Hlavní obsah

Jim Carrey i Halle Berry: Než se stali slavnými, žili v bídě

Foto: Ron Adar, Featureflash Photo Agency, Shutterstock.com

Foto: Ron Adar, Featureflash Photo Agency, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Těžko si představit, že tito slavní mohli někdy třít bídu s nouzí. Ale opravdu tomu tak je. Než jejich sláva zazářila na hvězdném nebi, museli se poprat s nepřízní osudu. Tvrdá práce s pomocí matky Štěstěny jim ale umožnily dostat se tam, kde jsou dnes.

Článek

Jsou slavní, a slavní. Část z nich měla cestičku prošlapanou od svých bohatých a úspěšných rodičů, případně jim k popularitě pomohli svými penězi. Ti druzí se ale museli vypracovat sami. Jejich cesta byla mnohdy trnitá, plná odboček a slepých uliček. Byly doby, kdy někteří z nich neměli pomalu ani na rohlík, přemýšleli, jestli budou mít kde spát, ale přesto se rozhodli nikdy se nevzdat a jít za svými sny.

Sarah Jessica Parker (53)

Hvězda seriálu Sex ve městě (1998–2004) se narodila v Ohiu jako nejmladší ze čtyř dětí. Rodiče se rozvedli, když byla ještě malá, a máma si brzy našla nového muže – řidiče kamionu, který měl také čtyři děti. Nepříliš movití manželé museli uživit osm hladových krků, což nebyla žádná legrace.

Sarah Jessica Parker později řekla, že byla období, kdy neměli ani na účet na elektřinu. Když se ukázalo, že má mladá Sarah herecký talent, maminka ji v tom začala podporovat. Aby mohla své dceři zaplatit hodiny herectví, našla si ještě druhou práci, po nocích myla tělocvičny ve školách. Talentu mladé Sarah ale věřili, a rodina se proto kvůli ní přestěhovala do New Jersey, aby ji mohla podpořit v budoucí kariéře. Nakonec to byla dobrá investice – svoji první roli získala v jedenácti letech.

Foto: Ron Adar, Shutterstock.com

Sarah se díky seriálu Sex ve městě, ale i dalším rolím, o své účty za elektřinu dnes starat opravdu nemusíFoto: Ron Adar, Shutterstock.com

Arnold Schwarzenegger (71)

Bývalý kulturista a guvernér Kalifornie, herec Arnold Schwarzenegger v dětství také určitě nečekal, že jednou jeho tvář budou poznávat lidé na ulici. Narodil se v malé rakouské vesničce Thal. V bytě, kde s rodiči žil, nebyla zavedena voda ani elektřina. Na střední škole začal hrát fotbal, a když je trenér jednou vzal do posilovny, kde Arnold zvedl svoji první činku, věděl, že jeho cesta povede tímto směrem. Začal vzpírat a podařilo se mu vyhrát pár lokálních soutěží, díky kterým se dostal až na evropský šampionát juniorů, který vyhrál. Měl štěstí, že si jej všiml jeden vydavatel kulturistického časopisu, který z něj postupně udělal hvězdu. Nakonec si jej všimli i filmaři a v roce 1969 mu nabídli roli ve filmu „Herkules v New Yorku“. Mimochodem, víte, že Arnold Schwarzenegger má levobočka? 

Foto: Kathy Hutchins, Shutterstock.com

Arnold to dotáhl na naprostou špičku v kulturistice, stal se slavným hercem, a ještě byl zvolen guvernérem KalifornieFoto: Kathy Hutchins, Shutterstock.com

Justin Bieber (24)

Když byl Justin Bieber malý, žila jeho rodina na hranici chudoby. Rodiče se brzy rozvedli a vychovávala ho pouze matka. Odmala ale bylo znát, že má Justin hudební nadání. Prý chodil po domě a hledal, na co by mohl hrát. Nakonec mu maminka koupila alespoň buben. Jako náctiletý začal nahrávat svá domácí vystoupení pro rodinu na YouTube a rychle si začal získávat fanoušky i mezi cizími lidmi. Jednoho dne si ho všiml hudební producent, který kontaktoval rodinu Justina Biebera a přesvědčil ji, aby se přestěhovala z Ontaria v Kanadě do Atlanty ve Spojených státech amerických, protože se rozhodl udělat z mladého chlapce celebritu. Letos na konci roku to bude deset let, co Justin vydal své první album.

