Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Mám odstranit vytetované jméno expřítele?

Foto: NotarYES, Shutterstock.com

Foto: NotarYES, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Linda (25) se na Josefa Hausmanna obrátila se zajímavým problémem: na rameni má vytetované jméno bývalého přítele a tomu současnému to vadí. Mladá žena neví, co to znamená. Partner snad žárlí! Co jí zkušený chlap odpověděl?

Článek

Na adresu jaktovidichlap@firma.seznam.cz přišel tento e-mail od naší čtenářky Lindy:

Pane Hausmanne, mám na vás dotaz. Když mi bylo dvacet, tedy před pěti lety, nechala jsem si vytetovat jméno mého přítele na rameno (byl mojí první velkou láskou). Je to malinké, ale problém je v tom, že s tím partnerem už nejsem. Mám nyní půl roku nového přítele a ten po mně chce, abych si to vytetované jméno expřítele nechala odstranit. Že prý mu je nepříjemné pokaždé, když mě vidí odhalenou, to vidět. To žárlí? Co myslíte, mám to udělat? Děkuju moc za radu. Linda

Vážená slečno Lindo,

jestli se váš nový přítel jmenuje Franta a po svlečení vaší halenky se mu zjeví jméno Karel, není se mu co divit, že se mu to nelíbí. Spíše se divím já, že se divíte vy. Je přirozenou vlastností lidí, že chtějí mít všechno své pod jednou značkou, ke které náleží a ke které se hlásí. Jestliže někdo přestoupí z KSČM do ODS, ale po ulici bude nadále chodit v rudém tričku, budou se jeho noví spolupartajníci také čílit. Jestliže rančer koupí kus dobytka s odlišným cejchem, nechá ho přecejchovat podle svého. U fotbalisty Sparty se předpokládá, že nebude mít slipy s emblémem Slavie...

Je trochu s podivem, že jste jméno své první lásky nenechala odstranit sama. Takhle to vypadá, jako byste ho měla stále ráda, jako kdyby to byl jediný muž, který si zaslouží mít své jméno navždy vyryto na vašem ctěném pantheonu. Každý další muž bude už jen „béčko“, které se zmůže akorát tak na nějakou smývatelnou kérku na vašem zápěstí. No, koho by to nehnětlo?

Žárlení znamená vyjádření negativních emocí kvůli té části partnerových/partnerčiných citů, která – fakticky či domněle – patří někomu jinému. Některým ženám dělá dobře, když muž žárlí, a k žárlivosti ho provokují. Ta provokace se ale dříve či později obrátí proti provokatérce samotné – chlapa to přestane bavit. Z hlediska „klidu v domácnosti“ by tedy bylo moudré tetování odstranit. A nebo přítele uklidnit tím, že byste si jeho jméno nechala vytetovat na nějaké význačnější místo, než je rameno.

Častější opakování tohoto řešení i v následujících vztazích však s sebou přináší dvě úskalí. Zaprvé se budou významnější místa na vašem těle čím dál obtížněji hledat a zadruhé hrozí, že za pár let budete vypadat jako kalendář mužských jmen. Proto radím: Odstranit.

Reklama

Načítám