Hlavní obsah

Jak žijí a jak se změnili herci z Lásky nebeské?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Láska nebeská už je dnes filmová klasika. Romantická komedie má hvězdné obsazení, je geniálně napsaná a dá se na ni koukat opakovaně, pokaždé se zasmějete i dojmete. Jak se ale změnili hlavní představitelé od premiéry v roce 2003?

Článek

V roce 2003 měl premiéru film, který by mnozí uvedli jako svůj vůbec nejoblíbenější. Láska nebeská se stala absolutním hitem. Hrály zde nejen slavné herecké hvězdy, ale mnohé umělce tento film proslavil. Co dnes dělají a jak vypadají ti, které máme zafixované jako podváděnou manželku, britského premiéra nebo sestru věčně na telefonu?

Keira Knightley (35)

Bylo jí 18 let, v Lásce nebeské měla pohádkovou svatbu a miloval ji nejen manžel, ale i jeho nejlepší kamarád. Keiru Knightley zaznamenali filmoví fanoušci už o rok dřív ve filmu Blafuj jako Beckham, ale k hvězdnému nebi zamířila o rok později, kdy měl v srpnu premiéru film Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly a v listopadu šla do kin Láska nebeská. V její kinematografii najdete spoustu historických nebo romantických filmů a jedním z posledních je snímek Zraněná srdce (2019), který se odehrává v Hamburku po 2. světové válce.

Foto: Profimedia.cz

V Lásce nebeské prožívala pohádku, ve Zraněných srdcích, o 16 let později, je zralou vdanou ženou, která se zamiluje do nepříteleFoto: Profimedia.cz

Hugh Grant (59)

Hereckou hvězdou byl už v roce 2003 Hugh Grant. Měl za sebou snímky Čtyři svatby a jeden pohřeb (1994), Notting Hill (1999) a Deník Bridget Jones (2001). V Lásce nebeské tančil jako nový britský premiér jako bůh a vzepřel se americkému prezidentovi. Z romantických hrdinů posléze přesedlal k cynickým čtyřicátníkům a nebojí se ani rolí vyloženě komických – v rodinném filmu Paddington 2 (2017) ztvárnil hlavního zločince Phoenixe Buchanana.

Foto: Profimedia.cz

Zamilovat se do asistentky Natalie (Martine McCutcheon, 43) i být prvotřídním padouchem. Vše zvládá na jedničkuFoto: Profimedia.cz

Emma Thompson (61)

Jedna z nejuznávanějších britských hereček měla v Lásce nebeské dojemnou roli. Hrála manželku, která zjistí, že se její muž zakoukal do sekretářky. Odpustit, nebo rozbít rodinu? Emma byla nepřekonatelná! Ať hraje v historických velkofilmech, v romantické komedii nebo je Sybillou Trelawney ve filmech o Harry Potterovi, vždy je to herecký koncert. V roce 2019 o Vánocích šel do kin film Last Christmas, kde hrála matku hlavní hrdinky s prvotřídním srbským přízvukem. Navíc ke snímku tato oscarová herečka napsala i scénář.

Foto: Profimedia.cz

V Lásce nebeské se vyrovnávala s nevěrným manželem, v Last Christmas s tím, že její dceru naprosto změnila vážná nemocFoto: Profimedia.cz

Martin Freeman (48)

Postava Johna, dabléra erotických scén, který se zakouká do kolegyně, nepatřila k nejzásadnějším, ale rozhodně byla výrazná. Martin Freeman už byl docela známý díky seriálu Kancl (2001–2003), ale finálně jeho kariéru rozjela až Láska nebeská. Velký úspěch pak zaznamenal jako Bilbo Pytlík ve filmech Hobit (2012–2014) podle J. R. R. Tolkiena a seriáloví fandové si jej užili v seriálu Sherlock (2010–2017), kde hrál parťáka slavného detektiva, doktora Watsona. A nyní exceluje jako svérázný otec v komediálním seriálu Rodiče (2020).

Foto: Profimedia.cz

Nahotu měli s Judy (Joanna Page, 43) za sebou již před prvním randem. V Rodičích řeší dilema milujícího rodiče - jak děti nezabítFoto: Profimedia.cz

Laura Linney (56)

Pamatujete si nesmělou Sarah, která je dva roky tajně zamilovaná do kolegy a téměř neustále jí volá z ústavu nemocný bratr? Hrála ji nenápadná Laura Linney a vás možná překvapí, jaké herecké úspěchy na svém kontě má: ceny Emmy, Zlaté glóby, několik nominací na Oscara i cenu Tony. Zářila ve filmech Iris (2001) nebo John Adams (2008), v seriálech Frasier (1993–2004) nebo Ve znamení raka (2010–2013) a v současnosti je hvězdou seriálu Ozark (2017–2020), kde se z ženy v domácnosti stane expertkou na praní špinavých peněz a obchody s mafií.

Foto: Profimedia.cz

Její Sarah byla na projevy citů příliš nesmělá. Wendy Byrde je naopak žena rázná a všehoschopnáFoto: Profimedia.cz

Liam Neeson (67)

Dojemných scén obsahuje Láska nebeská spoustu, jedny z nejsilnějších jsou ty, kde má ovdovělý Daniel proslov na pohřbu své ženy a když s nevlastním synem řeší lásku. Liam Neeson měl v té době již na kontě Oscara za Schindlerův seznam (1993) a hrál v Hvězdných válkách. Rozhodně neusnul na vavřínech a patří k nejpracovitějším hercům. Mnohé jeho filmy mají společný motiv: boj o rodinu. A nejinak je tomu ve filmu Mrazivá pomsta (2019).

Foto: Profimedia.cz

V Lásce nebeské se vyrovnával se smrtí milované ženy, v Mrazivé pomstě mu zemřel synFoto: Profimedia.cz

Koho jste si v Lásce nebeské oblíbili vy? Víte, které filmy měly premiéru v roce 2000?

Reklama

Načítám