Hlavní obsah

Co vařit v lednu? Odlehčené menu plné vitaminů!

Foto: Jakub Jurdič

Přesvědčte se s námi, že odlehčená jídla plná vitaminů nemusí být žádné utrpeníFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslavy Vánoc i konce roku už jsou za námi a tělo si teď vysloveně říká o trochu vitaminů a lehčí stravu. Ta ale nemusí být žádným utrpením – klidně si dopřejte maso i sladké, jen hlídejte množství a kvalitu!

Článek

Lednový detox jsme pojali tak, aby vlastně ani nebylo poznat, že o nějaké čištění organismu jde! Z mas vsázíme na krůtu, která je šťavnatá, ale přitom dietní. Těžké přílohy vyměňte za zeleninu, která vám dodá mnohem více energie, a salát doplňte vhodnými bílkovinami (třeba domácí kuřecí šunkou), abyste po něm neměli brzo hlad. Nezapomínejte ani na tuky – nejlépe ve formě olivového oleje nebo semínek plných zdraví prospěšných mastných kyselin.

Nebojte se ani sladkého – k snídani si dopřejte výborné smoothie nabité vitaminy a jako dezert připravte koláč z ovesných vloček, lesního ovoce plného antioxidantů a jogurtu místo smetany. No řekněte, takový detox už se dá vydržet, nemyslíte :-)?

Taky je u vás leden ve znamení odlehčování po vydatném konci roku?

Reklama

Načítám