Hlavní obsah

Tarotoskop na květen: Štíři mohou být nevěrní, Blížencům hrozí vyhoření, Lvi ať si dají pozor na zdraví

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přichází měsíc lásky - květen. Co si připravil pro vaše znamení? Jak se vám bude dařit ve vztazích, jak na tom budete zdravotně a co vaše kariéra? To vám prozradí tarotové karty.

Článek

Úplněk zazáří 23. 5. a bude stát ve znamení Střelce. Obecná citlivost se v období kolem úplňku zvětšuje, zvláště si dávejte pozor na přehnaně „rozvázaný jazyk“ – Střelec bude v lidech povzbuzovat upřímnost, což je sice dobré, ale všeho s mírou, přehnaná upřímnost může být také na škodu. Po zdravotní stránce pozor na bedra, nezvedejte nic těžkého a pravidelně se protahujte po sezení u práce. Stejně tak jsou bolestem a poranění náchylné kyčle a kostrč. Co přinese květen vašemu znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Vztahy – 10 pentaklů: Čeká vás stabilní a bezstarostné období. Jste obklopeni rodinou a přáteli, kteří vám poskytují podporu a lásku. Vaše vztahy budou plné důvěry a spokojenosti. Užijte si pocit pohody a klidu a hlavně toho, že jste součástí pevného a harmonického kolektivu.

Zdraví – Viselec: Někdy je nutné vzdát se kontroly a nechat věci plynout. To neznamená pasivitu, ale spíše schopnost přizpůsobit se a učit se z nových perspektiv. Je možné, že budete muset vyhledat alternativní metody léčby nebo změnit svůj životní styl ve prospěch zdraví.

Práce – 2 pentakly: Je důležité nenechat se táhnout do příliš mnoha různých směrů, neseďte zadkem na mnoha židlích. Mějte na paměti své dlouhodobé cíle a podnikejte své kariérní kroky tak, abyste dosáhli dlouhodobého úspěchu a stability.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Vztahy – 2 hole: Nejste si svým romantickým vztahem příliš jistí, nedokážete dát najevo to, co po partnerovi skutečně chcete, co vám chybí, kde by se měl zlepšit. Vaše city se pomalu ochlazují a vy se nemůžete rozhodnout, jak s tím dál naložit.

Zdraví – 8 holí: Potřebujete hlavně pohyb, zaměřte se na rozvoj zdravého životního stylu a začněte sportovat. Určitá lenost se dá samozřejmě tolerovat, ale vám váš pohodlný způsob života skutečně začíná působit problémy.

Práce – páže pentaklů: Dostanete příležitost se kariérně rozvíjet, růst a učit se nové věci. Rozhodně ji neodmítejte, není to kritika toho, co už víte a znáte, ale naopak možnost dosáhnout výš a dál. Vzdělávání nikdy nekončí.

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Býci budou mít sklony k lenosti, jejich výzvou bude ji překonat Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Vztahy – 9 pentaklů: Jste obklopeni lidmi, na které se můžete spolehnout, a víte, že vás budou jistit, takže se můžete vydat za svými sny. Povedlo se vám ze svého okolí dostat všechny toxické jedince, kteří vás jen vysávali, to je ohromný úspěch.

Zdraví – Vůz: Vypadá to, že trochu přeceníte svoje síly a ty vám prostě během května dojdou. Dostanete se do stavu hlubokého vyčerpání. A to můžete skutečně napravit jen tím, že si doopravdy odpočinete. Tady žádné zkratky nejsou.

Práce – eso pentaklů: Rozhodně nebudete strádat, naopak, po materiální stránce se pěkně zahojíte. Udělejte rozumné rozhodnutí a část peněz si uspořte. Pravděpodobně se objeví i příležitost ke kariérnímu posunu.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Vztahy – Spravedlnost: Vaše romantické partnerství je velmi vyvážené, ani jeden z vás nemá navrch a fungujete ve vzájemné harmonii. Ta stojí hlavně na upřímnosti, tak se ji nesnažte zkalit, udržujte mezi vámi otevřenost.

