Hlavní obsah

Hovězí roštěnky na houbách s knedlíkem

Hodnocení:
(52)
Foto: Erika Pilátová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
střední

Hledáte inspiraci na víkendový oběd? Vyzkoušejte šťavnaté roštěnky s houbami provoněné tymiánem. S knedlíkem chutnají dokonale.

Ingredience pro:
4 porce
Na omáčku
  • 4 plátky hovězí roštěné
  • 1 cibule
  • sušené houby
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 5 snítek čerstvého tymiánu
  • 1 stroužek česneku
  • 300 ml hovězího vývaru
  • olej
Na knedlík
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 rohlíky
  • 1 vejce
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
Článek

Postup

Krok 1: Houby dejte do misky a zalejte vroucí vodou. Roštěnky jemně naklepejte, osolte a opepřete. Cibuli nakrájejte najemno.

Krok 2: Vhluboké pánvi opečte najemno nakrájenou cibuli a přidejte maso. Opečte z obou stran. Pak poprašte moukou, ještě krátce opečte a přidejte vývar. Vmíchejte tymián, slité houby a prolisovaný stroužek česneku

Krok 3: Pánev přiklopte a maso duste na mírném ohni asi půl hodinky. Mezitím připravte knedlík. 

Krok 4: Do mísy nasypte mouku a smíchejte s práškem do pečiva a lžičkou soli. Přidejte na kousíčky nakrájené rohlíky, vejce a vlažné mléko. Důkladně propracujte a těsto nechte chvilku odpočinout. 

Krok 5: Poté vytvarujte knedlík a vařte ho 15 až 20 minut ve vroucí vodě. Hotové maso s omáčkou podávejte s nakrájeným knedlíkem. 

V neděli v 16:45 můžete sledovat na Televizi Seznam kulinární pořad Ve dvou se to lépe vaří. Provádí jím Pavel Berky a vždy s ním bude vařit některá ze slavných osobností. Na koho se můžete těšit? Podívejte se sami! 

Chodíte rádi na houby a jste si jisti, že všechy bezpečně poznáte? Mrkněte pro jistotu na článek Jedlé a jedovaté houby: Pozor, tyto páry se často zaměňují! A znáte nejlepší houbové recepty? Na těchto 5 jídlech Češi ujíždějí!

ynezorPumanzeSaNyknalC
8. 10. 2021

Reklama

Sdílejte článek