Hlavní obsah

Ve znamení Býka: houževnatí, smyslní a rozumní

Foto: stockfour, Shutterstock.com

Foto: stockfour, Shutterstock.com

Reklama

Býci, požitkáři zvěrokruhu, se rodí mezi 21. dubnem a 21. květnem. Jaké vlastnosti jim přisuzuje živel země? Co dostávají do vínku? A jaký je takový vztah s Býkem?

Článek

Znamení Býka, druhému znamení zvěrokruhu, vládne planeta Venuše. Ta jim vnáší do života touhu něco vlastnit a taky se o něco starat – ať už jsou to druzí lidé kolem, nebo oni samotní. Býk je hospodář a ochránce, který pečuje o to, co už bylo získáno, a dále to rozvíjí. Umí své statky a majetek – ale i vlastnosti – skvěle hýčkat a rozmazlovat. Býci jsou nedostižní ve vytváření zázemí a celkově prostoru pro existenci, kde se člověk cítí bezpečně a stabilně.

Kromě toho jsou trochu syslíci a mají tendence hromadit, doma nikdy nic nevyhodí a kolem postele se jim vrší kupičky věcí, protože „co kdyby se ještě hodily“. Také jsou velmi schopní, co se týká financí. Pokud potřebujete někoho, kdo se postará o vaše účetnictví, Býci by měli být první volbou.

Vždycky v klidu

Býci patří mezi největší kliďase zvěrokruhu a v harmonii si vyloženě libují, konfliktní prostředí jim zkrátka nesvědčí. Býk nemá rád změny a pouští se do nich jen tehdy, když opravdu musí, je tak trochu konzerva – avšak není nic špatného na tom cítit se bezpečně na svém písečku, který člověk dobře zná. Je to v podstatě přirozené chování. Jakkoli změny a novinky snáší špatně, mohou se naučit je zvládat. Musí vědomě přijmout skutečnost, že to, co je nové, není rovnou také horší, musí přestat změny vnímat jako ztrátu a začít je chápat jako rozvoj.

Slovo stabilita Býka opravdu dokonale vystihuje, protože ho z rovnováhy jen tak něco nevyvede a většinou umí reagovat na kdejaký průšvih s chladnou hlavou. Býci si navíc velmi zakládají na hodnotovém žebříčku, na tom, že si umí sestavit priority a ví, na čem záleží a na čem zase třeba tolik ne. Je to znamení naprosto typicky zemské, se vším, co k sobě tento živel váže – materialismem, rozumností, flegmatismem, tvrdohlavostí, jistotami a zásadami.

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Býci umí skvěle pracovat s penězi, pokud chcete poctivého účetní, je to jasná volba Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Houževnatě vpřed

Jedná se o znamení stálé neboli pevné kvality, což obecně znamená, že umí věci dotáhnout do konce a vytěžit z nich maximum, je trpělivé a někdy umí být i pořádně „zabejčené“. Býci jsou praktičtí, vždy stojí nohama pevně na zemi a umí uklidňovat a dodávat pocit rozvahy i všem kolem. Kromě toho můžeme Býkovi ještě připsat ženskou polaritu, která přijímá, nikoli iniciuje – jsou spíše pasivnější a čekají na podnět od průbojnějšího znamení.

Někomu by se Býk možná mohl zdát jako nudný rozumbrada, ale nesmíte zapomínat na planetu Venuši, která mu přináší do života také kreativitu a celkovou tvořivost. Z Býků bývají dost dobří umělci, protože na rozdíl od kdejakých bohémů své dílo opravdu dokončí. Kromě toho si život vychutnávají všemi smysly do poslední kapky – jsou velcí požitkáři a baví je luxus.

Vztahy s Býky

Být s Býky ve vztahu občas není jednoduché, protože i v romantické oblasti života všechno vnímají tak nějak vlastnicky a přenášejí své posesivní touhy na lidi, což samozřejmě není zdravé a je třeba hned zčerstva vytyčit jasné hranice, kde začíná osobní svoboda. Vyjasnit si s Býkem právě tohle není úplně jednoduché, jsou to tvrdohlavci, ale rozhodně to za to stojí, protože pak o svou drahou polovičku pečuje jako málokdo.

Sex je pro Býky velice intimní záležitostí, nemívají mnoho sexuálních partnerů. Jsou velmi smyslově založení a do milostných hrátek se umí skutečně ponořit naplno. Vyhovuje jim spíše pomalejší tempo, na sex potřebují klid a romantickou atmosféru – a hlavně ideálně někoho, na kom jim záleží. Protože Býci představují také tělesno a fyzické potřeby, je pro ně sex ve vztahu velmi důležitý.

Reklama

Související témata:

Načítám