Hlavní obsah

Jakub Vágner slaví narozeniny. Tohle jsou další známé klany

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Jablko nepadlo daleko od stromu. Přesně tohle rčení charakterizuje známé umělecké rodiny. V jedné z nich budou mít navíc na Štědrý den o trochu více veselo. Jakub Vágner, který má opravdu početnou rodinu, se totiž 24. prosince narodil.

Článek

Ne nadarmo se říká, že jablko nepadá daleko od stromu. V mnoha případech se, vcelku oprávněně, vydají děti ve šlépějích svých rodičů, i když třeba v trochu odlišném oboru. A z takového rodinného klanu pochází i rybář a finalista letošního ročníku StarDance… když hvězdy tančí, Jakub Vágner. Ten navíc dnes slaví 38. narozeniny. Znáte i tyto další slavné rodiny?

Rodina Vágnerových

O hudebníkovi Karlu Vágnerovi se dá říct, že je neobyčejně plodný. Se třemi ženami má dohromady šest dětí, o kterých je hodně slyšet. Jeho první syn Karel Vágner mladší (43) dělá manažera své manželce, modelce Simoně Krainové (46).

Prostřední potomek a dnešní oslavenec Jakub sice z umělecké branže zběhl, ale proslavil se jako rybář a dobrodruh. Nedávno však v televizní soutěži StarDance předvedl, že umí i tančit. Nejmladší z bratrů Josef (29) je zpěvák a působí hlavně v muzikálech. I dcery má Karel Vágner tři. Anna (22) je úspěšnou baletkou, dcery Barbora (20) a Tereza (27) zpívají.

Foto: Profimedia.cz

Karel Vágner s manželkou Simonou KrainovouFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

V horní řadě je zleva Josef, otec Karel, Jakub a Tereza, vpředu holčičky Anna a Barbora. Na fotografii chybí syn KarelFoto: Profimedia.cz

Rodina Hrušínských

Zatímco Vágnerovi tíhnou spíše k muzice, uznávaným českým hereckým rodem je rodina Hrušínských. A aby v tom nebyl zmatek, jsou v něm hned tři Rudolfové. Rudolf Hrušínský nejstarší (†73) si diváky získal jako doktor Skružný v komedii Vesničko má středisková (1985) nebo jako Karel Kopfrkingl ve Spalovači mrtvol (1968) či jako Dobrý voják Švejk (1956). Plné herecké nasazení mu vydrželo téměř do poslední chvíle, stejně tak život s neřestí v podobě kouření, kterému nedal sbohem ani po pěti infarktech.

Uznávanými herci jsou i jeho dva synové Rudolf Hrušínský mladší (73) a Jan (64). Ti se spolu po smrti otce dlouho nebavili. Před pár lety se však usmířili. Syn Rudolfa Hrušínského mladšího Rudolf Hrušínský nejmladší (49) je také herec. Nejvíc se proslavil hlavní rolí ve filmech Discopříběh (1987) a Discopříběh 2 (1991).

Foto: Profimedia.cz

Vedle podobizny Rudolfa Hrušínského nejstaršího stojí Rudolf Hrušínský mladší a Jan HrušínskýFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Rudolf Hrušínský nejmladší pózuje vedle obrázku svého dědečkaFoto: Profimedia.cz

Rodina Brodských

Herecké vlohy podělili po svých rodičích také Tereza (51) a Marek (60) z rodiny Brodských. Jejich otec Vlastimil Brodský (†81) se sám narodil nadšeným ochotníkům. Jeho první ženou byla tanečnice Bíba Brodská, rozená Křepelková, která zemřela letos v červnu v úctyhodných 97 letech. Spolu měli syna Marka, textaře, hudebníka, výtvarníka, publicistu a herce.

Herečka Tereza se narodila Brodského druhé ženě herečce Janě Brejchové (79). Ta má sestru, rovněž herečku, Hanu Brejchovou (73), kterou proslavila role ve filmu Lásky jedné plavovlásky. A aby toho nebylo málo, s Brodskými je v příbuzenském vztahu také herečka a zpěvačka Petra Černocká (70), která je sestřenicí Vlastimila Brodského.

Foto: Profimedia.cz

Marek se sestrou Terezou. V minulosti se moc nebavili, ale v červenci na pohřbu Markovy maminky to vypadalo, že zase drží pohromaděFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Herec Vlastimil Brodský spáchal v roce 2002 sebevražduFoto: Profimedia.cz

Rodina Kodetových

Hlubokou uměleckou historii má i klan Kodetů. Sourozenci, herec Jiří Kodet (†67), malíř Kristian Kodet (71) a herečka Evelyn Steimarová (74), jsou významnými členy rozvětvené rodiny. Jejich matka Jiřina Steimarová (†91) byla herečka a otec Jan Kodet (†64) sochař. Na prknech, co znamenají svět, působí také dcera Jiřího Kodeta herečka Bára Kodetová (49). Evelyn Steimarová je navíc matkou herečky Anny Polívkové (40).

Foto: Profimedia.cz

Jiří Kodet při přebírání vyznamenání v roce 2003Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Nalevo stojí vynikající houslista Pavel Šporcl, který má po svém boku manželku a herečku Báru Kodetovou (dceru Jiřího Kodeta a neteř Kristiana Kodeta). Nezbytnou sklenku v ruce třímá Kristian Kodet se svou nejmladší dcerou Jacqueline (31)Foto: Profimedia.cz

Rodina Kardashians

Rodinné klany najdeme i za oceánem. Jedním z nich je kontroverzní rodina Kardashians. Ti se proslavili po celém světě vlastní reality show „Keeping Up with the Kardashians“ (Držte krok s Kardashians), jejíž první díl se vysílal v roce 2007. Jde o bulvární pohled do života americké smetánky a jejích skandálů. Matkou rodu je producentka a podnikatelka Kris Jenner (64).

S prvním manželem zplodila modelky Kourtney (40), Kim (39) a Khloé (35) a syna Roberta (32). S druhým manželem Brucem Jennerem (dnes je z něj žena Caitlyn Jenner, 70) má modelky Kylie (22) a Kendall (24). Jde o jednu z nejvlivnějších rodin na světě, která podniká ve všem možném a vydělává neuvěřitelné peníze.

Foto: Profimedia.cz

Na fotografii je zleva Kendall, Khlóe, Kim, Kris a KourtneyFoto: Profimedia.cz

Dědí se nějaké povolání i u vás? A co říkáte na moderní profese, jako je třeba manažer štěstí?

Reklama

Načítám