Hlavní obsah

I s větší velikostí najdete krásné letní šaty. Třeba tyto!

Foto: Alena Ozerova, Shutterstock.com

Foto: Alena Ozerova, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letních šatů jsou všude spousty. Zdaleka ne všechny jsou ale k dostání i ve větší konfekční velikosti. Proto jsme tentokrát zabrousili do plus size kolekcí a vybrali pro vás kousky, které nekončí písmenem L. A co je ještě lepší, křivkám vyloženě svědčí!

Článek

Už vás nebaví zjišťovat, které šaty mají i v jiné velikosti, než je obligátní S, M nebo L? Právě pro vás jsme připravili dnešní módní výběr složený z dvanácti stylových modelů. Ačkoli se situace na trhu lepší, většina výrobců stále končí u cifry 42 nebo 44, a když se nechcete spokojit s nudnými beztvarými šaty (což byste rozhodně neměly), můžete strávit hledáním těch pravých dost času.

S odhalenými rameny

Baví vás trend odhalených ramen? Pokud se obejdete bez klasické podprsenky s ramínky, určitě jedny takové šaty zkuste. Nás zaujaly ty v maxidélce s jemným květinovým potiskem, které mají lichotivý rozparek.

Foto: Archiv firmy

Šaty Lane Bryant, 1494 KčFoto: Archiv firmy

Kaftanový střih

Bavlněné kaftanové šaty vám vřele doporučujeme přibalit na dovolenou, využití pro ně ale určitě najdete i v běžném režimu. Pokud v nich nemíříte na pláž, doplňte je koženými pantoflíčky, sandálky nebo klidně i podpatky.

Foto: Archiv firmy

Šaty H&M+, 1299 KčFoto: Archiv firmy

Romantická madeira

U bílé barvy ještě chvíli zůstaneme, tentokrát vám ale nabídneme šaty vylepšené madeirou. Sahají pod kolena, mají roztomilý srdíčkový výstřih a jediné, co po vás chtějí, je obléknout pod ně prádlo v tělové barvě.

Foto: Archiv firmy

Šaty Mango Violeta, 1999 KčFoto: Archiv firmy

Stylový volán

Ani s větší konfekční velikostí se nemusíte vyhýbat volánům. Záleží jen na jejich formě a umístění. Velký volán křižující hrudník siluetě rozhodně neublíží a šaty vylepšené několika barevnými akcenty jsou díky němu ještě zajímavější.

Foto: Archiv firmy

Šaty Lane Bryant, 1494 KčFoto: Archiv firmy

Košilová klasika

Některé kousky nás nepřestávají bavit a k nim rozhodně patří i košilové šaty, které mají jeden z nejlichotivějších střihů vůbec. S pomocí doplňků se dají krásně proměňovat a nezapomeňte, že umí zastoupit i kimono. Jak na to? Jednoduše odložte pásek a nechte je kompletně rozepnuté, doplňte třeba úzkými džínami a oblíbeným topem.

Foto: Archiv firmy

Šaty Forever New Curve, prodává Zalando, 2520 KčFoto: Archiv firmy

Volnost na prvním místě

Pokud od šatů v létě nevyžadujete nic jiného než volnost, pořiďte si lehké áčkovky v oversized stylu. Nebojte se přitom jít do výrazné barvy, která šatům přidá na atraktivitě. Co říkáte třeba na červenou?

Foto: Archiv firmy

Šaty Bonprix, 999 KčFoto: Archiv firmy

Černá není na závadu

Nebojte, černou barvu vám vymlouvat nebudeme. I v tmavém provedení totiž najdete spoustu krásných letních šatů. Střih s projmutým pasem ženským křivkám svědčí a ocenit musíme i spodní lem šatů zdobený madeirou.

Foto: Archiv firmy

Šaty Forever New Curve, prodává About You, 3549 KčFoto: Archiv firmy

Super jednoduché

Minimalistky určitě ocení šaty ozvláštněné jen dvojitými ramínky a překřížením na zádech. Pokud souhlasíte s rčením, že v jednoduchosti je krása, jděte do nich.

Foto: Archiv firmy

Šaty H&M+, 599 KčFoto: Archiv firmy

S geometrickými prvky

Tmavě modrá, bílá nebo béžová? Na těchto šatech se střídají ty nejpopulárnější barvy. Asymetrické linky i barevné přechody navíc umí s postavou divy – ve správném provedení siluetu krásně prodlouží.

Foto: Archiv firmy

Šaty Ulla Popken, 1799 KčFoto: Archiv firmy

Vzorované zavinovačky

Saténové šaty s nevšedním vzorem v barvě karamelu mají zavinovací střih, který patří (právem) k jedněm z nejoblíbenějších. Lichotí ženám s objemnějším hrudníkem (decentní véčko funguje vždy lépe než kulatý výstřih) a stejně tak i těm, které mají hruškovou postavu, tedy užší pas a širší spodní polovinu těla.

Foto: Archiv firmy

Šaty Rock Your Curves by Angelina K., prodává About You, 2599 KčFoto: Archiv firmy

S velkými květy

Ano, konečně se dostáváme ke květinám. Pokud vás lákají velkoplošné potisky a nemáte problém s modrou, mohou u vás zabodovat dlouhé šaty kopírující postavu. S doplňky tu nicméně doporučujeme šetřit, šaty se vyplatí nechat vyniknout tak, jak jsou.

Foto: Archiv firmy

Šaty Bonprix, 599 KčFoto: Archiv firmy

Luční šaty

Rozkvetlé jsou i šaty s tmavým základem, na kterých se střídají květy v několika různých odstínech. Pochlubit se mohou lichotivým véčkovým dekoltem, projmutím pod prsy a délkou těsně pod kolena. Líbí?

Foto: Archiv firmy

Šaty Simply Be, prodává Zalando, 960 KčFoto: Archiv firmy

Pokud jste marně čekaly na denim, mrkněte na náš článek se stylovými džínovými šaty pro všechny postavy. 

Související témata:

Načítám