Hlavní obsah
4,0
(32)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Příprava pořádného kari může trvat klidně několik hodin, když však použijete kvalitní kari pastu a kuřecí prsa, vejdete se do slabé půlhodinky. Pokud si tedy potrpíte na indickou a thajskou kuchyni, přijde tahle rychlovka k chuti!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1/2 ks cibule
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1,5 lžíce žluté kari pasty
  • 1 lžička sušeného koriandru
  • 1 lžička koření garam masala
  • 1/2 ks červené papriky
  • 350 g kuřecích prsou
  • 160 ml kokosového mléka
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 hrst čerstvého koriandru
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte najemno, česnek utřete nebo rovněž nasekejte velmi najemno, zázvor nastrouhejte. Připravte si všechno koření, papriku pokrájejte na drobné tenké proužky, aby se dobře jedla, a kuřecí prsa na kostky velikosti sousta.

02.

V hluboké pánvi rozehřejte lžíci kokosového tuku a zpěňte na něm cibulku. Jakmile začne zlátnout, přidejte česnek a zázvor a plotnu stáhněte na nízký stupeň. Nechte rozvonět a vložte koření: kari pastu, kurkumu, mleté plody koriandru a garam masalu. Promíchejte a nechte rovněž pořádně rozvonět. 

03.

Přidejte druhou lžíci kokosového oleje a papriku a promíchejte, aby se paprika obalila omáčkovým základem. Nakonec vložte i maso. Když se na povrchu zatáhne, podlijte ho kokosovým mlékem (uvedené množství odpovídá zhruba polovině klasické plechovky) a nechte asi deset minut podusit.

04.

Na závěr už jen dochuťte limetkovou šťávou a cukrem. Podle chuti můžete ještě přidat kousek červené chilli papričky. Podávejte s dušenou rýží nebo chlebem naan (můžete je upéct podle receptu na pravý indický naan z jogurtového těsta) a nezapomeňte porce zasypat čerstvými listy koriandru.

Máte rádi pikantní kari pokrmy? Podívejte se na nejlepší recepty na kari!

Reklama

Načítám