Foto: Profimedia.cz

Justin Bieber je držitelem ceny Grammy z roku 2016Foto: Profimedia.cz

Hilary Swank (44)

I herečka Hilary Swank vyrůstala pouze s matkou, její otec je opustil, když bylo dívce devět let. Neměly ani na pořádný nájem, a tak žily v přívěsu. Hilary všechen volný čas trávila u nedalekého jezera, kde plavala a trénovala gymnastiku. A v tu dobu si uvědomila, jak moc skvělé by bylo stát se slavnou a účinkovat v televizi nebo ve filmu. Herečka později řekla, že už tehdy věděla, že pokud bude na sobě tvrdě makat, jednou se i její jméno bude skloňovat v Hollywoodu. Když její máma přišla o práci, sbalily si všechny své věci a přestěhovaly se do Los Angeles. Tam se Hilary podařilo sehnat agenta, který jí pak dohodil první opravdické role a její hvězda mohla pomalu stoupat.

Foto: Kathy Hutchins, Shutterstock.com

Hillary si vždy věřila a vypracovala se bez cizí pomoci na samý vrchol své vysněné branžeFoto: Kathy Hutchins, Shutterstock.com

Halle Berry (52)

Ani dětství Halle Berry nebylo zrovna procházkou růžovou zahradou. Otec odešel od rodiny, když bylo dívce pět let, a její matka tak musela zabezpečit své dvě malé děti, což zvládala jen horko těžko. Když byla Halle dostatečně stará, rozhodla se odejít do New Yorku a zkusit štěstí jako modelka a herečka. První roky byly skutečně náročné, nedokázala si totiž vydělat tolik, aby si zaplatila byt, a tak přespávala v zařízení pro bezdomovce. Nikdy se ale nevzdala svého snu a touhy po tom stát se uznávanou herečkou. Při pohledu zpět vzpomíná na tyto roky jako na dobu, kdy se zocelila a stala se soběstačnou. Po prvních neúspěších se jí nakonec podařilo prorazit, a dnes je velice úspěšnou herečkou.

Foto: Featureflash Photo Agency, Shutterstock.com

Halle se ani dnes nesnaží na dobu, kdy jí bylo nejhůř, úplně zapomenoutFoto: Featureflash Photo Agency, Shutterstock.com

Jim Carrey (57)

Jim Carrey byl prý od dětství šašek a klaun, avšak jeho život tak úplně šťastný asi nebyl. Pocházel z velmi chudých poměrů, rodina žila v obytném autě a Jim musel v patnácti letech opustit střední školu a začít pracovat na plný úvazek, aby měli alespoň nějaké příjmy. Doma pak trávil čas před zrcadlem, kde si trénoval všechny ty vtipné grimasy.

Věřil, že má komediální talent a že s ním jednou dokáže prorazit. Chodil na večerní představení, kde si mohl zadarmo vyzkoušet mluvit před publikem. Tam si ho všiml komik a producent Rodney Dangerfield (†82) a pomohl mu získat další vystoupení ve stand-up show. Jim nakonec v roce 1983 dostal roli ve filmu Introducing… Janet. Postupně se jeho kariéra začala rozvíjet, a dnes je rozhodně nejslavnějším komikem současnosti. Jim Carrey ale v soukromí tak veselý není. Trpí depresemi, podobně jako tito slavní.

Foto: Featureflash Photo Agency, Shutterstock.com

Jima Carreyho vlastně docela dobře vystihuje jeho role ve filmu Maska, i když s nadsázkou. Ale i ve skutečnosti je Jim plachý, smutný muž, jehož obličej rozsvítí jen maska jeho filmových rolíFoto: Featureflash Photo Agency, Shutterstock.com

Věříte v podobně inspirativní příběhy? 

Reklama

Načítám