Hlavní obsah

Pražské zahrádky: Oázy klidu a pohody v srdci města, které stojí za návštěvu

Foto: lukalu.cz

Foto: lukalu.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Užijte si ještě letní paprsky slunce a nechte se hýčkat atmosférou skvostných pražských zahrádek. Ušetřili jsme vám práci a vybrali ty, kde je opravdu nádherné prostředí i výtečné jídlo. A ať už máte chuť na něco pořádného s pivem, či na dortík s kávou, zde si najdete to své zahrádkové.

Článek

Praha, známá svou krásnou architekturou a živým kulturním děním, nabízí návštěvníkům také něco, co mnoho měst nemá v takové míře – kouzelné zahrádky u hospůdek a restaurací. Tato útulná a vkusná prostředí slibují unikátní zážitek, kde se můžete ponořit do klidu a pohody, zatímco si pochutnáváte na lahodné kuchyni. Seznamte se s desítkou pražských zahrádek, které byste si ještě letos rozhodně neměli nechat ujít.

1. Garden's restaurant: Stylová elegance a harmonie s přírodou

Zažijte dovolenkovou atmosféru na zahrádce Garden's restaurant, kde je každý detail pečlivě promyšlen a dotažen do dokonalosti. Tento ráj uprostřed města vás objímá svou přírodou a láká k relaxaci. Jakmile na zahrádce usednete, nebude vám připadat, že jste poblíž rušného Václavského náměstí a co by kamenem dohodil od vytížené tramvajové zastávky.

2. Výčep U Rarášků: Unikátní posezení

Ve Výčepu U Rarášků nejde jen o jídlo – jde také o zážitek. Jejich zahrádka skrytá poblíž Národní třídy je místem, kde se setkává příroda s moderním stylem a chuťové buňky jsou rozmazlovány lahůdkami. Můžete si zde dát i jen pivo a nechat se unášet pohledem na unikátní kovový strom, kterým prorůstá přírodní zeleň.

3. Bee's Café & Restaurant: Kulinářská rozmanitost

I když je zahrádka momentálně zavřená do 5. září, Bee's Café & Restaurant stojí za počkání. Výborná středomořská kuchyně doplněná o lokální suroviny vás zajisté uchvátí. Tato zahrádka se nachází v klidném vinohradském vnitrobloku, ale pokud budete raději sedět uvnitř, i tam si dali v Bee's záležet. Moderní design nepůsobí rušivě a vyvolává domácký pocit.

4. Bystro Cafe: Inspirace a pohodová atmosféra

Když se potkají 4 lidé, kdy každý má rád něco jiného, vznikne z toho unikátní projekt. V  Bystro Cafe, které najdete na Vyšehradě, se můžete setkat s kávovými specialitami, klasickými koláči, lehkým občerstvením, ale i s brunchem či piknikovým košem připraveným na míru. I když budete mít oči hlavně pro nádhernou stylovou zahrádku, váš zrak může také upoutat letní kino nebo koncert. V Bystro Cafe najde rozptýlení prostě každý.

Foto: bystrocafe.cz

Na Vyšehradě si najde každý to své. Ať už milovníci kávy, vína, nebo dobrého jídlaFoto: bystrocafe.cz

5. U Pinkasů: Historie a kulinářská tradice

Tradiční česká kuchyně v kombinaci s historickou atmosférou činí zahrádku U Pinkasů nezapomenutelným místem pro milovníky autentických zážitků. I když je tato zahrádka na první pohled skrytá, obsluha restaurace vám moc ráda prozradí, kde je „tajný“ vchod. A uvidíte, že hned při vstupu si budete připadat, jako když vcházíte do nějakého filmu. Může se vám stát, že tento prostor vás svým entrée uchvátí natolik, že se stanete štamgastem.

6. Kavárna co hledá jméno: Kreativita s chuťovými zážitky

Tato kavárna své jméno stále hledá, ale klidně by si mohla říkat Božská. Kromě originálního názvu nabízí také nevšední chuťové kompozice a příjemnou venkovní atmosféru. V objektu bývalé truhlárny na Praze 5 najdete vše od netradičních kombinací až po klasiku, a k tomu ještě fantastické snídaně. Místo je pojato moderně, ale nese v sobě starého ducha kvalitně odvedené práce.

7. La Boca: Chuť Argentiny a Španělska v Praze

Když se řekne Argentina a Španělsko, v hlavě se vám možná vynoří gejzír barev, chutí a energie. A přesně taková je restaurace poblíž náměstí Republiky, která vás nenechá v klidu. Jejich tapas jsou stejně vyhlášené jako atmosféra v překrásné zahrádce umístěné ve vnitrobloku. To vám zajistí klid od ruchu velkoměsta a hlavně si můžete se vší radostí užít výtečné chutě servírovaných pokrmů a nápojů.

8. Luka Lu: Kulinářská avantgarda v útulném kabátku

Jak můžete na stránkách této restaurace najít, Luka Lu se popisuje jako: „Klidná a divoká, roztomilá a vzdorovitá, stále v sobě skrývá dvě povahy. Tu jednu po otci Italovi, dobrodruhovi a bohémovi, tu druhou po matce, klidné a jednoduché Bosňance.“ Lépe asi toto místo na Újezdě ani popsat nejde. Je to restaurace, kde se kreativita snoubí s tradičními prvky přímořských států v prostotách plných energie a barev.

9. Bar/ák: Dvůr plný radosti a pospolitosti

Bar/ák je místem, kde se setkávají lidé plní energie a dobré nálady. Původně zapomenutý dvůr u Florence se otevřel lidem a nabídl jim své pohostinství, a tak se zde budete i cítit. Jako někde, kde už jste byli, ale potřebujete se stále vracet. Moderně pojaté místo, které působí rodinným dojmem, vás občas překvapí i koncertem, ale nikdy vás nezklame kvalitním pohostinstvím.

10. Cukrárna Alchymista: Sladký zážitek pro smysly

Abychom vám nezpůsobili žádné šrámy na chuťových pohárcích, jako sladkou tečku jsme pro vás vybrali letenskou Cukrárnu Alchymista. Jejich sladké dezerty jsou uměleckým dílem, které potěší nejen oko, ale i jazýček. Navíc zdejší zahrádka působí malebným dojmem, kde se dokonale propojil letenský boho styl s vlídným pohlazením.

Ať už máte chuť na tradiční česká jídla, exotické speciality, nebo sladké pochoutky, pražské zahrádky mají pro každého něco. Vydejte se na tuto kulinářskou výpravu a užijte si poslední teplé dny v tom nejlepším stylu, jaký město nabízí.

Načítám