují Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Tvrdý krunýř, nebezpečný osten

Štír je znamení opravdu intenzivní, všechno hluboce prožívá, všechno se ho hluboce dotýká – pokud se tedy nerozhodne před světem uzavřít a úplně se distancovat. Ale ty emoce, ta stejná intenzita tam pořád budou, jen nezdravě pod povrchem. I proto je mnohdy pro ostatní těžké navázat se Štíry hlubší vztah, jen tak někoho si totiž k tělu nepustí a málokomu odhalí alespoň nějaké ze svých skrytých stránek.

Navíc mají nepříjemnou vlastnost, a to hodně bodat kolem sebe a chrlit jed, když jim někdo jakýmkoli způsobem ublíží – nestáhnou se, hezky to vrátí, a to ještě s bohatými úroky. I v případě, že dotyčný ani netuší, že se jich nějak dotkl. Odpouštění rozhodně není něco, co by u Štírů přicházelo lehce, právě naopak – křivdy si pěkně hýčkají a často je nehodí za hlavu vlastně nikdy.

Osudová láska

Přesto nejde o nějaké „prokleté znamení“. Štíři jsou zkrátka jen komplikovaní, možná i proto, že se o ně přetahují dva planetární vládci a každý jim do ucha našeptává něco trochu jiného. Ve skutečnosti jsou ohromně zajímavými osobnostmi s hlubokými znalostmi, protože jakmile se něco stane jejich koníčkem, budou o tom vědět první poslední. A stejně tak, jak silně dokážou někoho nenávidět a ublížit mu, dokážou ho i milovat. Štíří vztahy jsou vždycky hluboké a pevné a často jsou právě oni těmi osudovými láskami, na které není možno zapomenout, i když to zrovna nevyjde.

Ve vztahu je třeba ke Štírům přistupovat s respektem, naučit je mluvit o jejich pocitech a myšlenkách, dát jim pocit bezpečí, který potřebují, a nikdy nezradit jejich důvěru, protože to už většinou nejde napravit. Když se jim totiž dostanete pod kůži, zjistíte, jak úžasní společníci to jsou.

Reklama

Načítám