Hlavní obsah

Ikonické róby z Oscarů i Varů! V čem oslnily Aňa a Julia?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šatník známých osobností bývá ostře sledován fanoušky i módní policií. Víc než modely, v kterých chodí venčit psy, jsou zajímavé róby na společenské události. Dámy, které v minulých letech oblékly dnes již ikonické šaty, nejsou v módě žádné začátečnice.

Článek

Kdo byl oceněn Oscarem, odnesl si Českého lva nebo Křišťálový glóbus? To jsou určitě zajímavé informace, ale často se hvězdami večera stávají dámy v nejdokonalejších či nejprovokativnějších róbách a strhnou na sebe pozornost.

I když šaty zpěvačky Lady Gaga (34) sešité z hovězího masa rozhodně způsobily svého času řádný poprask, hledáme trochu jiné modely. Které modely slavných krásek se zapsaly do paměti natolik, že jsou označovány za ikonické?

Jitka Čvančarová (42)

Tahle oblíbená česká herečka má ženské křivky a umí je prodat. Někdy zvolí šaty s hlubokým výstřihem, jindy výraznou barvu. Karlovarský filmový festival navštěvuje pravidelně a vždy má s sebou i zajímavé módní kousky. Na závěrečný večer 48. ročníku v roce 2013 oblékla nezapomenutelný model: byl totiž velmi průsvitný.

Foto: Profimedia.cz

Modely, které si česká herečka vybírá, mají jedno společné: jsou nepřehlédnutelnéFoto: Profimedia.cz

Simona Krainová (47)

Vyhlášená modelka vypadá skvěle v džínách, bílém tričku a teniskách, ale i ve večerních róbách. Jednou z událostí roku bývá Moët party na karlovarském festivalu a dámy nepodceňují přípravu. V roce 2017 byl večírek ve znamení „oslavy světla“ a modelce na poslední chvíli ušila šaty slovenská návrhářka Jana Pištejová (46). Daly vyniknout jak dlouhým nohám, tak dekoltu.

Foto: Profimedia.cz

Ve světě módy se pohybuje více než dvacet let, má cit pro trendy a perfektní postavuFoto: Profimedia.cz

Anna Geislerová (44)

Nekorunovanou královnou módy je bezpochyby tato česká filmová hvězda. Vypadá žensky v šatech i v pánském kostýmu a na červeném koberci bývá dokonalá. Na zahájení festivalu ve Varech v roce 2018 oblékla sexy šedou róbu návrhářky Ivany Mentlové (46), kterou doplnila šperky od Cartiera a rudým odstínem rtěnky i laku na nehty.

Foto: Profimedia.cz

Má vkus, francouzský šmrnc a ví, že v jednoduchosti je krásaFoto: Profimedia.cz

Jana Plodková (38)

Sympatická herečka to s módou vážně umí. Díky své éterické postavě vypadá někdy jako holčička, ale když na sebe vezme róbu jako na předávání Českých lvů v roce 2018, je z ní rázem elegantní dáma. Balonovité šaty od návrhářky Zuzany Kubíčkové (36) byly samy o sobě šperkem, takže jemná umělkyně „jen“ nazula červené lodičky.

Foto: Profimedia.cz

Herečka bývá díky své éteričnosti přirovnávána k Winoně Ryder (48). My nesouhlasíme, Jana Plodková má mnohem větší šmrncFoto: Profimedia.cz

Julia Roberts (52)

Oscarová hvězda se po červeném koberci prošla mnohokrát a razí klasický styl. Za roli Erin Brockovich (2000) dostala v roce 2001 Oscara a její černobílé šaty od Valentina jsou hodnoceny jako jedny z nejikoničtějších vůbec. Herečka je po akci uložila do krabice a jednou je prý předá dceři Hazel (15).

