Hlavní obsah
Foto: Lenka Philippová

Foto: Lenka Philippová

Kombinace mandlí, meruněk a kakaa okouzlí malé i velké. Výhodou této sladkosti je i jeho rychlá příprava!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 1 kelímek bílého jogurtu
    7
  • 2 kelímky polohrubé mouky
    1
  • 1 kelímek cukru moučka
  • 2 ks vejce
    3
  • 2 lžičky prášku do pečiva
    1
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 sklenice kompotovaných meruněk
  • 50 g mandlí
    8
  • 4 plátky másla
    7
  • 2 lžíce cukru krystal
  • 3 lžíce hladké mouky
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Jogurt, polohrubou mouku, kelímek cukru, prášek do pečiva smícháme v míse, přidáme ušlehaná vajíčka, promícháme. Větší polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy. Do zbytku zamícháme kakao a polejeme povrch bílého těsta po celé ploše, nesouvisle. Nahoru poklademe meruňky. Máslo, cukr a hladkou mouku smícháme na posypku.

02.

Mandle nasekáme nadrobno, aby zůstaly kousky. Zamícháme do posypky a posypeme moučník, dáme veškerou posypku, měla by být cca na 5 mm vysoko. Pokud vzhledem k formě nevyjde, přidejte další posypku. Pečte na 170 stupňů asi 40 minut.

Související témata:

Načítám