Hlavní obsah
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Dezert, který překvapí? Sáhněte do lednice pro jahodové máslo! Jak ho připravit? Máme pro vás recept.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g másla
    7
  • 100 g čerstvých jahod
  • 3 lžíce medu
  • 50 g hořké čokolády
    7
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • světlý toastový chléb
    1
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Jahody opláchněte a nakrájejte na malé kousky. Změklé máslo ušlehejte s medem a citronovou šťávou do pěny. Pak postupně do másla zašlehejte jahody tak, aby zůstaly kousky. Nakonec vmíchejte do másla nalámanou čokoládu.

02.

Na alobalu nebo potravinářské fólii vytvořte z másla váleček, zabalte a konce zatočte. Máslo nechte tuhnout aspoň 2 hodiny v chladu. Na opečený toast nebo sušenku pak dejte plátek másla a ozdobte ovocem.

Máslo nemusí být jen ovocné, připravit ho můžete i třeba z dýně.

Související témata:

Načítám