Hlavní obsah

Tetování podle horoskopu: Býkům svědčí malé a schované, Beranům velké a viditelné

Foto: Roman Bobyr, Shutterstock.com

Foto: Roman Bobyr, Shutterstock.com

Reklama

Tetování je dnes poměrně běžná záležitost, která nikoho příliš nezaskočí. Přesto k němu každé z dvanácti znamení zvěrokruhu zaujímá individuální přístup. Jak je na tom právě to vaše, jaká kérka se k vám hodí?

Článek

Pohled společnosti na tetování se hodně změnil a to, co bylo ještě před nějakou dekádou rebélií, je dnes poměrně běžným módním doplňkem, který můžeme vidět u mladých i starších. Může pokrývat celé paže i představovat jen drobný detail někde na těle, který budete nosit hlavně kvůli sobě. Jak k jeho výběru a vůbec celému konceptu přistupují jednotlivá znamení zvěrokruhu? Kdo se do tetovacích salonů vrhá spontánně a bez rozmyšlení a kdo se pro kérku rozhodne jen málokdy nebo vůbec?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani si pro tetování nejspíš vyberou nějaké dobře viditelné místo a rozhodně se nebudou bát odvážných barev ani tvarů. Jsou sebevědomí, nadšení a mají duši dobrodruha, což znamená, že je to táhne k tetování, kterého si každý všimne. Nad tím, jestli se tetovat, nebo ne, dlouho nepřemýšlejí, často podlehnou impulzu a prostě jdou do toho v jednom nadšeném okamžiku. Bývají snem každého tatéra, který chce uplatnit svou uměleckou vizi a volný návrh.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci se pravděpodobně rozhodnou pro nějaký menší, decentnější motiv, něco jednoduchého a skrytého, co tu bude hlavně pro ně. Protože tomuto znamení vládne Venuše, mají silné estetické cítění a budou se chtít tetováním hlavně ozdobit – nejdou tolik po významu, ale hodně po tom, jak bude kérka vypadat a jak jim bude slušet. Nejspíš však nepůjde ani o nic přehnaně zdobného nebo komplikovaného, Býci razí zásadu, že v jednoduchosti je krása – drobný symbol klidně na krku pod vlasy je přesně jejich styl.

Foto: Anastassiya Bezhekeneva, Shutterstock.com

Býci neřeší symboliku, zajímá je jen estetika.Foto: Anastassiya Bezhekeneva, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci se pravděpodobně nezastaví u jednoho tetování, když už do toho půjdou, tak naplno. Jedná se o znamení sebevědomí a chaosu – jejich mysl neustále přetéká novými nápady a postřehy, což znamená, že vybrat si jen jedno jediné tetování je pro ně obtížné. Může se stát, že si nechají vytetovat hned dva obrázky najednou, protože si nemůžou vybrat, protože je každá jejich část táhne jiným směrem. Na druhou stranu ale budou mít o každém motivu velmi přesnou představu a budou chtít něco originálního.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Pro Raky je nejdůležitější hlavně skrytý význam tetování a co pro ně znamená – většinou se totiž váže ke konkrétnímu člověku nebo zvířecímu mazlíčkovi. Právě Raci si nejčastěji nechávají vytetovat jména členů rodiny, otisky tlapek nebo jiná mementa upomínající na ty, kteří jsou jejich srdci blízko. Za každým z jejich obrázků se skrývá nějaký příběh a Raci vám ho rádi převypráví, stačí se zeptat. Tetování je pro ně jakousi známkou věrnosti a loajality.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou hodně zaměření na sebe. Mají velké sebevědomí a zbožňují světla reflektorů. Jejich tetování může být jakýmsi uměleckým ztvárněním jich samotných, ať už si nechají vytetovat svoje znamení, přezdívku nebo něco, co je jinak reprezentuje. Nebojí se ani tetování v jasných a odvážných barvách nebo na viditelném místě. Rádi šokují a překvapují, baví je, když jejich kérka přitahuje pozornost a obrací k nim pohledy kolemjdoucích.

