Hlavní obsah

Jahodová margarita

Hodnocení:
(37)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Asi není potřeba uvádět důvody, proč milovat margaritu. Tento osvěžující koktejl je dokonce tak populární, že Američané slaví jeho svátek. Ano, 22. února je Národní den margarity. Do února nečekejte, u nás je na ni ideální čas právě teď. Vychutnejte si její alkoholickou verzi s tequilou a pomerančovým likérem, skvělá a osvěžující ale bude, i když alkohol vynecháte.

Ingredience pro:
2 porce
Na margaritu
  • 250 g mražených jahod
  • 160 g drceného ledu
  • 60 ml pomerančové šťávy
  • 80 ml tequily
  • šťáva z limetky
  • 1 lžíce pomerančového likéru
Na skleničky
  • limetková šťáva
  • cukr krupice
Článek

Postup

Krok 1: Okraj skleniček potřete limetkou a následně ponořte do cukru, aby vznikl krásný zdobený okraj. Vzhledem k tomu, že tequila se tradičně pije se solí, můžete místo cukru použít sůl. Krystalky nadrťte a okraj sklenky v nich obalte. Soli by na skleničce nemělo být moc. Nakonec do skleničky lehce ťukněte, aby přebytečný cukr nebo sůl opadaly.

Krok 2: Mražené jahody, led, pomerančovou šťávu, tequilu, limetkovou šťávu a pomerančový likér dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Hotová margarita je téměř krémově jemná. Máte-li po ruce, nahraďte část pomerančového džusu mangovým: koktejl je pak ještě lepší!

Krok 3: Hotovu margaritu ihned servírujte do připravených skleniček a ozdobte jahodami, případně i malinami, kouskem limetky nebo bylinkami: vhodná je třeba máta, šalvěj skvostná (nazývaná také ananasová nebo mandarinková) nebo aloisie.

Nápadů na letní drinky není nikdy dost a čím dál tím populárnější jsou varianty nealko. Zkuste domácí melounovo-malinovou limonádu, domácí kořeněnou colu nebo okurkové smoothie s limetkou a zázvorem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek