Článek
Postup
01.
V tlakovém hrnci na sádle orestujte cibuli (je jí třeba hodně), přidejte maso, zase orestujte, a nakonec v tuku nechte zpěnit i koření. Promíchejte, přidejte protlak, osolte a zalijte vodou tak, aby maso mírně koukalo z vody. Zavřete papiňák a vařte asi 30 minut. Kdybyste nepoužili tlakový hrnec, je lepší „táhnout“ guláš na mírném ohni pod pokličkou minimálně 2,5 hodiny, tedy dokud maso dokonale nezměkne.
02.
Většinou cibule guláš zahustí sama, pokud se vám zdá řídký,přidejte jen kousek rozdroleného chleba. Ochutnejte a dochuťte. Následně ještě asi 10 minut povařte. Podávejte s kolečky cibule a chlebem.
Jak jinak ještě připravit kančí maso? Zkuste ho s výbornou perníkovou omáčkou.