Hlavní obsah

Jahodový koláč s pudinkem a želatinou

Hodnocení:
(0)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Jahodový koláč s pudinkem a želatinou potěší oko i chuťové buňky. Zkuste ho!

Ingredience pro:
1 formu o průměru 24 cm
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku cukru
  • 3/4 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 500 ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 1 červená želatina v prášku
  • 500 g čerstvých jahod
Článek

Postup

Krok 1: Smíchejte vejce s cukrem, přidejte mléko, prášek do pečiva, mouku a olej. Nalijte do formy na koláč a pečte při 190 stupních Celsia zhruba 20 minut.

Krok 2: Nechte mírně zchladnout a mezitím připravte z mléka a pudinkového prášku pudink. Ten ještě horký nalijte na korpus, poklaďte očištěnými a omytými jahodami a zalijte želatinou, kterou jste připravili dle návodu na sáčku. Nechte vychladnout a máte hotovo!

Nemáte doma pudinkový prášek, ale do obchodu se vám nechce? Udělejte si domácí pudink z ingrediencí, které máte doma určitě.

ynezorPumanzeSaNyknalC