Hlavní obsah
Foto: hlphoto, Shutterstock.com

Foto: hlphoto, Shutterstock.com

Připravte tu pravou jarní hostinu! Voňavé jehněčí kolínko s kaší na ní nesmí chybět.

30 min.
Příprava
2 hod., 15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks jehněčích kolen
  • 100 ml červeného vína
    12
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 lžička kořenové petržele
  • 1 list bobkového listu
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
Kaše
  • 3 ks brambor
  • 1/2 ks celeru
    9
  • 1 lžíce másla
    7
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 dl mléka
    7
  • 2 lžíce parmazánu
    7
  • 1/2 lžíce čerstvé pažitky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

01.

Z uvedených ingrediencí připravte marinádu a kolínka do ní ideálně přes noc naložte.

02.

Kolínka vložte v pekáčku i s marinádou do trouby rozpálené na 220 stupňů a pečte 5 minut, aby se maso zatáhlo. Pak podlejte trochou vody, pekáč přikryjte víkem či alobalem, teplotu snižte na 180 stupňů a pečte asi 2 hodiny, nebo až bude maso měkké. Během pečení můžete kolínka občas obrátit a polít šťávou. Na posledních 10 minut pečení maso odkryjte, aby se opeklo, a podávejte s kaší.

03.

Tu připravíte následovně: celer i brambory oloupejte, nakrájejte na větší kostky a uvařte (klidně dohromady) v osolené vodě do měkka. Slejte, přidejte máslo, sůl a parmezán a rozšťouchejte. Na závěr vmíchejte pažitku a podávejte s jehněčím. Skvěle se doplňuje s červeným vínem!

Související témata:

Načítám