Hlavní obsah

Jste Bříza, Dub nebo Vrba? Astrologie duše podle keltského horoskopu stromů

Foto: Zhenny-zhenny, Shutterstock.com

Foto: Zhenny-zhenny, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Keltská astrologie je založena na prastaré myšlence, že čas našeho narození je rozhodující pro formování naší osobnosti a našeho chování. Keltové, zvláště šamanští druidové, byli zkušenými pozorovateli života. Postupem času zjistili, že dítě narozené v určitém ročním období oplývá určitými vlastnostmi. A že tyto vlastnosti jsou velmi úzce spojené s konkrétním stromem.

Článek

Systém keltské stromové astrologie vznikl na základě přirozeného spojení znalostí člověka o zemských cyklech a úcty k posvátným vlastnostem stromů. Keltové cítili hluboké spojení se stromy a věřili, že jsou to nádoby nekonečné moudrosti, které v sobě nesou podobnost s naší lidskou přirozeností.

Bříza (24. prosince – 20. ledna)

Pokud jste se narodili ve znamení Břízy, jste silně motivovaní k úspěchu. Často inspirujete i ostatní, protože je většinou nadchnete svou horlivostí a nadšením. Vždy chcete víc, hledáte lepší obzory a aspirujete na vyšší pozice. Druidové to připisovali době vašeho narození, což je roční období zahalené temnotou, takže v důsledku toho hledáte světlo. Jste tolerantní, houževnatí a odolní. Máte chladnou hlavu a jste rození vládci, kteří často přebírají velení. Když jste v kontaktu se svou jemnější stránkou, přinášíte krásu i do jinak pustých prostor, rozzáříte místnost a okouzlíte davy svým ostrovtipem. Znamení břízy je kompatibilní se znameními Révy a Vrby.

Jeřáb (21. ledna – 17. února)

Keltská astrologie považuje Jeřáb za filozofickou mysl zvěrokruhu. Pokud jste se narodili v tomto znamení, jste pravděpodobně zanícení vizionáři s vysokými ideály. Vaše myšlenky jsou originální a kreativní, a to natolik, že ostatní často nechápou, odkud přicházíte. Proto jste někdy rezervovaní - nemáte potřebu to vysvětlovat. Máte ale vnitřní vášeň a ta vám poskytuje motivaci, s kterou procházíte životem. Jste velmi vlivní tichým způsobem a dokážete jen svou přítomností ovlivnit ostatní. Jeřáb je kompatibilní s Břečťanem a Hlohem.

Jasan (18. února – 17. března)

Pokud jste se narodili ve znamení Jasanu, jste volnomyšlenkáři. Imaginativní, intuitivní a přirození umělci, kteří vidí svět v čistotě vodových barev. Máte tendenci být občas náladoví a uzavření, protože váš vnitřní svět je v neustálém pohybu. Jste v kontaktu se svou múzou a snadno se inspirujete přírodou. Lidé vás vyhledávají pro vaši okouzlující osobnost. Umění, psaní, věda a teologie jsou oblasti, které vás silně zajímají. Jiní si mohou myslet, že jste samotář, ale spíše jste jen ponořeni do svého vlastního světa. Jste v neustálém stavu sebeobnovy a málokdy vás zajímá, co si o vás myslí ostatní. Jasan dobře spolupracuje s Vrbou a Rákosem.

Foto: Susan Edmondson, Shutterstock.com

Lidé v Jasanu bývají umělecky založeníFoto: Susan Edmondson, Shutterstock.com

Olše (18. března – 14. dubna)

Jestliže jste narození ve znamení Olše, jste přirozeným hledačem cesty. Fungujete jako hybatel a vydáváte se na cestu s ohnivou vášní a často získáte věrné následovníky. Jste okouzlující, společenští a porozumíte si téměř s každým. Je to i proto, že máte silnou sebedůvěru. Tato sebejistota je nakažlivá a ostatní lidé ve vás tuto kvalitu okamžitě poznají. Prohlédnete každou povrchnost a lež. Kladete velký důraz na svůj čas a jeho plýtvání považujete za politováníhodné. Jste motivováni akcí a výsledky. Skvěle se hodíte ke znamení Hlohu, Dubu i Břízy.

Vrba (15. dubna – 12. května)

Pokud jste narozeni ve znamení Vrby, vládne vám Měsíc, a tak je vaše osobnost spojená s mnoha mystickými aspekty měsíční říše. Jste vysoce kreativní, intuitivní a inteligentní. Dobře rozumíte měsíčním cyklům a neodmyslitelně víte, že vše, co se děje, s nimi souvisí. To vám dává realistický pohled na věci a jste také trpělivější než většina ostatních. S vaší inteligencí přichází přirozená schopnost vše si dobře zapamatovat. Jako vrba překypujete velkým potenciálem, ale někdy máte tendenci držet se zpátky ze strachu, že budete vypadat okázale. Vrba se dobře pojí s Břízou a Břečťanem.

Hloh (13. května – 9. června)

Narodili jste se ve znamení Hlohu? Pak se k vám hodí rčení „nikdy nesuď knihu podle obalu“. Žijete zdánlivě průměrné životy, zatímco uvnitř jste plní ohnivé vášně a nevyčerpatelného tvůrčího plamene. Dokážete se snadno přizpůsobit většině životních situací, čímž uspokojíte sami sebe a zároveň utěšíte ostatní. Jste přirozeně zvídaví a zajímáte se o širokou škálu témat. Umíte být skvělým posluchačem a lidé vás vyhledávají jako rameno, na kterém se mohou vyplakat. Máte zdravý smysl pro humor a ironii a vidíte věci z nadhledu. Hloh je kompatibilní s Jasanem a Jeřábem.

Foto: KPixMining, Shutterstock.com

Hloh má všechno na salámuFoto: KPixMining, Shutterstock.com

Dub (10. června – 7. července)

Pokud jste narození v tomto znamení, máte zvláštní dar síly. Jste ochranitelé a často se stáváte hlasem těch, kteří nemají tolik odvahy, nebo mají smůlu. Pečující, velkorysí a nápomocní, takoví jste. Vyzařujete sebedůvěru a přirozeně předpokládáte, že vše dopadne dobře. Máte hlubokou úctu k historii a předkům a mnoho z vás, kteří se narodili v tomto znamení, se stávají učiteli. Rádi předáváte své znalosti ostatním. Potřebujete řád a pocit kontroly nad svým životem. Obvykle žijete dlouhý, naplněný a šťastný život. Dobře se hodíte k Jasanu, Rákosu a Břečťanu.

Cesmína (8. července – 4. srpna)

Cesmína je považovaná za strom s královským postavením. Pokud jste narození v tomto znamení, jste vznešení a ušlechtilí a snadno zaujímáte vedoucí a mocenské pozice. Snadno přijímáte výzvy a překonáváte překážky s obdivuhodným taktem. Velmi zřídka se necháte porazit. To je důvod, proč k vám mnoho lidí vzhlíží a následuje vás jako svého vůdce. Jste soutěživí a ambiciózní. Můžete se zdát arogantní, ale ve skutečnosti jen silně věříte svým schopnostem. Protože k vám spousta věcí přichází téměř bez práce, míváte tendenci usnout na vavřínech. Proto musíte být pořád aktivní, abyste nesklouzli k lenosti. Cesmína si bude rozumět s Jasanem a Bezem.

Líska (5. srpna – 1. září)

Pokud jste se narodili ve znamení Lísky, jste vysoce inteligentní, organizovaní a výkonní. Máte schopnost uchovávat informace. Znáte fakta a jste vždy dobře informováni. Někdy ostatním připadáte tak trochu jako vševěd, ale nemůžete si pomoci, prostě jste skutečně chytří. Máte smysl pro detail. Někdy může tato potřeba pořádku a kontroly vést k nutkavému chování, pokud ji nebudete kontrolovat. Máte talent na čísla, vědu a věci, kde můžete využívat analytické schopnosti. Líska si bude rozumět s Hlohem a Jeřábem.

Foto: Ultraskrip, Shutterstock.com

Ve znamení Lísky se rodí matematici a vědciFoto: Ultraskrip, Shutterstock.com

Vinná réva (2. září – 29. září)

Znamení révy spadá do období podzimní rovnodennosti, díky čemuž je vaše osobnost proměnlivá a nepředvídatelná. Můžete být plní rozporů a často jste nerozhodní. Ale je to proto, že obvykle vidíte obě strany příběhu a vcítíte se do každé stejně. Je pro vás těžké vybrat si strany, protože na každé vidíte něco dobrého. Ve vašem životě jsou však oblasti, kterými jste si zcela jisti. Patří mezi ně jídlo, víno, hudba a umění. Máte velmi osobitý vkus a jste znalcem vytříbenosti. Dokážete fádnost proměnit v dramatickou krásu. Jste okouzlující, elegantní a udržujete si úroveň. Vinná réva si rozumí s Vrbou a Lískou.

Břečťan (30. září – 27. října)

Nejcennější vlastnost Břečťanu je schopnost překonávat překážky. Máte bystrý intelekt, ale zjevnější je váš soucit a loajalita k ostatním. Rádi dáváte a jste vždy připraveni nabídnout pomocnou ruku. Narodili jste se v době ubývajícího slunce, takže život pro vás může být občas těžký. Někdy se zdá, že se na vás řítí samé překážky, aniž byste pro to museli něco udělat. Přesto snášíte znepokojivé časy s tichou vytrvalostí a odevzdaností. Jste často duchovně založení, okouzlující, charismatičtí a dokážete fungovat v každé společenské bublině. Břečťan je přitahován k Dubu a Jasanu.

Rákos (28. října – 24. listopadu)

Rákos je podle keltské astrologie strážcem tajemství. Dokážete se ponořit hluboko do svého nitra a objevit skutečný význam věcí pod vrstvami rozptylujících drobností. Máte rádi dobré příběhy a zajímají vás drby, skandály, legendy a tradice. Tyto tendence z vás mimo jiné dělají vynikajícího historika, novináře, detektiva nebo archeologa. Milujete lidi, protože pro vás představují rozmanitost významů, které můžete interpretovat. Jste zběhlí v přemlouvání a někdy můžete být trochu manipulativní. Máte však silný smysl pro pravdu a čest. Rákos si dobře rozumí s Jasanem nebo Dubem.

Bez (25. listopadu – 23. prosince)

Pokud jste se narodili ve znamení Bezu, máte tendenci milovat svobodu a někdy jste až moc divocí. V mladším věku žijete často velmi rychle a jste považovaní za hledače vzrušení. Občas jste mylně považováni za outsidery, protože máte tendenci být uzavření, navzdory své extrovertní povaze. Ve skutečnosti jste hluboce přemýšliví a míváte sklony k filozofování. Máte tendenci být velmi ohleduplní k ostatním a skutečně se snažíte každému pomoci. To ale někdy zmaříte svou brutální upřímností. Bez je kompatibilní s Olší a Cesmínou.

Reklama

Načítám