Foto: GaudiLab, Shutterstock.com

Lví kérku nepřehlédnete.Foto: GaudiLab, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny se budou nad tetováním dlouho a důkladně rozmýšlet – a je dost dobře možné, že se nakonec rozhodnou do žádného nejít a nechat si svou kůži čistou. Na druhou stranu, když už si řeknou, že tetování vážně chtějí, bude to něco hluboce promyšleného a osobního a nejspíš se nezastaví jen u jednoho. Přesto budou volit spíše nenápadnější umístění a drobnější motivy, které není obtížné zakrýt. Protože Panny nejsou nic, pokud nejsou praktické.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy hodně dají na estetiku a bude je to táhnout k vizuálně propracovaným motivům z přírody, které jsou nestárnoucí klasikou. Jejich tetování musí být vyladěné do nejmenších detailů, toho pravého tatéra nejspíš budou dlouho hledat a zkoumat jeho práci pod drobnohledem. Kromě estetické stránky věci jsou pro Váhy velmi důležité vztahy a jejich blízcí. Je tedy možné, že se nakonec rozhodnou pro kérku nějak související s jejich drahou polovičkou, aby tak zvěčnily svoje pouto.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou proslulí svou životní filozofií „všechno, nebo nic“ a pravděpodobně ji uplatní i ohledně tetování. Je to znamení, které si libuje v extrémech. Nejspíš budou tetování dlouho odolávat – a pak si pokryjí obrázky celé tělo. Důležitý je pro ně symbolický význam a skrytá poselství, jež je možné do tetování ukrýt. Zkoumat, co mají na kůži, tak může být zábavné a rozhodně vám to o nich mnohé prozradí. Jejich tetování často mívají spirituální, duchovní podtext.

Foto: Jaroslav Monchak, Shutterstock.com

Dlouho se odhodlávají, ale když se do toho pustí, nevědí Štíři, kdy přestat.Foto: Jaroslav Monchak, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci tetováním často vyjadřují svou lásku k cestování – nikdo nemá tak toulavé boty jako oni. Tyhle dobrodružné duše si do kůže rády zaznamenávají všechna místa, kam se podívaly, a to nejrůznějším způsobem – jsou Střelci, jimž stačí vytetovaná jména států, i Střelci, kteří volí umělečtější cestu. Jejich tetování jsou do určité míry prohlášením o tom, kým jsou, kde byli a co prožili. Nedělají z toho ale velkou vědu, klidně zaběhnou někam do salonu zcela spontánně.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi se moc tetovat nenechávají, za což asi může jejich velmi vážná a do jisté míry konzervativní povaha. Pokud už si do kůže nějaký symbol nechají vtisknout, bývá to zejména motivační symbol nebo cosi rituálního, zkrátka něco, co má pro daného člověka hluboký význam, který je ostatním skrytý. O svých tetováních se neradi baví a mají je na méně viditelných místech. Jsou zkrátka pro ně samé, ne pro okolí.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Kreativní a nespoutaní Vodnáři si rozhodně nevyberou jen tak nějaký obrázek z katalogu vzorků v čekárně tetovacího salonu. Jsou nekonvenční a dost často si svoje tetování navrhnou sami nebo požádají o obrázek někoho ze svých blízkých. Do kůže si nechají vetknout jen něco originálního, co nikdo jiný nemá. Nebojí se experimentů, nechávají si vytetovat i obrovské motivy na podivná místa. Skrze jejich tetování promlouvá velmi silně jejich individualita.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby se nerady dostávají mimo kolonku toho, co je společensky přijatelné, nechtějí moc vystupovat z davu.

Tetování na tváři nebo na jiném neobvyklém místě není nic pro ně. Většinou se rozhodují pro snové motivy jako z jiného světa, často v barvě, s nějakým osobitým kouzlem. Při výběru motivu i místa hodně dají na intuici a na to, jaký mají z konkrétního obrázku pocit. Pokud se jim něco nezdá, klidně se zvednou i z tetovacího křesla – tetování s nimi musí ladit a souznít.

Reklama

Načítám