Zdraví – král pentaklů: Je možné, že vás v květnu potkají nějaké zdravotní potíže, ovšem nepůjde o nic vážného. Jakkoli budou nepříjemné, tato karta naznačuje, že všechno dobře dopadne, musíte jen vydržet.

Práce – 6 mečů: Čekají na vás změny – nové místo nebo třeba jen stěhování do nových prostorů, ať už v rámci vaší budovy nebo přesun celé firmy. Nemějte z toho strach, jde jen o narušení vaší komfortní zóny, žádnou krizi ani tragédii.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Vztahy – Milenci: V květnu budete muset ve vztahu udělat důležité rozhodnutí a pokusit se najít harmonii mezi vámi a vaší drahou polovičkou. Pokud jste v trvalém vztahu, bude tento měsíc plný romantiky a intimita bude hrát důležitou roli.

Zdraví – Věž: Lidské zdraví je křehké a je třeba o něj pečovat. Věž je varováním, abyste nezanedbávali prevenci a neodkládali lékařskou péči. Pokud vás někdo upozorní na možný problém, nesmíte před ním zavírat oči, ale naopak brát v úvahu možné rizikové faktory.

Práce – král holí: Jste plní inspirace a entuziasmu, snad i díky slunečnému počasí. Jste schopni přijímat rychlá a smělá rozhodnutí, což vám může pomoci dosáhnout v tomto měsíci nečekaných úspěchů na pracovním poli.

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Pro Lvy bude květen opravdovým měsícem láskyFoto: Ground Picture, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Vztahy – Hvězda: Vaše vztahy budou projasněny nadějí, inspirací a jasnými vyhlídkami. Karta Hvězda symbolizuje světlo na konci tunelu a příslib lepších časů. Projdete si obdobím uzdravení, obnovy a nového začátku.

Zdraví – rytíř holí: Vrháte se do příliš velkého množství projektů s příliš velkým zápalem. Bude vám chybět energie, protože se přetěžujete. Dejte si čas na odpočinek a načerpání sil, ať se definitivně nepřetáhnete a nevyhoříte.

Práce – Císařovna: Kreativita z vás jen prýští, a pokud dáte prostor své nespoutané fantazii, všechno půjde jak na drátkách. Jen se do věcí nezaberte příliš, deadliny jsou pořád deadliny a nikdo vám neodpustí prošvihnutí termínu, ani z těch „správných“ důvodů.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Vztahy – 7 pohárů: Na nose máte růžové brýle a tváříte se, že je všechno v pořádku – i když vlastně dobře víte, že není, že jen šálíte sami sebe. Přestaňte si cokoli nalhávat a konfrontujte toho, koho je třeba.

Zdraví – Luna: Než se začnete starat o druhé, postarejte se o sebe. Najděte si nějaký způsob duševní hygieny a nenechte na sebe věci tolik dopadat. Pokud řešíte problém, najděte si terapeuta, za to se rozhodně nemusíte stydět.

Práce – 5 pentaklů: Květen vám bohužel přinese zejména zahořklost a pocit odmítnutí, jako by vás kolegové vynechávali z dění. Uraženost a stažení se do sebe nepomůže, konfrontujte je, klidně a zdvořile, přímý přístup vám toho vynese nejvíce.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Vztahy – rytíř holí: Setkáte se s někým, kvůli komu úplně ztratíte hlavu, a zatoužíte po divokém, žhavém románku. Mějte však na paměti, že se k téhle osobě váže až přehnané drama a klid vám rozhodně nepřinese.

Zdraví – 4 meče: Někdy je potřeba vypnout a dopřát tělu čas na zotavenou. Zvolněte. Vyležte to, co vás trápí, doopravdy se vylečte a nezkoušejte to nějak obejít a přechodit, tentokrát to nevyjde.

