Hlavní obsah

Hrníčková bábovka s marmeládou

Hodnocení:
(121)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Hrníčková bábovka? Vylepšete ji marmeládou a s chutí servírujte!

Ingredience pro:
1 bábovku
  • 3 vejce
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • 5 lžic marmelády
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
Článek

Postup

Krok 1: Vejce v míse utřete s cukrem, přidejte vanilkový cukr, prášek do pečiva, olej, mléko a nakonec i mouku. Těsto dobře zpracujte a zhruba 5/6 přelijte do připravené formy na bábovku. Ve zbytku rozmíchejte kakao.

Krok 2: Na těsto ve formě poté poklaďte kousky marmelády kolem dokola, přelijte čokoládovým těstem a druhým koncem vařečky těsto svrchu propíchejte (až dolů) tak, abyste vytvořili mramorování. Dejte péct na 50 minut při 180 stupních Celsia.

Pokud byste si rádi vyrobili domácí marmeládu, koukněte na naše dokonalé recepty 10 + 1.

ynezorPumanzeSaNyknalC
17. 8. 2011

Reklama

Sdílejte článek