Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Chce sex jen ve tmě. To se mu nelíbím?

Foto: Wallenrock, Shutterstock.com

Foto: Wallenrock, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se, že muži jsou přes oči. Zatímco ženy jsou vzrušivější skrz vůně a hmat, muže dostane do varu především vizuální vjem. Pohled na vzrušenou nahou ženu je pro ně top. Partner naší čtenářky Karolíny to tak ale nemá. Co znamená, že se na ni nechce při milování dívat?

Článek

Čtenářka Karolína (29) nám poslala na jaktovidichlap@firma.seznam.cz svůj dotaz:

„Pane Hausmanne, prosím vás o radu. Mám totiž problém v intimní oblasti s mým partnerem. On se nechce milovat za světla, vždy musíme mít zhasnuto. Pro mě je to dost překvapení, protože jsem si myslela, že to mívají spíše ženy, pokud se sebou nejsou fyzicky spokojené. Ale to není případ mého partnera a mě. Jsme oba mladí (je nám pod třicet), partner dost běhá, tak má moc hezkou postavu, a já také cvičím. Mazlíme se při světle, to jde, ale když má přijít na sex, tak se zvedne z postele a jde zhasnout nebo zatáhnout závěsy tak, aby byla tma. Když jsem se ho ptala, proč to tak je, říkal mi, že jednou viděl své rodiče, a že se mu nelíbilo, jak u sexu vypadali. Od té doby prý chce mít zhasnuto. Mně to přijde trochu bizarní. Nejde o život, a asi odpovídáte na důležitější dotazy, ale já bych to přece jen chtěla zkusit změnit. Při světle je příjemné mít oční kontakt, rozsvítila bych svíčku, trochu romantiky, ale nic z toho neprošlo. Prosím, poraďte mi. Děkuji vám, Karolína.“

Vážená slečno Karolíno,

sice, jak skromně podotýkáte, nejde o život, ale proč by člověk neměl až do dna využít to málo krásy a rozkoše, které tak těžce vykupuje každodenními starostmi, bolestmi a zklamáními. Máte pravdu, že vámi popsaný problém se především týká žen, u nichž se to dá jakž takž pochopit. Nepíšete, zda se před sebou vyskytujete i nazí (třeba ve sprše), tak nějak z kontextu ale tuším, že pes je zakopán až v samotném sexu, nikoliv v nahotě. Maně si vzpomínám na slova Krásného Prince z Werichovy Soli nad zlato: „Tma je jen pro ošklivce, aby zakryla jejich škaredost. Tma není můj případ!“. Váš (obou) případ tato stránka tmy evidentně také není.

Z mužského hlediska je partnerovo chování už úplně divné, protože my muži jsme přece zvědavci, průzkumníci, hračičkové a objevitelé… Pokud je pravda to, co partner tvrdí o rodičích, pak je to případ pro psychoterapeuta, na kterého vás tímto odkazuji. Bylo by to ale zvláštní, protože z historického hlediska, zejména v chudých chalupách, bývaly děti ještě před pár generacemi (a leckde i dnes) svědky ledasčeho, a o nějakých z toho plynoucích traumatech není nic známo. Takže partnerovo tvrzení může být i záminka pro něco jiného.

Postava to není, co ještě zbývá? Ano, výraz v tváři. Možná se za něj stydí a tma mu dopřává pohodlí výraz v tváři nehlídat. Řeklo by se, že na to má právo, pokud by ovšem toto právo neochuzovalo vaše právo užít si sex se vším, co k tomu patří. Na tomto místě byste měla partnerovi zjevit, že právě vzrušení čtené z tváře milované bytosti existující slast ještě umocňuje. Tma tak oba dva šidí o další rozměr požitku.

Jediná rada, která mě tedy napadá, je působit na něj tímto směrem a zkusit s partnerem usmlouvat aspoň jednu svíčku v opačném rohu ložnice. A když to ustojí, hodně pomalu kandely (jednotky svítivosti) zvyšovat.   

Reklama

Související témata:

Načítám