Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Připravte koláč z ovesných vloček, lesního ovoce plného antioxidantů a jogurtu místo smetany.

15 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
28 cm průměr formy
  • 100 g ovesných vloček
  • 300 ml mléka
  • 100 g másla
  • 60 g cukru krupice
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 120 g hladké mouky
  • 250 g mraženého lesního ovoce
  • 300 g řeckého jogurtu
Článek

Postup

01.

Troubu rozehřejte na 180 °C. Vločky zalijte vlažným mlékem.

02.

Mezitím rozehřejte máslo a smíchejte ho s medem a vanilkovým extraktem. Mouku promíchejte s práškem do pečiva. Do mísy k vločkám pak nalijte rozpuštěné máslo, zasypte směsí s moukou, přidejte cukr, vejce a vše dobře promíchejte.

03.

Těsto rozprostřete po koláčové formě a bohatě ho posypejte mrazeným ovocem. Dejte péct na 45 minut. Poté koláč vyjměte, potřete jogurtem a vraťte ho zpět do trouby ještě na 10 minut. Podávejte vychlazený.

Související témata:

Načítám