Hlavní obsah

Typologie osobnosti podle mateřských znamének: Máte-li ho u rtů, budete bohatí, na krku značí divokost

Foto: Albina Gavrilovic, Shutterstock.com

Foto: Albina Gavrilovic, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mateřská znaménka na rukách, na krku, na zádech či na chodidlech. Mívají různou velikost i tvar a ani dermatologové netuší, proč se objevují právě tam, kde se objevují. Podle některých duchovních teorií mateřská znaménka, a především jejich umístění na těle, vypovídají o tom, jakou máte povahu.

Článek

Staří Řekové považovali mateřská znaménka na konkrétním místě za ukazatel charakteru. Lidem tehdy hodně záleželo na tom, kde se na těle nachází. Ve středověku byly ovšem pihy a bradavičky považovány za ďáblovo znamení, a lidé je schovávali, aby je nikdo nemohl obvinit ze spolčení s ďáblem.

Mateřské znaménko ovšem může také odhalit identitu minulého života (jak zjistit, čím jste byli v minulém životě). Například znaménko ve tvaru meče nebo dýky může znamenat, že jste byli v minulém životě válečníkem nebo vojákem. Znaménko ve tvaru konkrétního předmětu, jako je například psací stroj, reflektor či hospodářské zvíře, může znamenat, že jste byli spisovatelem, hercem nebo farmářem. Jaká znaménka máte vy, kde se nacházejí a co o vás prozradí?

Čelo

Znaménko na pravé straně čela označuje inteligenci a vynikání v akademické oblasti. Na levé straně symbolizuje kreativitu, spontánnost a sklony k extravaganci. Pokud ho však máte uprostřed čela, pravděpodobně budete mít pestrý milostný život a můžete mít manipulativní sklony.

Paže

Pokud máte mateřské znaménko někde na paži, u mužů to může značit zálibu v domácích povinnostech, jako je péče o děti a domácí práce. U žen to naopak znamená upřednostňování kariéry před domácností.

V blízkosti úst

Mateřské znaménko u vašich rtů naznačuje, že budete ve svém životě bohatí. Jste svědomití a důslední, ale taky upovídaní a neumíte se dlouho zlobit. Někdy máte sklony být přehnaně citliví.

Foto: freckle, Shutterstock.com

Znaménko či bradavičku u rtů mívají bohatí lidéFoto: freckle, Shutterstock.com

Brada

Znaménka na bradě signalizují, že jste umělecky založení, vnímaví a máte dobrou intuici. Hodně ale lítáte v oblacích a někdy je pro vás realita na hony vzdálená.

Nohy

Pokud máte mateřské znaménko kdekoli na nohou, znamená to, že jste hodně závislí na ostatních a můžete mít potíže s rozhodováním. Pokud máte znaménko na stehnech, jste šťastlivec, který bude v životě bohatý a spokojený. Máte-li znaménko na chodidlech, milujete dobrodružství a rádi cestujete a poznáváte nové kultury. Můžete být také tím, kdo rád vede ostatní. Znaménko na patě znamená, že jste bojovník.

Oči (víčka)

Pokud máte někdy v blízkosti oka, nejčastěji na víčku, mateřské znaménko, znamená to, že milujete dobrodružství, a to nejen v pozitivním slova smyslu. Vaše láska k neustálému hledání zábavy vás může dostat do špatné společnosti. Ale nakonec se poučíte a získáte moudrost a nadhled.

Zadní část krku

Máte-li mateřské znaménko vzadu na krku, v životě budete pravděpodobně velice úspěšní. Bohužel to ale také může znamenat, že budete více času věnovat práci než těm, které milujete. Mateřské znaménko kdekoli na krku znamená, že jste velmi otevření a divočejší než ostatní lidé.

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Znaménka vzadu na krku prozrazují, že jste velmi otevřeníFoto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Záda

Znaménko na zádech znamená, že jste pravděpodobně velmi otevření, praktičtí a čestní. Berete se asi hodně vážně. Pokud máte znaménko na lopatkách, znamená to, že váš život bude mít vyšší smysl. Jste motivováni vyšším cílem a potřebujete partnera, který má podobné smýšlení nebo má podobnou profesi jako vy.

Prsa a hrudník

Mít mateřské znaménko na prsou nebo pod nimi znamená, že úspěch si vás vždycky najde a vaše tvrdá práce se vždy vyplatí. Jsou-li znaménka na hrudi, máte také velký vliv na ostatní a nikdy se nevzdáváte dopředu.

Břicho

Mateřské znaménko na břiše může naznačovat, že jste nenasytní nebo chamtiví. Znamená také finanční jistotu, kterou dosahujete díky své odpovědnosti.

Reklama

Načítám