Hlavní obsah

Kapr ve zlatých šupinách s bramborovým salátem

Hodnocení:
(38)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Připravte si letošní vánoční menu trochu jinak, než jste zvyklí! Třeba kapr ve zlatých šupinách vypadá i chutná luxusně!

Ingredience pro:
4 porce
Kapr
  • 8 filetů z kapra
  • 2 vejce
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • 100 ml mléka
  • 4 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • mletý kmín
  • 2 hrsti kukuřičných lupínků
  • 200 ml rostlinného oleje
Salát
  • 1.5 kg brambor
  • 1 mrkev
  • 1/4 celeru
  • 2 lžíce octa 8%
  • 1 plechovka hrášku
  • 1 červená cibule
  • 2 kyselé okurky
  • 2 vejce natvrdo
  • 1 lžička hořčice
  • 150 ml majonézy
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Filety omyjte, usušte papírovým ubrouskem, nasolte a posypejte kmínem. Mezitím v misce vyšlehejte těstíčko ze dvou vajec, škrobu, mléka a mouky. Pokud je řídké, přidejte ještě mouku. Filety do těstíčka ponořte a následně je obalte v mírně drcených kukuřičných lupínkách. Smažte v rostlinném oleji.

Krok 2: Salát se vyplatí udělat vždy den předem. Brambory uvařte ve slupce (stačí jim 20 minut), vodu slejte a nechte zchladit. Mrkev a celer můžete použít buď už nakládaný, anebo je povařte asi 10 minut ve vodě s octem, nechte zchladit a nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte najemno, okurky také, vejce na kostičky. Oloupané brambory krájejte na kostičky pomocí kolečka, smíchejte je s mrkví, celerem, hráškem, cibulí, okurkami, vejci, hořčicí a majonézou. Dochuťte solí, pepřem a nechte odležet.

ynezorPumanzeSaNyknalC
22. 12. 2015

Reklama

Sdílejte článek