Hlavní obsah

Že nejsou prvoplánově krásné? Charisma a talent je víc!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli něco ženy umí naprosto dokonale, pak být věčně nespokojené se svým vzhledem. A říká se, že vzhled je pro showbyznys zásadní. Nemusí být ale dokonalý! Které slavné dámy nejsou prvoplánově krásné, ale zato mají charisma a talent na rozdávání?

Článek

Svět showbyznysu umí být, co se týče krásy, opravdu přísný a krutý. Chce to mít pevné nervy a dvojnásobnou dávku sebevědomí. Mnohé skvělé umělkyně se ve svých začátcích dozvěděly, že jim k dokonalosti chybí perfektní figura, drobný nos nebo plný dekolt. Je velké štěstí, že se nenechaly zastrašit, udělaly ze svých nedokonalostí přednosti a vsadily na talent a charisma. Ty totiž na rozdíl od krásy nejsou pomíjivé. Které herečky a zpěvačky mají mnohem víc než krásu?

Simona Stašová (65)

O mužích se říká, že zrají jako víno. Jak vyjádřit u ženy, že s každým dalším rokem vypadá lépe? Možná větou – Je jako Stašová!

Herečka Simona Stašová září na divadelních prknech, dostává charakterní i humorné filmové role a že nedávno oslavila půlkulatiny, by jí málokdo hádal. Je na ní znát radost ze života, a i když o sebe s přibývajícími léty musí stále více pečovat, stárne s grácií a noblesou.

Foto: Profimedia.cz

Miluje Itálii a má trochu i italskou pozitivní povahu – možná i díky tomu vypadá Simona Stašová tak báječněFoto: Profimedia.cz

Marie Doležalová (33)

Drobná rusovláska působí nenápadně, ale klame tělem. Je velmi vtipná, což se ukázalo na jejím blogu Kafe a cigárko. Talentovaná herečka zahraje skvěle Sašu v sitcomu Comeback (2008–2011) i Simonu Marvanovou ml. v seriálu Svět pod hlavou (2017). Marie Doležalová je taky skvělou tanečnicí, což předvedla na podzim roku 2015, kdy s Markem Zelinkou (33) vyhráli sedmou řadu StarDance. Z tanečního páru se stali i párem životním a v současné době se Marie věnuje víc než umění svým dvěma dětem.

Foto: Profimedia.cz

V civilu se herečka téměř nelíčí a málokdo by hádal, že je dvojnásobnou maminkouFoto: Profimedia.cz

Bára Basiková (57)

Populární zpěvačka nikdy nepatřila do kategorie vyumělkovaných krasavic, ale svým charismatem a hlasem strčí do kapsy většinu z nich. Na svém kontě má sólové pěvecké úspěchy, zpívala v mnoha kapelách a v muzikálech dostává hlavní role. Bára Basiková je jako chameleon – v průběhu let změnila mnohokrát image. Není typ, co by celé roky nosil jeden účes a stejné stíny. Je živelná, má za sebou životní vzestupy a pády a působí lidsky, o čemž se v současné době můžou její fanoušci přesvědčit na jejím blogu Když skočíš, já taky...

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka v poslední době razí spíše přirozenost a ve formě ji udržuje i syn Theodor (11)Foto: Profimedia.cz

Helena Bonham Carter (54)

Excentrická a nekonvenční herečka je žena mnoha tváří. Na ulici ji asi s rozcuchanými vlasy a poněkud hastrošským vzhledem ani nepoznáte, ale na červený koberec se umí vyfiknout a do svých rolí dává maximum. V poslední době si ji užívají zejména diváci seriálu Koruna (2016–2020), kde od třetí série ztvárňuje sestru britské královny, princeznu Margaret (†71). A jak to má se stárnutím? Herečka nemá v plánu zachraňovat své mládí tím, že by šla pod nůž. Svou tvář považuje za své štěstí a obdivuje přirozenost stárnutí kolegyně Judi Dench (85).

Foto: Profimedia.cz

Je to volnomyšlenkářka, má o více než dvacet let mladšího partnera a vrásky neřešíFoto: Profimedia.cz

Emma Thompson (61)

Milovaná britská herečka jde z role do role a ať hraje v historických dramatech nebo romantických komediích, vždy je famózní. A pak se objeví na společenské akci a vám se tají dech. Široký úsměv, přiznané vrásky, šmrncovní účes a šik outfit. Na svůj věk možná vypadá, ale vy tak chcete po šedesátce vypadat taky. U Emmy Thompson rozhodně platí, že věk je jen číslo.

Foto: Profimedia.cz

Nebojí se barev ani vlasových experimentů a nesnaží se vypadat za každou cenu mladšíFoto: Profimedia.cz

Tilda Swinton (59)

Mezi klasické krásky nikdy nepatřila ani skotská oscarová herečka Tilda Swinton, která pochází z aristokratické rodiny a v mládí se kamarádila s princeznou Dianou (†36). Se svými 179 cm patří k nejvyšším ženám v showbyznysu. Nepřehání to s make-upem a nechává vyniknout svou alabastrovou pleť. Její krátký účes patří k ikonickým. Ledová královna z Letopisů Narnie (2005) říká, že spíš než módnost preferuje funkčnost.

Foto: Profimedia.cz

Působí jako éterická bytost a její zajímavá tvář se objevuje i v kampaních kosmetických firemFoto: Profimedia.cz

Madonna (61)

Vyzývavá, nepřehlédnutelná, přitažlivá a pokaždé jiná? Ano, to je zpěvačka Madonna! Že není prototyp americké krásky nikdy neřešila, jela si svou provokativní show a stala se hvězdou první kategorie. Muži jí leželi u nohou a ženy chtěly kousek jejího sebevědomí. Jak všestranná umělkyně bojuje se stárnutím, kromě vztahy s mladými milenci? Dodržuje striktní makrobiotickou dietu, koupe se v ledu a několik hodin denně cvičí.

Foto: Profimedia.cz

Madonna je prostě jen jedna!Foto: Profimedia.cz

Anketa

Kdo je vaší oblíbenkyní?
Simona Stašová
65 %
Marie Doležalová
7,9 %
Bára Basiková
3,4 %
Helena Bonham Carter
4,6 %
Emma Thompson
13,1 %
Tilda Swinton
3,5 %
Madonna
2,5 %
Celkem hlasovalo 25684 čtenářů.

Načítám