Hlavní obsah

Mamánci podle horoskopu aneb Muži a jejich matky. Raci ji jen tak neopustí a Štíři mají pevné pouto

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skoro všichni muži hledají v ženách kousek své mámy – vědomě nebo nevědomě. Problém nastává, když dospělý muž odmítá vstoupit do vlastního života a stává se takzvaným mamánkem. Maminku sice vymění za manželku, ale ta musí zároveň hrát všechny role jeho matky. Jaký mají znamení vztah k matce a co očekávají od partnerky?

Článek

Na tvrzení, že všichni muži ve své partnerce více či méně hledají svoji maminku, nemusí být vůbec nic špatného, ale někdy se míra tohoto „hledání“ může stát neúnosnou. Astrologie nás učí, po jakém typu ženy, která je předobrazem domova a mateřství, partner vědomě či nevědomě touží. A zároveň upozorňuje na možné patologické vztahy mezi mužem a jeho matkou.

Za všechno může Luna?

Luna v každém horoskopu zastupuje matku a mateřství, pečovatelský a ochranitelský princip. V mužském horoskopu navíc představuje způsob, jak muž svoji matku prožíval a vnímal a jak bude tuto emocionální zkušenost promítat do žen svého života. Znamená i podíl ženskosti v něm samotném. Silný vztah k matce a případná závislost na její péči jsou podle astrologie typické pro znamení, jež jsou Lunou nejvíce ovlivněna, což je Rak, kterému vládne, a Býk, v němž je Luna obzvláště silná.

Ve hře jsou dva chlapíci: Býk a Rak

Ne všichni muži Raci a Býci jsou mamánci, ale je dobré počítat s jejich silnou vazbou k matce, rodině a domácímu pohodlí. V pozitivním případě se projevuje jako starostlivost, vzorná péče a otcovská láska. V negativním jako patologická závislost na bezpečí a pohodlí – přeneseně na vlastní matce.

Občas lze doufat, že si budete s jejich matkou rozumět, a přirozeně tak utvoříte dvojici žen, kterou bude muž Rak nebo muž Býk milovat. Jinak jste na doživotí odsouzené k věčnému srovnávání s „dokonalou“ tchyní. Nic není tak dobré, čisté, skvělé… jako od maminky!

Navíc počítejte s tím, že zejména Rak je domácký typ, a pokud mu matka vytvořila útulný domov, nebude ho chtít jen tak opustit. Ona je ta žena, která ho rozmazluje, obletuje, pravidelně krmí, ošetřuje v nemoci, něžně ukládá ke spánku. A žádná jiná se jí v jeho očích nevyrovná. Na podobný problém narazíte i u muže Býka, jenž sice není matce tak podřízený, ale na domácím pohodlí, které umí pro svého syna zajistit, závislý zcela jistě je.

  • Dobrá rada pro vás: Matku si budete muset naklonit, nesoutěžte s ní a co nejvíce se od ní naučte.
Foto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Maminka to prostě umí všechno nejlíp… Foto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Problémoví mohou být i muži Panny a Štíři

Muži narození ve znamení Panny občas mívají sklony hledat ženy, které dokážou stejně jako jejich představa ideální matky dokonale zvládat péči o rodinu a domácnost. Štíři jsou zase ke svým matkám připoutaní silnou emocionální vazbou, která má v zásadě dvě základní podoby. Zjednodušeně řečeno: buďto matku bezmezně milují, nebo nenávidí. Je to vztah podporovatelky i ničitelky zároveň. Počítejte s tím, že nikdy nebude průměrný.

Obraz matky podle znamení horoskopu

Obecnou představu, jaký typ ženy hledá zrovna váš partner, si můžete udělat už podle jeho slunečního znamení. Přesnější vypovídající hodnotu má však jeho lunární znamení, tedy to, ve kterém je v jeho osobním horoskopu umístěná Luna.