Práce – 3 meče: Čeká vás zklamání a krach projektu, který jste rozhodně nepředpokládali, protože se vám dařilo skutečně dobře. Nebude to nejsnazší období, ale ve výsledku vás dost posílí a pomůže vám nahlédnout věci z nového úhlu.

Foto: oneinchpunch, Shutterstock.com

Štíři mohou mít tendenci k nevěře, pozor, abyste si kvůli vášni nerozbili vztahFoto: oneinchpunch, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Vztahy – Svět: Jaro přináší začátek něčeho nového. Květen bude měsíc plný šťastných událostí a radosti, nové energie, kterou budete sdílet s vašimi blízkými. Máte před sebou tolik možností a vlijete energii do žil mnoha svým vztahům.

Zdraví – královna pohárů: Procházíte velmi empatickým obdobím a berete si na bedra i to, co tíží druhé. Hodně vás to vyčerpává, tak na sebe myslete a občas si dopřejte relaxační večer jen a jen pro sebe.

Práce – 10 pentaklů: Zrychlujete pracovní tempo, protože pro vás práce znamená jistotu a stabilitu. Držte se zajeté rutiny, která vám v současnosti velmi vyhovuje, nacházejte v zajetých rytmech útěchu. A těšte se na majetkové přilepšení.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Vztahy – 9 holí: Byli jste zrazeni a teď se cítíte ublíženě, odtahujete se od svých blízkých a uzavíráte se před nimi. Vzdejte se toho ochranného krunýře – buďte bdělí, ale ne paranoidní. Bez důvěry vztahy nefungují.

Zdraví – 8 mečů: Bohužel očekávejte nepříjemné zdravotní obtíže, které vám na nějakou dobu přinesou do života nutnost omezení. Smiřte se s tím. Klid v duši a mysli přinese klid i tělu a všechno se zlepší. Je třeba znát své možnosti.

Práce – královna holí: Na vašem pracovišti se schyluje ke komunikačním problémům, které bude mít na svědomí panovačná a dominantní osoba, jež si uzurpuje až moc prostoru. Snažte se věci vyřešit v klidu, ale nebojte se stát si za svým.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vztahy – 5 mečů: Vázne vám komunikace, máte problém vyjádřit to, co chcete, ale stejně tak naslouchat druhým. Je potřeba zapracovat na vzájemném porozumění s lidmi kolem vás, než se věci zbytečně zkomplikují kvůli nedorozuměním.

Zdraví – 4 hole: Dlouhodobější potíže, které vás v poslední době provázejí, se konečně dají na ústup a vy pocítíte neskutečnou úlevu a uvolnění. Žádné nové zdravotní problémy zatím nejsou v dohledu, ale prevenci nezanedbávejte.

Práce – Viselec: Někdy je třeba uznat porážku, protože ani libovolné množství vynaložených sil s projektem nepohne. Poučte se z neúspěchů a naučte se nechat věci být, někdy sebevětší kreativita prostě problém nevyřeší.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Vztahy – 7 mečů: Přiznat si, že vás podrazil a zmátl někdo, koho jste si pustili pod kůži, není snadné. Bohužel je však ve vašem životě někdo, kdo vás jen vodí za nos za účelem vlastního obohacení. Udělejte za tímto vztahem pěkně tlustou čáru.

Zdraví – Mág: Ačkoli ostatní oblasti vašeho života v květnu přinesou nelehké situace, vaše zdraví vás podrží. Jste při síle, cítíte se energičtí a plní vitality a to vám pomůže všechna příkoří překonat.

Práce – Blázen: Nevyhovuje vám pracovní nasazení a rutina „od devíti do pěti“. Zvažte jiné možnosti – podnikání, částečný úvazek nebo třeba brigády. Práce zkrátka není hlavním ohniskem vašeho života a v současnosti vás jen hodně vysává.

Načítám