Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Zhubla jsem 40 kilo, a partner začal šíleně žárlit!

Foto: Profimedia

Jaký názor má Josef Hausmann na muže, který neunáší fakt, že jeho partnerka zhubla a je krásnější než kdy dřív, a proto na ni žárlí? ČtěteFoto: Profimedia

Reklama

Žárlivost je přirozená. Ovšem, co dělat, když překročí hranici únosnosti? Mužská žárlivost už rozvrátila nejeden vztah. Momentálně s ní bojuje i čtenářka Kateřina. Má šanci? Takhle to vidí chlap!

Článek

Na e-mail jaktovidichlap@prozeny.cz napsala šestadvacetiletá Kateřina. S přítelem začala chodit jako devadesátikilová. Ovšem díky cvičení je z ní holka jako lusk a přítel začal dělat žárlivé scény. Ve vztahu chce zůstat, ale jde to vůbec? Jak to vidí chlap? Čtěte!

Čtenářka Kateřina: „Se svým přítelem jsem dva a půl roku. Za poslední rok jsem zhubla 40 kilogramů. Najela jsem na vyvážený jídelníček, začala chodit do stejného fitka, jako můj přítel. Ten byl zpočátku nadšený, jednak z mé nové proměny a jednak pro to, že nás společné cvičení stmelilo. Jenže teď mi dělá žárlivé scény – právě kvůli fitness centru. Podezřívá mě, že tam chodím za někým jiným, že tam flirtuji s ostatními muži, má hloupé narážky: ,Už jdeš ZASE cvičit?!` Neustále se kvůli jeho žárlivým výpadům hádáme a já mám vážně strach, že se rozejdeme.

Nedokážu mu vysvětlit, že jemu stačí cvičit silový trénink třikrát týdně, kdy navštěvujeme posilovnu spolu, ale já, se svými sklony k tloustnutí, se musím také věnovat aerobnímu pohybu a musím zkrátka cvičit častěji. Navíc fitness miluju, je to pro mě nejlepší relax – mám hodně náročnou práci – pracuji s postiženými dětmi – a tady si skutečně odpočinu. Nehodlám stres řešit alkoholem ani čokoládou.

Prosím, poraďte mi, nechci být příteli nevěrná, nemám k tomu důvod. V sexu, intelektově i smyslem pro humor si naprosto sedíme. Jsem mu tolik vděčná za to, že se mnou tímhle vším prošel a že mě miloval – a vybral si mě – jako devadesátikilovou. Jak mu mám tohle všechno dokázat?"

Vážená slečno Kateřino, váš přítel je zřejmě chorobný žárlivec. Zdůrazňuji slovo chorobný. Vybral si vás tlustou, protože si nevěřil. Zvolil menší ze dvou zel – než se užárlit k smrti, to raději tlustou. Zhubla jste a on ví, že se vám tím naskýtají i další šance a on už nemusí být jediný. Proč se tak bojíte, že se rozejdete? Vždyť děti nemáte…

Je úžasné, že se cvičení pro vás stalo drogou a že jste zachránila tělo, které vám bůh svěřil pro potěchu svou i ostatních, před zkázou ze zanedbání a nevyužití. Ti, kdo této zdravé droze nepropadli, (nás) nepochopí. Proto dva sportovci spolu lépe vycházejí – ona moc dobře chápe, jak je pro něj důležitý úterní a čtvrteční fotbálek, protože sama má o sobotách volejbalové zápasy.

Chcete, abych vám poradil, jak zbavit někoho žárlivosti. Kdybych to uměl, měl bych za to už dávno Nobelovu cenu. Žárlivost zničila miliony vztahů, a vy, pokud vám na partnerovi tolik záleží, se musíte naučit s jeho chorobou žít, což bude těžké. Můžete se pokusit – ostatně jako při každé chorobě – situaci řešit tím, že si s ním o tom otevřeně promluvíte. Sdělte mu přitom, že žárlí zbytečně, že nemáte nutkání jít za někým jiným, že si s ním rozumíte nejlíp, že jste mu vděčná za to, že vás bral i v tlusté formě. Navrhněte mu, že si svou pozici posílí tím, když vám udělá dítě.

Když prokážete snahu s ním otěhotnět, automaticky prokážete i odhodlání s ním zůstat navždy. Pokud ho neuklidní ani to, je to psychopat takového stupně, že – pryč od něj. Jestli se bojíte, že těhotenstvím zase přibudete, tak si věřte, že když jste dokázala zhubnout jednou, dokážete to i podruhé. Hlavně proboha kvůli němu netloustněte.

Nevolte ani jinou formu sebezmrzačení kvůli žárlivcově klidu.

Reklama

Načítám