Hlavní obsah

Dýňové máslo

Hodnocení:
(25)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Dýňové máslo. Co to je? A k čemu se dá jíst? Prozradíme vám to i s receptem!

Ingredience pro:
1 lahvička po 200 ml
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • 4 lžíce másla
  • 1 máslová dýně
Článek

Postup

Krok 1: Troubu rozehřejte na 190 stupňů Celsia. Dýni omyjte, rozřízněte napůl a semínka vydlabejte. Nožem dužinu křížově nařízněte, potřete olejem a posolte. Dýni pečte v troubě asi 45 minut.

Krok 2: Poté ji nechte krátce vychladnout, sloupněte slupku (jde to snadno) a kousky dýně rozmixujte se solí a máslem. Nechte vychladit a můžete vychutnávat. S pečivem, případně opečenými dýňovými semínky. Někdo do másla přidává třeba i škvarky!

Máte dýně rádi, ale stále nevíte, která je na co vhodná? Podívejte se do našeho lexikonu dýní, kde vám poradíme.

ynezorPumanzeSaNyknalC
21. 9. 2015

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.