Hlavní obsah

Moučník z kynutého těsta: jahodové rolky

Hodnocení:
(9)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Čím vyladit odpolední kávu? Podávejte jemné rolky plněné jahodovým džemem. Těsto je hotové skoro bez práce!

Ingredience pro:
16 rolek
  • 75 g másla
  • 100 g jahodové přesnídávky
  • 30 g cukru krupice
  • sůl
  • 1 vejce
  • 230 g hladké mouky
  • 4 g sušeného droždí
  • 3 lžíce jahodového džemu
  • 2 lžíce smetanového sýra
Článek

Postup

Krok 1: V kuchyňském robotu utřete změklé máslo s cukrem, špetkou soli a vajíčkem. Přidejte přesnídávku a mouku se sušeným, nebo rozdrobeným čerstvým droždím. Na nejnižší stupeň hněťte asi 10 minut, až je těsto pěkné pružné a hladké. Přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě vykynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.

Krok 2: Na pomoučeném vále rozválejte těsto na obdélník, který potřete směsí džemu a sýra (ten můžete vynechat). Na jedné z delších stran nechte asi 3 cm volné a těsto srolujte tak, aby byl nepotřený okraj zespoda. Nití nebo ostrým nožem nakrájejte 2 až 3 cm tlusté plátky, které vyskládejte s centimetrovými odstupy do vymazané koláčové formy, nebo menšího pekáčku.

Krok 3: Nechte ještě asi 15 minut kynout a pečte 25 minut při 180 stupních.

Vyzkoušejte si vyrobit svůj vlastní domácí jahodový džem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek