Hlavní obsah
3,6
(42)
Foto: Marcel Rozhoň

Foto: Marcel Rozhoň

Aktualizováno

Rychlý a lahodný dezert, po kterém se jen zapráší? Vyzkoušejte mátové řezy. Díky jablkům jsou dokonale vláčné, máta jim zase dodává zajímavou svěží chuť.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 150 g mandlové mouky
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 ks jablek
  • 150 ml kokosového mléka
  • 80 ml řepkového oleje
  • 2 ks vejce
Poleva
  • 100 g hořké čokolády
  • 1 lžíce másla
  • 1 hrnek čerstvých jahod
  • 3 lžíce kokosu
  • 1 snítka čerstvé máty
  • 2 lžíce mátového oleje
Článek

Postup

01.

Jablka oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle a odložte si je.

02.

Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a šlehejte do nadýchané pěny. Poté přidejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a dál šlehejte. Přimíchejte mandlovou mouku, kokosové mléko a olej. Ušlehejte hladké těsto.

03.

Nakonec do těsta opatrně vmíchejte jablka. Těsto nalejte na plech vyložený pečicím papírem. Koláč pečte asi půl hodinky v troubě předehřáté na 180 °C. Poté ho nechte vychladnout a připravte polevu.

04.

Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni. Přidejte máslo a mátový olej. Hotovou polevu rovnoměrně rozetřete na koláč. Posypte kokosem, ozdobte jahodami. Koláč nechte chvíli ztuhnout a po nakrájení ještě dozdobte lístky máty.

05.

Nechte ztuhnout a poté nakrájejte a servírujte.

Reklama

Související témata:

Načítám