Hlavní obsah

Když je krása na škodu aneb Jsou tyto herečky příliš sexy?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že je pro úspěch v herecké branži důležitý dokonalý vzhled? Mnohé slavné herečky jsou opačného názoru a tvrdí, že jim pověst sex symbolu pěkně zavařila. Jaká je zkušenost hvězd, které jsou vyloženě krásné?

Článek

Že to krásní lidé mívají snazší? Ne vždy je to pravda a mnohé známé herečky se o tom ve svých začátcích přesvědčily. Pokud totiž nechtěly hrát pouze role bezduchých krasavic, musely víc než ostatní prokázat, že zvládnou i dramatické role nebo postavy, u kterých nejde jen o vzhled.

Kterých talentovaných krasavic se to týká?

Scarlett Johansson (35)

Jedna z nejlépe placených hollywoodských hereček patří mezi krásky, které své přednosti rády ukazují. Zároveň však bere vlastní přitažlivost jako nevýhodu. Zpočátku byla prý označována za příliš sexy a frustrovalo ji, že jí jsou málo nabízeny role normálních žen. A ač jako Černá vdova v sérii o Avengers svoje fyzické přednosti hojně využívá, v roli rozvádějící se Nicole ve filmu Manželská historie (2019) byla s krátkými vlasy a bez make-upu k nepoznání.

Foto: Profimedia.cz

Stala se jednou z nejrespektovanějších hereček a svou přitažlivost umí i dobře prodatFoto: Profimedia.cz

Halle Berry (54)

Oscarová herečka, mimochodem jedna z Bond girls, se k charakterním rolím nedostávala snadno. Prý o ně musela doslova škemrat. V roce 2016 řekla v rozhovoru pro W Magazine, že ji režisér Spike Lee (63) nejdřív odmítal obsadit do role ve filmu Horečka džungle (1991), protože mu připadala příliš krásná. Naštěstí se nenechala odbýt, roli nakonec dostala a ta odstartovala její kariéru. Historie se opakovala při obsazování filmu Ples příšer (2001), i tam ji nejdřív nechtěli, ale nakonec si roli Leticie, jejíž muž je odsouzen k trestu smrti, zahrála. A byla oceněna zlatou soškou Oscara.

Foto: Profimedia.cz

O svoje zásadní role musela tvrdě bojovat a za jednu dostala OscaraFoto: Profimedia.cz

Jessica Biel (38)

Největší tajnůstkářka letošního roku (podařilo se jí utajit těhotenství) se proslavila rolí dcery kněze v seriálu Sedmé nebe (1996–2007). Po odchodu ze show se snažila prorazit ve filmu a tvrdě na sobě pracovala, přesto se jí nedařilo. Nikterak jí nepomohlo, když ji časopis Elle v roce 2005 vyhlásil za nejvíc sexy ženu. Režiséři prý nestojí o atraktivní ženy, ale o dívky od vedle. Nakonec se rozhodla vzít osud do vlastních rukou a seriál Hříšnice (2017–2020), ve kterém hrála hlavní roli obyčejné ženy, i produkovala. A vyplatilo se, získala svou první nominaci na Zlatý glóbus.

Foto: Profimedia.cz

Režiséři si prý víc žádají typ holky od vedle než krasavice Foto: Profimedia.cz

Emily Ratajkowski (29)

V modelingu začínalo mnoho hereček a režiséři mají štíhlé krasavice ve svých filmech rádi. Málokdy jim ovšem svěří jinou než okrasnou roli. Modelka, která patřila do týmu andílků Victoria's Secret, doufala, že má nakročeno k herecké kariéře, když byla obsazena do snímku Zmizelá (2014). Její představy ale nejspíš nebyly úplně splněny, protože tvrdí, že důvodem, proč se jí nabídky na role nehrnou, jsou její velká prsa. No, posuďte sami...

Foto: Profimedia.cz

Modelka tvrdí, že jde o prsa, a velmi ráda je ukazujeFoto: Profimedia.cz

Keira Knightley (35)

O tom, že má herecký talent jako málokdo přesvědčila britská herečka v mnoha filmech a potvrdily to i dvě nominace na Oscara za Pýchu a předsudek (2005) a Kód Enigmy (2015). Ale nemá to snadné, co se týče vzhledu. Některým přijde, že by si její plochý hrudník zasloužil zvětšení, alespoň pomocí retuše, jiným přijdou příliš sexy její plné rty, které se prý nehodí pro hrdinky historických snímků.

Foto: Profimedia.cz

Prsa zvětšit jdou, ale proč, když má Keira Knightley talent?Foto: Profimedia.cz

Christina Hendricks (45)

Smyslná herečka se proslavila v seriálu Šílenci z Manhattanu (2007–2015), ale za ty roky, co se pohybuje v showbyznysu, prý přišla o mnoho rolí kvůli tomu, že má příliš bujné křivky. Na lékařky či policatjky se prostě nehodí. Podle ní se v televizi a ve filmu objevuje stále jeden typ postavy, a když se žena vymyká standartu, je odmítnuta.

Foto: Profimedia.cz

Podle pánů z Hollywoodu se žena s velkými ňadry na roli policajtky nebo doktorky nehodíFoto: Profimedia.cz

Vica Kerekes (39)

A co u nás, mají tu herečky také problémy se sex-appealem? Slovenská herečka maďarské národnosti se u českého publika zapsala rolí ve filmu Nestyda (2008), kde zaujala schopností svádět a odhaleným poprsím. Ji samotnou nijak neuráží, když je nazývána sex symbolem. Dokonce prý jde nahatým scénám naproti a ráda překonává svůj přirozený stud. Pravda je, že se slavná zrzka nikdy nenimrala v tom, jak je vnímána, odvádí kvalitní práci a její herecký talent nikdo nezpochybňuje, viz například charakterní role ve filmu Milada (2017) o Miladě Horákové, kde si zahrála sestru političky.

Foto: Profimedia.cz

Vice Kerekes si na to, že ji lidé vnímají jako sexy, nestěžuje. Ví, že umí hrátFoto: Profimedia.cz

Načítám