Hlavní obsah
2,4
(5)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Máte nadbytek hrušek? Využijte je na koláč z křehkého těsta, tvarohu a marmelády.

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
Těsto
  • 250 g polohrubé mouky
  • 125 g cukru moučka
  • 125 g másla
  • 1 špetka soli
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce strouhanky
Náplň
  • 1 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 250 g tvarohu
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 500 ml mléka
Na ozdobu
  • 2 ks hrušek
  • 1 lžíce marmelády
Článek

Postup

01.

Mouku, cukr a sůl promíchejte, přidejte vejce a plátky změklého másla. Těsto dobře propracujte a nechte odpočinout v lednici.

02.

Mezitím uvařte pudink a ještě vlažný ho vyšlehejte s tvarohem a oslaďte. Hrušky oloupejte, vykrojte jádřinec a rozdělte na díly – tvar záleží na vás.

03.

Těsto rozválejte na pečicím papíru na výšku cca 1/2 cm a vložte do kulaté koláčové formy, přebytečné okraje seřízněte. Povrch posypte strouhankou, nalijte náplň a poklaďte hruškami. Doprostřed dejte trochu marmelády pro ozdobu.

04.

Pečte asi 40 minut při 180 stupních Celsia, po úplném vychladnutí rozkrájejte.

Tip

Křehké těsto můžete koupit již hotové a rozválené.

Související témata:

Načítám