Foto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

V jakém znamení je váš partner? Může vám to pomoct pochopit jeho vztah k matce a také očekávání ve vašem vztahuFoto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

Beran

Muže Berana v principu přitahují nezávislé a aktivní ženy. Matku často pociťuje jako autoritativní a ráznou ženu, která vychovává děti k samostatnosti a nezávislosti. Učí je se v životě prosadit.

Býk

Býci touží po ideální ženě – věrné a smyslné, která lpí na domově. Měla by být praktická, ochraňující, pečující, stojící nohama pevně na zemi. Dětem by se měla věnovat s pečlivou trpělivostí a poskytovat jim hluboký pocit bezpečí a jistoty.

Blíženci

Tito muži inklinují k chytrým, intelektuálním, nepředvídatelným a vtipným ženám. Blíženci preferují matku, která si nepřipouští zbytečné starosti a dokáže dítě nejen poučit, ale i bavit.

Rak

Pro muže Raka je ideálem silná žena nebo poslušná žena-dítě. Hledá ideální matku: láskyplnou, pečující, ochraňující, dohlížející a mimořádně milující všechny děti.

Foto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

Býci i Raci hledají ženy, které budou ve vztahu k dětem mimořádně pečujícíFoto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

Lev

Muže Lvy přitahují krásné nebo jakkoli výjimečné ženy elegantního zjevu, které mohou s hrdostí představovat a ukazovat. Jako matka by měla být taková partnerka velkomyslná, blahosklonná, srdečná, přirozená a velmi hrdá na své dítě.

Panna

Pro muže narozeného ve znamení Panny je ideálem žena v domácnosti. Obrazem dokonalé matky je šikovná, obratná, svědomitá, rozumná žena, velmi dbalá správné výživy a zdravého životního stylu. Své dítě by měla vychovávat tak, aby hravě zvládalo úkoly každodenního života.

Váhy

Pamatujte si, že muž, jehož znamením jsou Váhy, hledá ideální krásu, je citlivý k ženským hodnotám. V jeho očích je matka ta, která usiluje o klid a harmonii jako nejvyšší hodnotu v rodině, zprostředkovává, propojuje a vždy dbá o fair play.

Štír

Muže narozené ve znamení Štíra lákají záhadné ženy, jsou citliví na jejich sexuální přitažlivost. Mohou být na svoji matku napojení silným emocionálním poutem. Tyto matky chtějí o svých dětech vědět všechno a nenechávají jim svobodný prostor. V zásadních otázkách bývají neúprosné a důsledné.

Foto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

Štíři mívají s matkou velice pevný vztah – buď pozitivní, nebo negativní. V každém případě je hodně ovlivňujeFoto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

Střelec

Muže Střelce přitahují ženy, v nichž je něco nového, exotického, neobvyklého. Ženu přirozeně považují za sobě rovnou. Jejich obraz matky je podporující, blahosklonná, optimistická žena, která umí stále probouzet radost a optimismus.

Kozoroh

Muž Kozoroh hledá hluboce založenou, opravdovou družku, ale je málo citlivý k ženským hodnotám – může být i tvrdý a chladný. V nevědomí má hluboce zakořeněný obraz přísné matky, která zná své povinnosti, a dětem nabízí pevný rámec a jasnou strukturu. Je zdatná, spolehlivá a odpovědná.

Vodnář

Pro muže Vodnáře je ideálem žena originální a rebelantská, která partnerovi nabízí nezávislost. Ve výjimečných případech je poznamenaný nedostatkem mateřské lásky, značnou citovou lhostejností a věcností své matky, která mohla žít ve vnitřním konfliktu mezi mateřskými povinnostmi a touhou po svobodě a seberealizaci.

Ryby

Muž narozený ve znamení Ryb je zranitelný a hledá chápavou ženu s porozuměním pro jeho úzkosti. Obrazem jeho matky je obětující se a opatrná žena, která dokáže velmi přesně vycítit, co její dítě potřebuje.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám