Hlavní obsah

Jarní věnec s motýlky: Vytvořte ho ze staré záclony!

Foto: Autorka

Foto: Autorka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trávíte nyní více času doma? Máme pro vás fajn tip, jak se trochu odreagovat u příjemného a jednoduchého tvoření. Vyrobte si s námi krásný jarní věnec. Použijte k tomu kousek staré záclony a romantický výsledek můžete využít i jako výzdobu na svatbu či na zahradní slavnost.

Článek

Chcete si vyzdobit vchodové dveře nebo třeba zútulnit balkon? Není jednodušší dekorace než jarní věnec. A my jsme pro vás jeden upcyklovaný kousek vyrobili. Stačí doma najít kousek starší nevyužité látky, krajky, nebo dokonce záclony a omotat ji kolem korpusu. Rázem máte připravený romantický základ, který už jen stačí dekorovat podle vlastní fantazie. Využijte hezkou stuhu, ale i drobné dekorace v podobě umělých květů či dřevěných motýlků. Výsledek bude stát za to!

Co budete potřebovat

Na výrobu jarního věnce si připravte polystyrenový korpus na věnec o průměru zhruba 20 až 30 centimetrů, kus staré záclony nebo klidně jiné látky, která by měla být zhruba metr dlouhá a 30 centimetrů široká, jutovou stuhu, dekorační špendlíky, nůžky, tavnou pistoli a drobné dekorace. Mohou to být umělé květy, drobné figurky andělíčků nebo dřevění motýlci – ty jsme zvolili my. Vše potřebné seženete v hobbymarketech i specializovaných textilních galanteriích.

Jestli nemáte po ruce hotový věncový základ, vyrobte ho z toho, co máte doma nebo na zahradě.

Foto: Autorka

Vše potřebné si nachystejte předemFoto: Autorka

Jak vyrobit jarní věnec na dveře

Foto: Autorka

Nejprve polystyrenový korpus omotejte kusem záclony a přichyťte ji malými špendlíčky. Látku naaranžujte tak, aby nebyla příliš utažená a působila ležérněFoto: Autorka

Uvažte mašli

Foto: Autorka

V dalším kroku stačí do spodní části naaranžovaného věnce uvázat jutovou stužkuFoto: Autorka

Ozdobte motýlky i květy

Foto: Autorka

Za mašli připevněte pár umělých květů a na pravou část věnce přilepte tavnou pistolí dřevěné motýlkyFoto: Autorka

Máte hotovo

Foto: Autorka

Hotovo! Opravdu za pár minutFoto: Autorka

Svatební dekorace na dveře či na zahradu

Foto: Autorka

Romantický věnec může sloužit také jako svatební výzdoba. Na věnec připevněte provázek či silnější nit a zavěste ho na dveře či terasu. Může ozdobit i váš zahradní piknikFoto: Autorka

Staré záclony využijete i jinak. Ušijte z nich ekologické sáčky na potraviny!

Načítám