Hlavní obsah

Marnivost podle horoskopu: Býci se rádi kochají sami sebou, Váhy touží po uznání

Foto: InnerVisionPRO, Shutterstock.com

Foto: InnerVisionPRO, Shutterstock.com

Reklama

Prohlížíte se rádi v zrcadle a fotíte desítky selfíček? Záleží vám hodně na tom, jak vypadáte nejen vy sami, ale i lidé okolo vás? Na tom není nic špatného, určitá marnivost k životu patří a některá znamení zvěrokruhu si v pěstování zevnějšku libují víc než jiná.

Článek

Snad každý zná někoho, kdo by ani s odpadkovým košem nevyšel z domu v teplácích a bez make-upu. Dbát o sebe a svůj vzhled, na tom není nic špatného, vždyť upravený zevnějšek je naší vizitkou. Upravenost se však občas může zvrhnout až ve vyloženou marnivost, kdy se na sebe člověk nedokáže vynadívat a svému vzhledu uzpůsobuje všechno ostatní. Která znamení zvěrokruhu patří mezi známé marnivce a komu je to vlastně docela jedno?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Když člověk potká silného, typického Berana, často mu to hned vidí na očích – toto znamení je hodně citlivé na svůj vzhled a vůbec na to, jak celkově působí. Často na sobě hodně makají a starají se o sebe, fyzická stránka je pro ně zcela zásadní: týrají se sportem a zdravým jídelníčkem s neobvyklou vervou. Rádi pak sklízejí plody svého snažení – svoje tělo vystavují a sbírají komplimenty. To všechno ve spojení s jejich šarmem a osobním kouzlem působí na druhé téměř magicky, a tak se marnivosti Beranů nelze divit.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Možná byste to neřekli, ale tomuto zemskému znamení na vzhledu dost záleží. Nejspíš je za tím planeta Venuše, která mu vládne. Býci si moc rádi pěstují jakousi svůdnost a potěší je každý kompliment i důkaz, že jejich šarm opravdu funguje. Nahrává tomu také jejich požitkářská povaha: když se Býkům něco líbí a jsou s tím spokojení, tak si to dosyta užívají a platí to i o vlastním vzhledu. Není tedy výjimkou, že přistihnete Býka, jak se kochá sám sebou před zrcadlem prostě proto, že si dneska vybral skvělý outfit.

Foto: Monstar Studio, Shutterstock.com

Býk se nezdá, ale i on dokáže být pořádně marnivý. Rádi si v životě užívají a milují hezké věci – a k tomu patří i péče o zevnějšek.Foto: Monstar Studio, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci zevnějšek zase tolik neřeší. Ano, může se stát, že se právě probudí jejich nejisté já a bude vyšilovat kvůli pupínku na bradě, nebo naopak jejich superhvězdné já, které bude chtít ovládnout celou společnost. Většinu času jsou pro ně ale daleko důležitější „vnitřní hodnoty“ a na marnivost nemají moc času, protože jsou zvědaví. Zvědaví na to, co je pod povrchem, jaká tajemství druzí skrývají uvnitř. Obyčejná marnivost jim zkrátka nic moc neříká, raději se kochají „něčím hlubším“ než svým vzhledem či tím, jak působí na ostatní.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Do tohoto znamení byste sklony k marnivosti asi neřekli… Nejspíš vás překvapí, jak decentně se u nich tato vlastnost projevuje. V jedné chvíli se zdá, že Raci jsou ty nejskromnější bytosti, jaké kdy chodily po planetě Zemi, a v druhé pochopíte, že to celé byla především „role“ skromného a pokorného člověka. Raci působí mile, plaše, sladce, jsou to křehké a romantické typy – a do určité míry je to pravda. Ale rozhodně se nebojí toto vyznění své osobnosti podpořit, protože se jim líbí pozornost, kterou jim pak druzí věnují.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Samozřejmě – Lvi a marnivost, to je jasná kombinace, ze které se nikdo nevykroutí. A oni tuto svou vlastnost přijímají a nijak se jí netají, ba právě naopak! Na svou marnivost jsou hrdí, je od nich očekávaná a oni si ji hýčkají. Sebeláska a touha po pozornosti jsou něco, co je zakódované hluboko v povaze tohoto znamení, a Lvi z toho umějí udělat show, kterou chtějí sledovat i ostatní. Když jim vytouženou pozornost a komplimenty dopřejete, bohatě vám to oplatí svou vlastní náklonností, velkorysostí a pomocnou rukou.

