Hlavní obsah

Karbanátky s nivou

Hodnocení:
(142)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Podobné recepty z mletého masa mají jednu přednost - lze je variabilně měnit a hrát si s nejrůznějšími kombinacemi chutí. V dnešním receptu mletému masu zdatně sekunduje oblíbený sýr niva.

Ingredience pro:
10 kusů
  • 300 g mletého vepřového masa
  • 300 g mletého hovězího masa
  • 2 ks housky
  • 150 ml mléka
  • 1 vejce
  • 50 g anglické slaniny
  • 100 g nivy
  • 1 menší cibule
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 hrst petrželky
  • 50 ml oleje na smažení
Článek

Postup

Krok 1: Housky nakrájejte na kostičky a ty zalijte mlékem. Oba druhy mletého masa smíchejte dohromady. 

Krok 2: Na pánvi společně orestujte na kostičky nakrájenou slaninu, najemno nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Pak směs nechte zchladnout.

Krok 3: Do mletého masa nyní přidejte rozmočenou housku, orestovanou slaninu s cibulkou a česnekem, nasekanou zelenou petrželku, vejce, sůl a pepř. Vše společně důkladně zamíchejte. 

Krok 4: Nivu nakrájejte na plátky a ty následně překrojte tak, aby se jimi daly plnit karbanátky.

Krok 5: Z masové směsi tvořte placičky. Na jednu placičku položte kousek nivy, přiklopte ho druhou placičkou a vytvořte celistvý karbanátek. 

Krok 6: Karbanátky pokládejte vedle sebe na plech s pečicím papírem. Pak je lehce pokapejte olejem a dejte je péct na 180 stupňů do vyhřáté horkovzdušné trouby. Pečte je asi 20-30 minut. 

Foto: Svatava Vašková

Zlatavé karbanátky, na řezu je krásně vidět niva. Jsou vynikající

Karbanátky můžete klidně i smažit klasicky na pánvi na oleji. Podávejte je ideálně s bramborovou kaší. Co dalšího můžete připravit z mletého masa?

ynezorPumanzeSaNyknalC
24. 10. 2019

Reklama

Sdílejte článek