Hlavní obsah

Skryté talenty podle horoskopu: Blíženci jsou dobří v kvízech, Ryby ve vaření, Vodnáři určují trendy

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že jsou Berani tvrdohlaví a Panny pořádkumilovné, to všichni víme. Ale co se skrývá trochu hlouběji pod svrchní slupkou? Jaké skryté talenty v sobě mají znamení zvěrokruhu?

Článek

Základní představu o tom, co se v tom kterém znamení skrývá za poklad, vám může dát už živel, jenž mu vládne a který charakterizuje obecnější přístup daného jedince k životu.

Vzdušná znamení - Blíženci, Váhy, Vodnář: Jejich hlavní předností je schopnost komunikace a také bystrá hlava. Vzdušná znamení jsou zvídavá a společenská, špatně snáší samotu, často bývají přemýšlivá a akademicky založená.

Vodní znamení - Rak, Štír, Ryby: U nich je to intuice a vše, co souvisí s emocemi. Umí se dobře přizpůsobit, flexibilita je jejich druhým jménem. Mají v sobě také jakýsi vnitřní klid a na první dobrou působí plaše a uzavřeně.

Ohnivá znamení - Beran, Lev, Střelec: Jsou energická a plná nápadů. S živlem ohně se pojí vášeň a nadšení vlastně pro cokoli, kromě toho také touha po dobrodružství a aktivním jednání - žádné z těchto znamení neumí jen tak sedět v koutě.

Zemská znamení - Býk, Panna, Kozoroh: Stojí nohama pevně na zemi a umí si zachovat chladnou hlavu. Heslem všech znamení pod živlem země je ochrana a stabilita, je pro ně důležité vybudovat a mít dobré zázemí a místo, kam se mohou vracet.

Tento výčet vás může trochu nasměrovat k jejich skrytým talentům. Co ale přesně jednotlivá znamení dovedou?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou proslulí svou tvrdohlavostí a také skvělými vůdčími schopnostmi, kterými dovedou motivovat snad i mrtvého. Skrytějším talentem je u nich zápal pro sport. Berani jsou skvělí sportovci i proto, že jim vládne Mars, planeta adrenalinu a fyzické aktivity. To ovlivňuje jejich energii, výdrž, sílu, obratnost, zkrátka všechny vlastnosti, které správný sportovec potřebuje, ať už dojde na jakoukoli disciplínu. Přidejte si k tomu jejich vrozenou soutěživost a bude vám jasné, že sportovnější znamení nenajdete.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Spolehliví Býci jsou známí svou loajalitou a houževnatostí, ale proto, že jim vládne planeta Venuše, která je táhne směrem ke smyslovým prožitkům a rozmazlování. Jsou velmi zdatní kuchaři. Jejich gurmánský jazýček se nespokojí jen tak s něčím, proto jsou často nuceni podstrojovat si sami – nikdo to zkrátka tak dobře nezvládne! V malíku mají přesně to „cosi“, díky čemu všechno, i co ukuchtí jen tak narychlo, chutná jako nebeská mana – a často se vůbec nemusí řídit podle receptu.

Foto: Josep Suria, Shutterstock.com

Býci jsou smyslní, to znamená, že svět vnímají velmi silně všemi pěti smysly.Foto: Josep Suria, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Skrytý talent Blíženců se pojí s jejich vrozenou zvědavostí a chutí do všeho strkat nos. Blíženci jsou takoví přelétaví motýli a každou chvíli je zaujme něco jiného. Když se však pro něco nadchnou, zjistí si o tom první poslední a načtou kdejakou knihu. Jejich mysl má navíc ve zvyku uchovávat ty nejnáhodnější skutečnosti a fakta, na které narazí, což se skvěle hodí, když přijde na nejrůznější faktografické společenské hry, tipovačky a kvízy. Blíženci jsou skutečnou studnicí náhodných vědomostí, sledujte je a nechte se ohromit.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou známí svou pečovatelskou, mateřskou povahou, která znamená hlavně to, že se o všechny kolem sebe starají a pro jejich blaho by se rozkrájeli. Jsou naprosto nedostižní ve vytváření příjemné atmosféry, kde se druhý cítí dobře a uvolněně. Jejich tajným talentem je, že umí získat z každého jakoukoli informaci. Nemusí nijak tlačit nebo druhého stresovat, prostě jen zapnou svoje kouzlo, nabídnou sušenky, soucit a pravdy i drby z ostatních jen padají. Bez námahy.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi mají skrytý talent, jenž se možná nedá uplatnit každodenně, ale rozhodně má svoje využití při speciálních příležitostech v roce. Slunce, které tomuto znamení vládne, jim dává do vínku velkorysou a štědrou povahu a také touhu dělat lidem radost a o trochu toho vlastního optimismu se podělit. Díky tomu jsou Lvi skvělými dárci – umí vybrat přesně to, co druhého potěší, nebojí se do dárku investovat čas ani peníze a vždycky přijdou s něčím velkolepým, co vám vezme dech. Nikdo se vám zkrátka netrefí do vkusu tolik jako právě oni.

Foto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

Nevíte, co manželovi k narozeninám? Poraďte se se Lvem.Foto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Organizované a puntičkářské Panny mohou na ostatní často působit poněkud nepružně a zkostnatěle jako někdo, kdo si vytvořil svůj přesný itinerář a odmítá se ho vzdát. Ale pozor. Panny jsou ve skutečnosti ohromně pružné a nikdo neumí improvizovat tak jako ony. Ano, rády plánují a jsou připraveny – to ale také znamená, že počítají s každou eventualitou a od toho, co je v plánu, se umí bez mrknutí oka odklonit a zařídit se jinak. Změny jim nedělají potíže a vlastně s nimi pokaždé tak trochu počítají.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Tajný talent všech lidí narozených ve Váhách? Jsou těmi nejlepšími dohazovači a vztahy, kterým napomůžou a maličko je postrčí, patří ve většině případů k těm úspěšným. Jejich vytříbený čich na harmonii a rovnováhu jim pomáhá odhalit, které dvě osoby se k sobě hodí. Kromě toho umí věci vždycky navléknout tak, aby všechno působilo přirozeně a nenuceně, nikde žádné trapné ticho. Jsou to rození diplomaté.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Pokud jste měli vždycky pocit, že Štíři snad mezi ostatní vodní znamení ani nepatří, mýlíte se. Jejich skrytý talent je přímo napojený na jejich intuici a schopnost mlčet a pozorovat druhé, která je všem vodním znamením společná. Štíři jsou neobyčejně schopní číst z gest a výrazů – tolik, že se jim vlastně nedá lhát. Snad i proto, že se sami umí tak skvěle ovládat a držet všechno pod pokličkou, vždycky poznají, když k nim někdo není upřímný nebo se snaží něco zatajit.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Skrytý talent všech Střelců je opravdu záviděníhodný, protože to není něco, co byste se mohli jen tak naučit: mají prostě štěstí. Umí být lehkomyslní a často se vrhají do různých dobrodružství, aniž by se báli, že by došli k úhoně. Ovšem málokdy se jim také něco špatného přihodí. Většinou se ze všeho oklepou, pokrčí rameny a jdou dál. Nejde o to, že by jim věci samy padaly do klína, ale osud jim, častěji než jiným, přeje.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Střelci jdou často bezhlavě do rizika, ale štěstěna je má ráda.Foto: fizkes, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Přísní Kozorozi rozhodně nejsou populárními baviči a duší společnosti, z toho by je mohl nařknout jen málokdo. Ovšem jejich skrytý talent vás překvapí: Mají jedinečný, velmi suchý, sarkastický smysl pro humor. Jejich pragmatická povaha a to, že se jen tak nedají vyvést z míry, je dokonalou základnou pro trefné, kousavé komentáře. Jejich humor nesedne každému a někdo může mít problém ho vůbec rozeznat, ale pokud jedete na stejné vlně, nikdo vás nepobaví tolik jako Kozorozi.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Nekonvenční a kreativní Vodnáři se nenechávají spoutávat předsudky a přáními veřejnosti a je jim veskrze jedno, co si o nich druzí myslí. To často znamená, že si na sebe vezmou takové věci, které by nikoho jiného ani ve snu nenapadly. Na druhou stranu ale mají vkus a dobré módní oko. Jejich skrytým talentem je, že často udeří hřebíček na hlavičku a začnou určovat nové trendy. A to nejen v módě, ale v čemkoli, protože se nebojí prošlapat si vlastní cestu divočinou.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Tajným talentem všech Ryb je, jak skvěle to umí se slovy. Tohle emocionální a citové znamení je totiž zároveň nesmírně kreativní. A díky tomu, že lidé v Rybách hodně poslouchají a méně mluví, mají dostatek příležitostí nasát ze svého okolí všelijaké jazykové podivnosti a originální myšlenky, které pak umí překlopit do nejrůznějších textů – ať už jde o poezii, prózu, nebo třeba povedené marketingové slogany. Svým psaným slovem vás dostanou, i když na první dobrou působí jako tichá voda.

Načítám