Foto: Profimedia.cz

Ač herečka nikdy bláznivě neexperimentuje, je pokaždé jiná a inspirativníFoto: Profimedia.cz

Halle Berry (53)

Mnozí si tuhle černošskou krasavici nejdřív vybaví v oranžových plavkách v legendární scéně z bondovky Dnes neumírej (2002) a potom v těchto šatech libanonského návrháře Elieho Saaba (55), ve kterých si šla v roce 2002 pro Oscara. Průhledný top, kde jen vyšité květy zakrývaly, co mělo být skryto, a široká sukně v barvě burgundského tvořily skvělou kombinaci.

Foto: Profimedia.cz

Zlatou soškou byla oceněna jako první černoška v historii, vynesla jí ji role ve filmu Ples příšerFoto: Profimedia.cz

Gwyneth Paltrow (47)

Oscarová herečka a autorka zdravé kuchařky má na svém kontě ikonických modelů vícero. Nás ale oslnila v bílém modelu s vlečkou od Toma Forda (58), ve kterých přišla na Oscary v roce 2012. Udržuje si perfektní postavu a mohla si upnutou róbu dovolit. Zvolila jednoduchý účes i make-up a nepřehnala to ani s diamantovými doplňky: manžetový náramek návrhářky Anny Hu (43) je zdoben 2 368 růžovými broušenými diamanty, tehdy stál víc než milion dolarů a ladil i s koktejlovým prstenem.

Foto: Profimedia.cz

V roce 1999 získala Oscara za roli v Zamilovaném Shakespearovi a všichni si pamatují její světlerůžové šaty od Ralpha Laurena. Během let se téměř nezměnila, zraje jako víno Foto: Profimedia.cz

Angelina Jolie (44)

Slavná herečka, která získala Oscara za Narušení (1999) a je známá i jako filantropka, nebyla nikdy považována za módní ikonu. Když se v soukromí věnuje svým šesti dětem, působí spíše nenápadně. Ale když jde na velkou slávu, vypadá božsky. Jako na Oscarech v roce 2012 v černých sexy šatech Versace.

Foto: Profimedia.cz

Během oscarového večera způsobily ona a její sexy nožka ve vysokém rozparku horkost mnoha mužůmFoto: Profimedia.cz

Blake Lively (32)

Okouzlující sexbomba platí za jednu z nejlépe oblékaných žen světa – bývá dokonale oblečená v civilu i na slavnostních akcích a to prý odmítá pomoc stylistů. Umí vynést pánský styl, být za princeznu i uhlazenou krásku. Na Met Gala neboli benefiční ples Metropolitního muzea umění v New Yorku oblékla v roce 2015 honosné šaty z dílny Versace a všem se tajil dech. A nedávno dokonce vtipkovala, jak vždy, když jde na Met Gala, sladí róbu s kobercem (povedlo se jí to i tady).

Foto: Profimedia.cz

Když v březnu 2015 oznámila, že již má vybrané šaty na Met Gala a jejich výroba zabrala 600 hodin ruční práce, nemohli se fanoušci a módní znalci dočkatFoto: Profimedia.cz

Jennifer Lopez (50)

Kdo jiný by měl desítku slavných dam v ikonickýcn modelech uzavřít než tahle slavná fešanda. Umí prodat své dokonalé křivky, její modely jsou rafinované, ne však vulgární. Met Gala se přezdívá Oscaři východního pobřeží a záležet si dává každý. Loni zpěvačka zvolila stříbrný model Versace a odhalila dekolt i nožku. K tomu přidala výrazný make-up a kromě vhodných doplňků i paruku. Ledová královna!

Foto: Profimedia.cz

JLo přesně ví, co jí sluší, určuje trendy a nebojí se provokovatFoto: Profimedia.cz

Anketa

Kdo je vaší favoritkou?
Jitka Čvančarová
42,5 %
Simona Krainová
2,9 %
Anna Geislerová
4,7 %
Jana Plodková
3,9 %
Julia Roberts
11,2 %
Halle Berry
3,1 %
Gwyneth Paltrow
16,4 %
Angelina Jolie
4,7 %
Blake Lively
3,3 %
Jennifer Lopez
7,3 %
Celkem hlasovalo 70756 čtenářů.

Reklama

Načítám