Hlavní obsah

Jak si vyrobit vůni do sušičky prádla: Poradíme!

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Využíváte často sušičku a vyhovuje vám, že je z ní prádlo krásně nadýchané? Poradíme vám, jak zařídit, aby bylo i příjemně voňavé. Máme pro vás rychlý a levný tip.

Článek

Vůni do sušičky si samozřejmě můžete koupit v každé drogerii, ale tuhle zvládnete udělat během chviličky, vydrží dlouho, je ekologická a její aroma můžete kdykoli změnit podle svých představ a požadavků. Výroba navíc není vůbec složitá. Voňavé hadříky do sušičky můžete totiž používat opakovaně dle libosti. Podívejte se na náš fotopostup.

Co budete potřebovat

Nastříhejte si zhruba 4 čtverce bavlněné látky o rozměru cca 10 × 10 cm, mohou být i trochu větší. Ideální bude například starý povlak na polštář. Čtverce z něj vystřihněte rovnou entlovacími (cik cak) nůžkami, aby se okraje nepáraly, případně je zapošijte na šicím stroji. Dál budete potřebovat vinný ocet, esenciální olej s oblíbenou vůní a skleněnou uzavíratelnou dózu.

Foto: Greta Blumajerová

Vsadili jsme na levandulovou vůniFoto: Greta Blumajerová

Postup, jak vyrobit vůni do sušičky

Látkové čtverce vmáčkněte do skleněné dózy a zalijte po okraj octem. Pak přidejte tak 10 kapek esenciálního oleje a látku nechte hezky nasáknout. Nechte přes noc odstát a další den už můžete použít: přidejte do sušičky vždy jeden čtvereček na jednu várku prádla. Velká výhoda je, že ubrousky můžete po vysušení uložit zpět do dózy a znovu nechat nasáknout voňavým octem. Vše je tedy ekologické a zároveň praktické: ocet působí antibakteriálně a dezinfikuje nejen prádlo, ale i sušičku.

Foto: Greta Blumajerová

Látkové čtverečky uložte do dózy a zalijte vinným octemFoto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Přidejte deset kapek esenciálního oleje a dózu uzavřeteFoto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pak už jen nasáklý ubrousek vložte k prádlu do sušičky a počkejte si na výsledekFoto: Greta Blumajerová

Provoňte nejen prádlo ze sušičky, ale celý domov. Jak udělat domácí aroma difuzér?

Reklama