Hlavní obsah
3,4
(35)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Aktualizováno

Tahle skvělá polévka vám zvedne náladu stejně jako sluncem zalitý den.

20 min.
Příprava
1 hod., 20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 4 ks kuřecího hřbetu
  • 1 list bobkového listu
  • 1 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1/2 ks cukety
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 2 hrsti mražené kukuřice
  • 2 hrsti čerstvého hrášku
  • 1/2 svazku ředkviček
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks citronu
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Kuřecí hřbety důkladně omyjte, zalijte v hrnci studenou vodou, osolte, přidejte bobkový list a přiveďte k varu. Pak plamen stáhněte na minimum a nechte jen pozvolna probublávat asi 60 minut. Vývar sceďte přes jemné síto a maso ze hřbetů oberte.

02.

Cibuli nakrájejte nahrubo, mrkev na kostičky, celer na tenká kolečka a cuketu na čtvrkolečka. V hrnci rozehřejte trochu olivového oleje a zeleninu na něm zlehka orestujte, dokud nezačne měknout. 

03.

Přidejte rozmáčknuté stroužky česneku a zalijte scezeným vývarem. Podle potřeby ještě osolte, opepřete, vložte snítku tymiánu a nechte asi 10 minut provařit. Na závěr přidejte kukuřici, hrášek a na čtvrtiny pokrájené ředkvičky. 2 minuty provařte a odstavte z plotny – změknou snadno i jen v horké polévce.

04.

Nakonec do polévky vložte obrané kuřecí maso a na plátky nakrájené citrony, které jí dodají tu správnou svěžest. Podávejte posypané nasekanou pažitkou.

Reklama

Načítám