Hlavní obsah

Klasický štrúdl z kupovaného těsta

Hodnocení:
(0)
Foto: Ondřej Kroutil
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Štrúdl neboli hezky česky závin je oblíbeným zákuskem v každé české domácnosti, i když pochází z Rakouska. Tohle je jeho klasičtější verze!

Ingredience pro:
1 závin
  • 1 listové těsto
  • strouhaný kokos
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • rozinky
  • 2 jablka
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • skořice
Článek

Postup

Krok 1: Těsto vyválejte. Potřete rozpuštěným máslem, ale ne do okrajů, aby se dalo dobře zabalit.

Krok 2: Pak posypte kokosem tak, aby vrstva byla rovnoměrná. Dále posypte skořicí a trochou vanilkového cukru na ovonění. Doprostřed poklaďte jablka (nebo banány a jahody). Jablka okořeňte vanilkovým cukrem (na jednu nohu je třeba použít asi půl balíčku). Poté přijdou na řadu rozinky a skořice. Kdo má rád ořechy, může přidat rozemleté.

Krok 3: Opatrně zabalte a potřete ze všech stran máslem a dejte péci, dokud těsto lehce nezhnědne.

Z kupovaného těsta se dá upéct spoustu báječných dobrot. Vyzkoušejte třeba klasický jablečný štrúdl.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama