Hlavní obsah

Dýňové máslo

Hodnocení:
(44)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Dýňové máslo. Co to je? A k čemu se dá jíst? Prozradíme vám to i s receptem!

Ingredience pro:
1 lahvičku po 200 ml
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • 4 lžíce másla
  • 1 máslová dýně
Článek

Postup

Krok 1: Troubu rozehřejte na 190 stupňů Celsia. Dýni omyjte, rozřízněte napůl a semínka vydlabejte. Nožem dužinu křížově nařízněte, potřete olejem a posolte. Dýni pečte v troubě asi 45 minut.

Krok 2: Poté ji nechte krátce vychladnout, sloupněte slupku (jde to snadno) a kousky dýně rozmixujte se solí a máslem. Nechte vychladit a můžete vychutnávat. S pečivem, případně opečenými dýňovými semínky. Někdo do másla přidává třeba i škvarky!

Máte dýně rádi, ale stále nevíte, která je na co vhodná? Podívejte se do našeho lexikonu dýní, kde vám poradíme.

ynezorPumanzeSaNyknalC
21. 9. 2015

Reklama

Sdílejte článek