Hlavní obsah

Hovězí maso na pivě

Hodnocení:
(82)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
2 hodiny
Náročnost
nízká

Hrnec plný šťavnatého masa se zeleninou, vůně divokého koření, tymiánu a rozmarýnu, to je ideální zimní pokrm. Černé pivo dodá receptu ten správný říz.

Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g hovězího krku
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 200 ml černého piva
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 2 listy bobkového listu
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky jalovce
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky soli
  • 2 špetky pepře
  • 1 lžíce sádla
Článek

Postup

Krok 1: Ve velkém hrnci na sádle orestujte nasekanou cibuli společně s na kostičky nakrájenou větší mrkví a petrželí. 

Krok 2: Když začne cibule a zelenina lehce zlátnout, dejte restovat na kostičky nakrájené hovězí maso, které osolte a opepřete. Přidejte celé stroužky česneku, bobkový list, nové koření, jalovec a snítky tymiánu a rozmarýnu.

Krok 3: Když se maso restování tzv. zatáhne, přilijte do hrnce černé pivo a hovězí vývar. Nechte asi pět minut klokotem vařit nezakryté. Pak zmírněte oheň, přiklopte poklicí a vše duste do změknutí (můžete ušetřit čas použitím tlakového hrnce). 

Krok 4: Hotové jídlo nijak nezahušťujeme. Maso se zeleninou a výbornou šťávou podávejte například se šťouchanými bramborami se smaženou cibulkou.

Foto: Svatava Vašková

Šťavnaté kousky masa a voňavá zelenina vám dodají na podzim sílu

ynezorPumanzeSaNyknalC
16. 12. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.