Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Podzim je už tradičně zvěřinovou sezonou a neudělat si doma zvěřinový guláš by byl hřích. Neváhejte ani chvilku a pusťte se do kančího guláše s námi!

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
  • 1 kg kančího masa
  • 3 ks cibule
  • 1 lžička soli
  • 10 g gulášové mleté papriky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 6 kuliček celého černého pepře
  • 1 lžíce majoránky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
K podávání
  • 1 ks cibule
  • 1/2 bochníku chleba
Článek

Postup

01.

V tlakovém hrnci na sádle orestujte cibuli (je jí třeba hodně), přidejte maso, zase orestujte, a nakonec v tuku nechte zpěnit i koření. Promíchejte, přidejte protlak, osolte a zalijte vodou tak, aby maso mírně koukalo z vody. Zavřete papiňák a vařte asi 30 minut. Kdybyste nepoužili tlakový hrnec, je lepší „táhnout“ guláš na mírném ohni pod pokličkou minimálně 2,5 hodiny, tedy dokud maso dokonale nezměkne.

02.

Většinou cibule guláš zahustí sama, pokud se vám zdá řídký,přidejte jen kousek rozdroleného chleba. Ochutnejte a dochuťte. Následně ještě asi 10 minut povařte. Podávejte s kolečky cibule a chlebem.

Jak jinak ještě připravit kančí maso? Zkuste ho s výbornou perníkovou omáčkou.

Související témata:

Načítám