Hlavní obsah

Jablečné řezy s mátou a jahodami

Hodnocení:
(41)
Foto: Marcel Rozhoň
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
střední

Rychlý a lahodný dezert, po kterém se jen zapráší? Vyzkoušejte mátové řezy. Díky jablkům jsou dokonale vláčné, máta jim zase dodává zajímavou svěží chuť.

Ingredience pro:
1 plech
Na těsto
  • 150 g mandlové mouky
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 2 jablka
  • 150 ml kokosového mléka
  • 80 ml řepkového oleje
  • 2 vejce
Na dohotovení
  • 100 g tmavé čokolády
  • 1 lžíce másla
  • 1 hrnek jahod
  • 3 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 snítka čerstvé máty
  • 2 lžíce mátového oleje
Článek

Postup

Krok 1: Jablka oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle a odložte si je.

Krok 2: Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a šlehejte do nadýchané pěny. Poté přidejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a dál šlehejte. Přimíchejte mandlovou mouku, kokosové mléko a olej. Ušlehejte hladké těsto.

Krok 3: Nakonec do těsta opatrně vmíchejte jablka. Těsto nalejte na plech vyložený pečicím papírem. Koláč pečte asi půl hodinky v troubě předehřáté na 180 °C. Poté ho nechte vychladnout a připravte polevu.

Krok 4: Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni. Přidejte máslo a mátový olej. Hotovou polevu rovnoměrně rozetřete na koláč. Posypte kokosem, ozdobte jahodami. Koláč nechte chvíli ztuhnout a po nakrájení ještě dozdobte lístky máty.

ynezorPumanzeSaNyknalC