Hlavní obsah
3,0
(170)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Neodpustíte si ke kávě kousek sladkého potěšení, ale pravidelné pečení není nic pro vás? Napečte si kakaové sušenky, které na vás v dóze budou čekat, kdykoliv na ně pomyslíte.

30 min.
Příprava
23 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 plechy
  • 220 g hladké mouky
  • 60 g bramborového škrobu
  • 15 g kakaa
  • 80 g cukru moučka
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 180 g másla
  • 1 lžíce mléka
  • 20 g hořké čokolády
Článek

Postup

01.

Mouku, škrob, kakao, moučkový cukr, kypřicí prášek a sůl promíchejte ve větší míse. Přidejte na menší kousky pokrájené změklé máslo a začněte zpracovávat těsto. Během hnětení ho pokropte mlékem – bude stačit jedna až dvě lžíce. Vytvořte kompaktní vláčné těsto, které se nedrobí a nelepí.

02.

Z těsta oddělujte stejně velké kousky. Mezi dlaněmi vyválejte kuličky o průměru desetikoruny. Lehce je v dlaních stlačte, aby se zploštily do výšky asi 2 cm a přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte na 180 °C 20–25 minut.

03.

Po vychladnutí přelijte sušenky rozpuštěnou čokoládou. Až zaschne, přendejte je do uzavíratelné krabičky nebo dózy, kde vydrží až měsíc. 

Hledáte další tipy na sušenky ke kávě i čaji? Rozmazlete se luxusními  sušenkami s bílou čokoládou a pekanovými ořechy  anebo si připravte rozkvetlé sušenky s opravdovými květinami.

Reklama

Související témata:

Načítám