Hlavní obsah
Foto: Sergii Koval, Shutterstock.com

Foto: Sergii Koval, Shutterstock.com

Štrúdl neboli hezky česky závin je oblíbeným zákuskem v každé české domácnosti, i když pochází z Rakouska. Tohle je jeho nejklasičtější verze!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 závin
  • 1 balíček listového těsta
    1
  • 2 lžíce kokosu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 hrst rozinek
  • 2 ks jablek
  • 3 lžíce másla
    7
  • 1 lžíce skořice
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těsto vyválejte. Potřete rozpuštěným máslem, ale ne do okrajů, aby se dalo dobře zabalit.

02.

Pak posypte kokosem tak, aby vrstva byla rovnoměrná. Dále posypte skořicí a trochou vanilkového cukru na ovonění. Doprostřed poklaďte jablka. Okořeňte vanilkovým cukrem (na jednu nohu je třeba použít asi půl balíčku). Poté přijdou na řadu rozinky a skořice. Kdo má rád ořechy, může přidat rozemleté.

03.

Opatrně zabalte a potřete ze všech stran máslem a dejte péci, dokud těsto lehce nezhnědne.

Z kupovaného těsta se dá upéct spoustu báječných dobrot. Vyzkoušejte třeba klasický jablečný štrúdl.

Související témata:

Načítám