Hlavní obsah

Jak přeprat podzimní nachlazení? Pomůže sirup z rýmovníku!

 

Reklama

Rýma, bolest hlavy, nepříjemné nachlazení... Neduhy chladných měsíců zvládnete daleko lépe a rychleji, když vyzkoušíte rýmovník. Třeba v podobě sirupu, který vás naučíme vyrobit.

Článek

Jak napovídá jeho název, rýmovník je skvělou pomocí hlavně v případě, že nastydnete, dostanete rýmu a k tomu se přidá nepříjemná bolest hlavy spojená s ucpanými dutinami. Jestliže rostlinku pěstujete doma, stačí odlomit lístek, rozemnout mezi prsty a čichat jeho příjemnou mentolovou vůni. A můžete si velmi snadno vyrobit i sirup – je skvělý nejen do čaje, ale lze ho také přidat pro ozvláštnění třeba do svařáku…

Jak na sirup z rýmovníku

Vyrobit sirup z rýmovníkových listů není zas tak složité a dovolíme si tvrdit, že to zvládne opravdu každý. Jen je k tomu zapotřebí dostatek suroviny, tedy čerstvých listů. Ale v současnosti je rostlina již tak populární, že pokud ji nemáte za oknem sami, pak někdo ve vašem okolí určitě ano. A protože rýmovník roste rychle a dobře se mu daří i při minimální péči, jistě se s vámi o listy rád podělí.

Postup výroby a všechno, co k tomu budete potřebovat, najdete ve videu. A kdyby náhodou nezabral, zkuste i další babské rady jak se zbavit rýmy.

Osvědčeným pomocníkem při mnoha neduzích, mezi které patří i nachlazení, patří také zázvor. Jak vyrobit zázvorový sirup?

Reklama

Související témata:

Načítám