Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Piškot s mletou kávou a pudinkovo-máslovým krémem příjemně doplňují kompotované hrušky vmíchané do krému.

30 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 6 ks vejce
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 2 lžíce horké vody
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 lžíce kávy
Krém
  • 2 hrnky mléka
  • 2 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 250 g másla
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 2 kompotované hrušky
K dokončení
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
Článek

Postup

01.

Žloutky utřete s cukrem, horkou vodou a mletou kávou. Do žloutkové hmoty přidejte mouku a nakonec lehce vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto urovnejte na vymazaný a vysypaný plech a upečte. Nechte vychladnout.

02.

Z mléka a pudinkového prášku uvařte kaši. Změklé máslo utřete s cukrem a postupně vyšlehejte s prochladlou pudinkovou kaší. Do krému vmíchejte na malé kostičky pokrájené hrušky. 

03.

Vychladlý plát těsta potřete krémem, ozdobte šlehačkou a posypte kakaem nebo čokoládovou rýží. Nechte ztuhnout a pak krájejte na řezy.

Načítám