Foto: Monstar Studio, Shutterstock.com

Lvi se za svou marnivost nestydí, naopak z ní udělají velkou show. A když jim to dopřejete, získáte tak jejich milou a velkorysou přízeň.Foto: Monstar Studio, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Toto znamení a marnivost? To k sobě vůbec nejde! Snad žádnému znamení horoskopu na zevnějšku nesejde tak jako jim. Ovšem nenechte se mýlit, Panny jsou vždy perfektně oblečené pro každou příležitost, nikde nevyčnívají, za všech okolností mají odpovídající výbavu a cítí se pohodlně. Ale to všechno je ryzí praktičnost a projev jejich velmi organizované existence, která je nutí být připravené kdykoliv na cokoliv. Že by se jen tak načančaly, aby nad nimi druzí mohli óchat a áchat, to opravdu nehrozí.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy si o pozornost rozhodně neříkají tak přímo jako třeba Lvi nebo Berani, ale pravda je, že patří mezi marnivější znamení zvěrokruhu a po kladných ohlasech dost touží. Na reakci okolí jim skutečně záleží a vlastní vzhled je pro ně priorita. I když působí velmi nonšalantně a pohodově, je za tím kus práce, kterou však rozhodně světu ukazovat nebudou. Naopak – často se tváří, že jim na posudku ostatních vůbec nesejde, ale nenechte se obalamutit: když se Váhám nedostane dostatečného uznání, bude je to trápit.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Jsou příliš povznesení na to, aby se dali označit za marnivé. Ano, toto znamení má v sobě jakýsi magnetismus, který přitahuje oči druhých, ale samotní Štíři na to moc nedbají a často se o svůj zevnějšek vůbec nestarají – kloužou pak k podobě rozháraného, nonšalantního, až mírně „bezdomoveckého“ svůdníka… Prožívají svá existenciální dramata hluboko uvnitř a na povrch je moc nepouštějí, proto je zevnějšek, a to ani vlastní, ani cizí, zase tolik nezajímá.

Foto: tracksuit, Shutterstock.com

Váhy to se světem umějí a chtějí ho okouzlit: působí ležérně stylově, ale někdy je za tím hodně práce.Foto: tracksuit, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci rozhodně nepatří mezi marnivá znamení, právě naopak. Jestli hledáte kluka či holku do nepohody, tak jste je právě našli. S radostí se vrhají do každého dobrodružství a jejich vzhled nebo to, co si myslí lidé kolem, jim v tom ani omylem nemohou zabránit. Jsou věčně dobře naladění, umějí trousit komplimenty na všechny strany a přitom nečekají žádné oplátky ani nemají postranní motivy. Zkrátka marnivost jim je natolik cizí, že vzhled většinu času ani neberou pořádně na vědomí.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Jsou vždy velmi pečlivě upravení a klasicky vyhlížející a příprava, než vyrazí ven, jim nějakou dobu trvá. Na druhou stranu mají Kozorozi zavedené své osvědčené postupy, takže čas, který stráví před zrcadlem či skříní, umějí využít velmi efektivně. Podstatou není přílišná záliba ve vlastním vzhledu nebo neschopnost odtrhnout se od svého odrazu, ale spíš touha držet se nastavených norem a zapadnout do připravených škatulek. Jedině tak se cítí dobře a se skutečnou marnivostí to nemá mnoho společného.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Jsou marniví tak nějak mimochodem. Skutečně jim zas tolik nesejde na tom, co si o nich myslí okolí, protože se rádi chovají svobodně, jak si zrovna zamanou, zkrátka podle sebe. Ale i tak do svého zevnějšku investují Vodnáři hromadu času právě proto, aby se líbili sami sobě a aby se cítili co nejlépe. Dokážou přitom být sami sobě i tvrdým kritikem. Když se jim však „dílo podaří“ a jsou sami se sebou spokojení, moc rádi zazáří. V takové chvíli překypují sebevědomím a to k nim pozornost druhých snadno přitáhne.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

O zrozencích v tomto znamení se nedá říct, že by se rádi předváděli nebo ukazovali, to vůbec ne. Ryby jsou však velmi nejisté, nesebevědomé, nevěří samy sobě, a tak se starost o vlastní zevnějšek a o to, co si o nich ostatní nejspíš myslí, často stává velkou součástí jejich života. Jejich sebehodnocení se významně odvíjí od komentářů okolí, hodně řeší svůj obraz i to, jak se prezentují navenek, přemýšlejí nad tím, co světu ukazují, a je pro ně důležité, aby byly vnímány tak, jak si přejí. Proto o sebe důkladně pečují – a druzí je mohou z marnivosti velmi snadno podezírat.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Reklama

Načítám