Hlavní obsah
3,4
(199)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Hrníčková bábovka? Vylepšete ji marmeládou a s chutí servírujte! Uvidíte, jak taková malá drobnost povznese tolik oblíbený dezert až na vrchol.

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 3 ks vejce
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • 5 lžic marmelády
  • 1 sáček prášku do pečiva
Článek

Každý zná básničku: Poveď se mi, bábovičko, jestli se mi nepovedeš, budeš bita jako žita. Tato varianta s naším receptem nepřichází v úvahu! Tahle se vždy povede a díky marmeládě, kterou zamícháte do těsta, bude také náramně vláčná. Proto se zavařeninou nešetřete.

Postup

01.

Vejce v míse utřete s cukrem, přidejte vanilkový cukr, prášek do pečiva, olej, mléko a nakonec i mouku. Těsto dobře zpracujte a zhruba 5/6 přelijte do připravené formy na bábovku. Ve zbytku rozmíchejte kakao.

02.

Na těsto ve formě poté poklaďte lžičky marmelády kolem dokola, přelijte kakaovým těstem a druhým koncem vařečky těsto svrchu propíchejte (až dolů) tak, abyste vytvořili mramorování. Dejte péct na 50 minut při 180 °C.

03.

Zda je bábovka hotová, vyzkoušejte zapíchnutím špejle do těsta. Pokud zůstane po vytažení čistá, moučník je hotový. Než bábovku vyklopíte z formy, nechte ji mírně prochladnout. Před servírováním ji ještě můžete pocukrovat.

Reklama

Načítám