Hlavní obsah

Odmítá sex. Co všechno můžete udělat?

Foto: Realstock, Shutterstock.com

Foto: Realstock, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sexuální vyprahlost vede k frustraci. Jak poznáte, že máte málo milování? Mezi znaky patří kolísání nálad, obrácení pozornosti směrem k jídlu či pití nebo třeba přecitlivělost. A za tohle všechno může partner, který s vámi nechce spát! Naštěstí máte hned několik variant řešení.

Článek

Sex ve vztazích končí ze všech možných důvodů. Partner je pracovně pod tlakem, trpí depresí či sexuálními dysfunkcemi, ženy pociťují vyčerpanost z dětí. I když víte, že má vaše partnerství potíže, po milování toužíte jako nikdy! Jenže protějšek si nechce dát říct. Jaké máte možnosti, když vás sexuálně odmítá? Britská sexpertka Tracey Cox nabízí pár praktických tipů, jak se s nepříjemnou situací vypořádat.

1. Buďte stále aktivní

Není důvod na sex úplně rezignovat. Doma už jednoho „půstkaře“ máte. Preferujte sólo hrátky, používejte erotické hračky, dívejte se na filmy pro dospělé... Masturbace vyvolává příval dopaminu, což je chemická látka spojená s pocitem odměny a potěšení. Souběžně s vyšší hladinou oxytocinu, tedy hormonu lásky, o jehož zvýšenou produkci se klidně postará i vrnící přítel na baterky, získáte lepší náladu, odplavíte stres a uvolníte se. Razte heslo, že kdo není v křeči, méně se hádá.

Foto: Drazen Zigic, Shutterstock.com

Málo sexu? Udržujte blízkost a intimitu jinými způsobyFoto: Drazen Zigic, Shutterstock.com

2. Žádejte o nekoitální aktivity

Mezi další řešení patří dohoda o sexuální stimulaci „s hranicemi“. Partner vás stále může hýčkat ručně nebo jazykem, aniž by měl zájem o vlastní rozkoš. „Nebojte se o tuto variantu přihlásit. Ženy jsou tak zvyklé dávat, aniž by cokoli čekaly na oplátku, že je něco takového ani nenapadne. Což je samozřejmě špatně. Pokud jeden z vás opravdu miluje indické jídlo a druhý ne, přestanete kvůli tomu chodit do indické restaurace? Ne, nějak to vymyslíte. Je to součást neustálých kompromisů, které děláte, když jste pár,“ apeluje odbornice.

3. Sex hledejte jinde, ale s pravidly

Sex s někým třetím rozhodně není pro každého, navíc riskujete, že vztah kvůli žárlivosti nebo nevěře ztratíte. Jedná se však o volbu. Některé páry spolu zůstávají kvůli dětem či finančnímu standardu, a když jeden s tím druhým nechce spát, uspokojí svoje sexuální potřeby prostřednictvím seznamek pro ženaté a vdané. Koketujete-li s touto myšlenkou, musíte se rozmyslet, zda půjdete „oficiální cestou“ a polovičku požádáte o souhlas.

Jestli se ale s někým vyspíte za partnerovými zády, nedivte se, že bude vyvádět, až na to přijde. „Schválený sex mimo vztah má téměř vždy nějaká pravidla. Je rozumné partnerovi slíbit, že v posteli neskončíte s někým, koho znáte. Proto vynechte přátele, kolegy i šéfa. Někdy partneři trvají na tom, že to nemůže být se stejnou osobou více než jednou. Všichni přitom doufají, že se bude jednat o čistě sexuální vztah,“ říká Tracey Cox. Partnera v tomto směru může uklidnit, pokud sexuální služby zůstanou na profesionální úrovni a vy se obrátíte na gigola, i když budete muset sáhnout hlouběji do kapsy.

Foto: Tero Vesalainen, Shutterstock.com

Pustíte se do sexu mimo vztah? Pak si dohodněte pravidla a dodržujte jeFoto: Tero Vesalainen, Shutterstock.com

4. Opusťte vztah

Pokud jste typ člověka, který si užívá sex a miluje intimitu, všechno to hraní, stupňování vzrušení, doteky a další úžasné věci, které sex poskytuje, ale partner vás chladně bojkotuje a chová se stylem „když nesouložím já, nebude nikdo“, položte si otázku. Skutečně v takovém vztahu chcete zůstávat? V takovém případě je lepší, když každý půjde svou cestou a začne hledat někoho kompatibilnějšího. A život jde dál.

Pokud vám to v sexu klape, zkuste letní sexuální výzvu!

Reklama

Načítám