Hlavní obsah

Ideální šaty k vodě a na pláž: Máme tipy ve všech délkách!

Foto: Zara

Foto: Zara

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jste letos vyrazily k vodě či k moři a zjistily, že vaše šaty z předchozích let, které nosíte s oblibou přes plavky, už nejsou, co bývaly? Pořiďte si klidně nové. Vybrali jsme vám ideální kousky ve všech délkách.

Článek

Šaty, které využijete v létě u vody i u moře, musí být hlavně pohodlné a vzdušné, abyste se v nich nepařila a bylo vám příjemně. A ideálně aby obstály i ve městě při cestě pro zmrzlinu nebo na večerní procházku. Malým postavám budou určitě slušet krátké střihy, vyšší postavy nechť sáhnou po midi i maxi délce. V barvách i vzorech máte při výběru volnou ruku, ale trendy je určitě retro kostička či batika. Sázkou na jistotu jsou jako vždy nesmrtelné proužky.

Krátké střihy nad kolena na špagetová ramínka budou rozhodně větrat nejlépe. Pokud víte, že je budete oblékat u moře a přes mokré plavky, doporučujeme modely klidně z polyesteru, u toho vám nebude vadit, že se od soli časem trochu zničí. Cenově jsou totiž příznivé a navíc budou rychle schnout. Využijete-li však šaty spíš na promenádu a procházky městem, vsaďte na bavlnu, lyocel i len. Na večer pak zvolte elegantní midi či maxi délku.

Krátký střih

Šaty k vodě, které na sebe hodíte jen tak přes plavky, na rychlou procházku do přírody nebo takzvaně „na lítačku“, volte rozhodně krátké a volné. Budou vzdušné a pohodlné.

Na tenká ramínka

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 499 Kč; Roxy, 999 Kč, prodává ZootFoto: Archiv firem

Se vzory

Foto: Archiv firem

Zleva: Orsay, 899 Kč; Answear Lab, 899 KčFoto: Archiv firem

S volány

Foto: Archiv firem

Zleva: Zoot, 699 Kč; Mango, 799 KčFoto: Archiv firem

Bavlněné

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 399 Kč; Zara, 499 KčFoto: Archiv firem

V midi délce

Midi délka do půli lýtek je v posledních sezonách nejoblíbenější, proto ji nemůžeme vynechat v naší inspiraci ani my. Pokud máte menší poprsí, vsaďte na roztomilé žabičkování, velkým ňadrům zase budou slušet košilové šaty s výstřihem do V.

S žabičkováním

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 599 Kč; Lindex, 799 KčFoto: Archiv firem

Košilové šaty

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 749 Kč; Massimo Dutti, 1895 KčFoto: Archiv firem

Žebrované šaty

Foto: Archiv firem

Zleva: Stradivarius, 499 Kč; Sinsay, 199 KčFoto: Archiv firem

Maxi délka

Dovolená u moře si zaslouží také příjemné maxi šaty, které jsou skvělé i do plážového baru či do restaurací, kam si z pláže odskočíte na oběd. Samozřejmě je užijete i při večerní procházce po promenádě.

S proužky

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 599 Kč; Lindex, 799 KčFoto: Archiv firem

Kaftanového typu

Foto: Archiv firem

Zleva: Lindex, 999 Kč; Mango, 1299 KčFoto: Archiv firem

S americkými průramky

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 1299 Kč; H&M, 599 KčFoto: Archiv firem

S trendy batikou

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 799 Kč; Answear Lab, 799 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám