Hlavní obsah
2,8
(78)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Hledáte inspiraci na víkendový oběd? Vyzkoušejte šťavnaté roštěnky s houbami provoněné tymiánem. S knedlíkem chutnají dokonale.

30 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Omáčka
  • 4 plátky hovězí roštěné
  • 1 ks cibule
  • 1 hrst sušených hub
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 5 snítek čerstvého tymiánu
  • 1 stroužek česneku
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Knedlík
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 ks rohlíku
  • 1 ks vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva
Článek

Postup

01.

Houby dejte do misky a zalejte vroucí vodou. Roštěnky jemně naklepejte, osolte a opepřete. Cibuli nakrájejte najemno.

02.

Vhluboké pánvi opečte najemno nakrájenou cibuli a přidejte maso. Opečte z obou stran. Pak poprašte moukou, ještě krátce opečte a přidejte vývar. Vmíchejte tymián, slité houby a prolisovaný stroužek česneku

03.

Pánev přiklopte a maso duste na mírném ohni asi půl hodinky. Mezitím připravte knedlík. 

04.

Do mísy nasypte mouku a smíchejte s práškem do pečiva a lžičkou soli. Přidejte na kousíčky nakrájené rohlíky, vejce a vlažné mléko. Důkladně propracujte a těsto nechte chvilku odpočinout. 

05.

Poté vytvarujte knedlík a vařte ho 15 až 20 minut ve vroucí vodě. Hotové maso s omáčkou podávejte s nakrájeným knedlíkem. 

Chodíte rádi na houby a jste si jisti, že všechy bezpečně poznáte? Mrkněte pro jistotu na článek Jedlé a jedovaté houby: Pozor, tyto páry se často zaměňují! A znáte nejlepší houbové recepty? Na těchto 5 jídlech Češi ujíždějí!

Reklama

Načítám